folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Moğollar Türk Müydü?



Moğollar Türk Müydü?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    IRF bunu yazdı:
    -----------------------------
    moğollar türktür...her ne kadar türklere yakışır bir savaş anlayışlar olmasada türk kökenlilerdir...Tarihçilerin bir kısmı türkleri barbar olarak göstermek istedikleri için bazı tarihcilerimiz moğolların türk olmadıgını soylemek zorunda kalmıştır...yinede kesin bir şey soylenemez...tarih biliminde kanıtlar ve buluntular bir yere kadar.. bir yerden sonra arastırmacının yorumuna kalmıştır...o nedenle tarihciler birbirleriyle cogunlukla celişir...
    -----------------------------
    Moğollar Türk falan degil zaten olmadıklarıda kanıtlandı, Bizim kültürümüz ozman onlarınkine göre daha baskındı bunlar kabile gibiydi ve bizim kültürümüzden çok etkilendiler, moğol ayrı bi ırktır.İsimlerinin Türkçe kökenli olmasıda kültür etkileşiminden kaynaklanıyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek

    acıklık getireyim, Moğollar Türk degildir. Türkler sibirya ormanlarından asya bozkırlarına indiklerinde kuzey mogolistana gelmislerdir. bu surecten itibaren mogollarla birlikte yasamıs ve ortak din ortak ve kultur sahibi olmuslardır. buna sadece Türkler ve Moğollar dahil degildir. buna butun bozkır kavimleri dahildir. Bozkır tarihi cok genistir burada kısa olarak soz edebilmem mumkun degil. bu konudaki kaynaklarda çin kaynakları ile sınırlıdır ve hiong-nu lardan oncesi bilinmemektedir.

    federe olusumlara girdiklerinde bu topraklar icinde kalan butun kavimler birlikte hareket ederdi. Çingis'in buyuk imparatorlugu gibi. orduların icerisinde bozkırın butun kavimlerinden insanlar vardı. batı dunyası ve islam dunyasının bu dogudan gelen akın karsısında bilgi sahibi olmadıgı icin cogu zaman hepsine bir ortak isimle hitap etmislerdir. avrupaya olan akınlara katılanlara tatar demislerdir oysaki tatarlarda diger kavimler gibi bu orduların sadece bir unsurudur. Çingis'in muslumanlar uzerine yaptıgı saldırılarda butun orduyu moğol olarak adlandırmıslardır oysaki turko-mongol dedigimiz türk ve mogollardan olusan bir ordu idi. tabii tatarlarda bu ordunun unsurları arasındaydı.

    yazılanları okudugumda Moğolların Türklerden farklı savas taktigi uyguladıgı soylenmiş, yok oyle birsey. Bozkır kavimlerinin hepsi aynı savas kulturune sahiptir. Türklerin musluman olmasından sonra Türkler bu tur seyleri yapmamaya baslamıslardır. Moğolların tarih sahnesine cıkısı ise Türklerin muslumanlıgından sonra oldugu icin onlar oyle yapıyor bizimkiler yapmıyor demekki aynı degil gibi dusunceler olusmustur insanların kafasında. savaş sonrası sehirlerin yakılıp yıkılması insanların kılıctan gecirilmesi bozkırın savas kulturunde "kan hakkı" dır. olen askerlerinin kanına karsılık kan akıtılır, bir sonraki seferin maddiyatını karsılamak icin son derece planlı ve ölçülü bir bicimde yagma yapılır. ancak bozkır savas kulturunde bir sehire saldırmadan once elci yollanır ve teslim olmaları istenir. eger kabul edilirse kimsenin canına ve malına zarar verilmez sadece topraklarına katmıs olurlar ve devam ederler. ancak kabul edilmez ve savas sonrasına galip gelinirse bu sekilde kan hakkı alınır ve yagma yapılır. ırki olarak Moğolların türkler ile akrabalıgı cok uzaktır, japonlar ile moğolların akrabalıgı bile türk-moğol ırki munasebetinden daha ileri duzeydedir. ancak "Bozkır" da uzun yıllar beraber yasamıs bu iki halk aynı dine inanıp aynı kulturle yasadıkları icin boyle gorunmektedir. Sonuc olarak cok uzakta olsa akraba kavimdir ve uzun yıllar suren birlikteligin sonucu olarak kardesimizdirler, Turan ırkındandır, ve buyuk sempatime sahiplerdir.


    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2006
    Erkek
     değillerdir. moğollar uzun süre türklerin yönetimi altında oldugundan dolayı devlet seklı askerı yapısı türklere cok benzemektedir.ayrıca batılıların bize barbar deme nedenlerınden biride moğolları türk sanmalarından kaynaklandğı söylenmektedir .

    http://twitter.com/#!/yasiinergul
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xfilesss
    xfilesss's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek
    bana göre amerilalılarda türk :)  hepimiz adem den geldik :)  amerikalı sandın demi :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cepni
    cepni's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    Moğolların Türk olduğu tezinin en ateşli savunucularından biri de Atsız Hoca'dır ( Hüseyin Nihal ) Atsız Hoca Türk devletinin tarih sahnesine çıktığı günden bugüne değin asla yıkılmadığını yalnızca belli aralıklarla isminin değiştini savunduğu için Moğolların'da Türk olduğunu söylemektedir, çünkü Moğollar Altınordu Devletini yıkmışlardı. Ancak Moğolların varoldukları zaman içerisinde yaptıklarına bakılınca şahsen ben onların Türk olduklarını düşünemiyorum. Çünkü Türk'ün tarihinde asla yıkım, yok etme, katliam yoktur. Ancak Moğolların geçtiği her yer adeta yangın yerine dönmüş ve geride hiçbir şey kalmamıştır. Bu sebeple çok sevdiğim ve pek çok görüşünü benimsediğim Atsız Hoca'ya bu konuda hak vermiyorum.

    Bizim oralarda VATAN SATSA BİR KİŞİ ANINDA BİTER İŞİ! / "Türkçe"m, ana dilim, ata sesim, ses bayrağım, Bu koskoca dünyada beni sen Türk edensin." / Benim bozkurt yurdumda çakalların işi ne!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydonoz07
    maydonoz07's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    moğollor türk mü değilmi tartışılır ama bildiğim tek şey altınordu devletini tarihten sildikten sonra altınordu devletinin sürekli baskı altında tuttukları ruslar inanılmaz bir biçimde yükselişe geçerek tarih sahnesine çıkmışlardır bu şekilde konular için TÜRKLERİN ALTIN KİTABI adlı 4 ciltlik bir ansiklopedi var nerde ne zaman ne olmuş hatta sonucunda ne olmuş hepsi detaylı bi şekilde anlatılıyor okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

    Türk"üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz, Atsızcıyız, Turancıyız. Basbuğumuz: Atatürk, Yol Göstericimiz: Nihal Atsız, Silahımız: Damarlarımızdaki asil kan, Hedefimiz: Turan! Soyumuz; Saf Türk Soyudur, Dilimiz; arınmıs Türkçe"dir, Töremiz; ne Arap"ın, ne kürdün ne de Batı"nın töresidir, özbeöz Türk"ün töresidir. Türk"ün töre ve kültürünü, yasam tarzı olarak benimseyip yaşar ve yaşatiriz. GökTanrı Türk"ü Korusun..... TÜRK IRKI SAĞ OLSUN....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KoZa
    KoZa's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek
    Moğollar; İnsanmıdır Topiği açmalı idin bence... Tarih yazmışlar ( Kanlı bir Tarih ) Okuduk'ca Moğolların Tahini: Tiksinmiştim... Ha Çinliler Ha Moğollar ikinin'de ta a.q...

    http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=51703
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Hocam bi kere şu mantaliteyi silmelisiniz kafadan macarlar Türkmüdür Finliler Türkmüdür moğollar..koreliler şunlar bunlar vs. ..bu olay tıpkı bir moğul un Türkler aslında moğolmuş veya bir Finlandiyalının Türkler aslında Fin miş gibi düşünmesine benziyor..bunların hepsi bi ortak noktada buluşuyor o da şudur..bu ülkeler bi kavmin birbirinin devamı veya farklılaşması şeklinde oluşmuyor...olay tamamen ırksaldır..moğollarda macarlarda bulgarlarda finlilerde kuzey avrupa ülkelerinin bir bölümü ve uzak doğunun bir bölümündede Turanik Irk'a mensup kişiler yaşamaktadır bunlarla aynı ırktanız fakat aynı kabileye mensup değiliz birebir aynı değiliz..yani bu adamlar Türk değildir Farklı Turaniklerdir..

    dont think twice its all right
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wizard
    Wizard's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2006
    Erkek
    belki degişik bir yaklasım olacak.tarihciler bile bu kadar kapısırken ben kankim badbayara sordum olayı.o da benim gibi iktisat okuyor edirnede.adam harbi moğol.konustuk biraz da kültür olarak benzeştiklerini fakat zamanla bir benzerligin kalmadıgını soyluyor.gercekten de anlattıklarına gore suan cok cok farklıyız.ama dil konusunda gene ural altay dil ailesi.ve dunya üzerindeki türkçeye en yakın dilin de moğolca olduğu soyleniyor.zamanında türklerle bir cok etkileşim içinde olduklarını (öğrendigi tarih derslerinden)türk dilinin yapısına benzedigini fakat turkiyeye geldikten sonra olayın hic de ole olmadıgını soyluyor.ve kesinlikle türk diiliz ama gecmisten kalma bir kardeşlik soz konusudur diyor.yani kesinlikle kabul etmiyor.etkileşim içinde oldugumuzdan benzer yonlerimizin oldugunu fakat kultur olarak da bircok farklılık oldugunu soyluyor.. 

    Bazen kalmak da gitmek kadar cesaret istiyor...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek

    cepni bunu yazdı:
    -----------------------------
    Moğolların Türk olduğu tezinin en ateşli savunucularından biri de Atsız Hoca'dır ( Hüseyin Nihal ) Atsız Hoca Türk devletinin tarih sahnesine çıktığı günden bugüne değin asla yıkılmadığını yalnızca belli aralıklarla isminin değiştini savunduğu için Moğolların'da Türk olduğunu söylemektedir, çünkü Moğollar Altınordu Devletini yıkmışlardı. Ancak Moğolların varoldukları zaman içerisinde yaptıklarına bakılınca şahsen ben onların Türk olduklarını düşünemiyorum. Çünkü Türk'ün tarihinde asla yıkım, yok etme, katliam yoktur. Ancak Moğolların geçtiği her yer adeta yangın yerine dönmüş ve geride hiçbir şey kalmamıştır. Bu sebeple çok sevdiğim ve pek çok görüşünü benimsediğim Atsız Hoca'ya bu konuda hak vermiyorum.
    -----------------------------

    istedigi kadar savunsun bir tarihci bir akademisyen degildir, soylediklerinin hicbir anlamı yoktur. genel olarak bilgilendirdim ilk mesajımı okursan birseyler ogrenmis olursun. moğollar altın ordu devletini yıkamaz cunku altın ordu moğollar yıkıldıktan sonra kurulmustur. Çingis in olumu uzerine buyuk imparatorluk ogulları arasında paylastırılmıstır. Cuci den sonra oglu batu yani Çingis in torunu batıdaki toprakların hanı olmustur burasıda gök orda yani altın ordadır. altın orda zaten bir moğol devletidir ancak daha sonradan kıpcak Türklerinin yonetimine gecmis ve Türkleşmiştir. ilk basta soyledigim gibi ilk mesajımı okursan moğolların yaptıgının yıkım olmadıgını ve aynısını müslüman olmadan önce Türklerinde yaptıgını bunun moğol olmak ile alaksı olmadıgını bunun "bozkır savas kulturu" oldugunu gorursun. asla gibi kesinlik bildiren kelimeleri kullanmadan once Türk tarihini ogrenmen gerekir diye dusunuyorum. son olarak birkez daha soyluyorum moğollar ile Türkler akraba degildir. moğolların yakın akrabaları korelilerdir. bu iki kavimde Türklerin cok uzaktan akrabaları olup Turani halklardır. koreliler, japonlar ve moğollar uzakdogu daki Turani halklardır.


    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
Toplam Hit: 10892 Toplam Mesaj: 36