folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Monitörün Wireless Olarak Kasaya Bağlanması Hk.

Monitörün Wireless Olarak Kasaya Bağlanması Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Bir ofis için kurulum yapmam gerekiyor. Bilgisayar kabloları ve kasa göze batmaması için kablosuz bir çözüm düşündüm.

İnternette biraz araştırdım, direk bu şekil çalışan monitörler mevcut.

Veya wireless ile kablo kullanmadan veri aktarımı yapılabilmekteymiş. Bu da kasaya yanında ihtiyacın olmayacağı anlamına geliyor. 

Sorum şu ki böyle bir sistem deneyen, kullanan, önerisi olan var mıdır ?

Aynı şekilde usb girişlerini de wireless sistem kullanarak kasadan ayırmayı düşünüyorum. Görüntü kirliliğinden kurtulmak için.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek
    chromecast olayı belki aradigin şey olabilir hocam bütün ekranı cast edebiliyorsun artik yanlıs hatirlamiyorsam ama monitöre bağlanır mi bu dalga bilemedim

om mani padme hum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

bir ara ekran kartında böyle bir özelliği olan kasaya rastladım monitörle değil tv ile çalışıyordu tvden uzaklaştırınca görüntü karıncalanıyordu ayrıca renk kaybı ve gecikme problemleri de yaşanabiliyordu ben pek stabil görmedim yani önermem açıkcası

ekran kartının modeli GTX 460 WHDI bu arada bir araştır nette istersen deneyimleri.

pesimistzombie tarafından 03/Eki/14 22:52 tarihinde düzenlenmiştir

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

All in one pc lere bak derim hocam. Gözlemlerim henüz stabil olarak çalışmadığını düşündürdü bana. Tabi kara senindir orasına karışamam. Kablo karmaşasına karşılık all in one işini fazlasıyla görür. Ancak fiyat olarak fazla olur. Gerçi senin alacağın monitörde az buz bişey değildir. All in one yerine thin client kullanabilirsiniz. 1 tane sağlam bir server kuracaksınız clientlerde o makinada bir kullanıcı gibi işlem yapacak. Daha önce bir firmaya kurmuştuk henüz şikayetleri yok.

http://www.hepsiburada.com/liste/monitor-pc-all-in-one/department.aspx?categoryId=116465

Veya şimdi aklıma geldi. Atom işlemcili ufak aletler var. Mini kasalar. 2 gb ram vs var. Asusun modelini satıyoruz güzelde gidiyor bu aralar. Tv ler için iyi oluyor. Monitör kablosunu ufak tutarsın kablosuz klavye + mouse kullanarak kablo karmaşasını engellersin. Wifi olduğu için cihazlarda sorunsuzda çalışırlar iyi bir Ap mevcutsa.

Aklıma gelenler bunlar. Kablosuz monitörü benim düşüncelerim ve deneyimlerim yapma diyor. Bunu tekrar belirteyim hocam.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

sağlığa oldukça zararlı olsa gerek.

bende wireless monitör gördüm metro diye büyük bir avm de.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

netbookları monitörlerin arkasına bağlı olan modeller var.. şık bişi.. araştır

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam o tip bişey yakın mesafeden iyi çalışır, powerpoint sunumu falan gibi şeyleri kaldırır, ama film falan açtığında wireless olarak o bandwidthi iletemeyip sıçacaktır.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Özellikle eğer bağlantı aktarımı çok yakın mesafelerde değilse çok fazla gecikme oluyor hocam bu tür sistemlerde.

torpedo_XL tarafından 04/Eki/14 03:36 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

kablo karmaşası olmasın diye turkcell timlerde lenovo all in one pcler bulunuyor.

gerek yok öyle fantazilere. hem ekran dev gibi güzel oluyo :)

http://benchmarkreviews.com/wp-content/uploads/2013/10/Lenovo-B750-All-in-One-Desktop-Computer-Debuts.jpg

PanxeR tarafından 04/Eki/14 03:55 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Erkek

Şirket mimarlık üzerine olduğu için bilgisayarlar biraz kapasiteli olmak zorunda, render falan almak için. O yüzden all-in-one pcler fikri güzel ama şu aşamada biraz performans/fiyat açısından uymaz, çünkü zaman içinde parçaların yenilenmesi gerekebilir bilmiyorum bu bilgisayarlarda parça değişikliği oluyor mu.

PC'lerde çizim dışı birşey yapılmayacak ve monitörlerin uzaklıkları kasa koyma yerine 1, 2 ve 3 er metre uzaklıkta olacak eğer kurabilirsek. Bu HDMI wireless aktarımı yapan ek cihazlar da ikiye ayrılıyor, 

Pahalı olanlar reciever ve transmitter arası kendi wifi ağını oluşturup kullanıyor ve onda gecikme sorunu yaşanmıyor,

Diğerleri küçük olup PC'nin bağlı olduğu wireless ağını kullanıyor, bu türde gecikme sorunu olabiliyormuş ama çizim yapmada sorun teşkil eder mi bilmiyorum. Mesela şöyle bir ürün var, 

http://www.vatanbilgisayar.com/sl-w10-kablosuz-hdmi-goruntu-ve-ses-aktarici-beyaz.html

Artık bitane alıp deneyip bakacaz bunu, olmazsa pahalı olandan artık yapcak bişe yok.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Ofisteki kanser olma olasılığını yükseltmeye lüzum yok.

https://www.apple.com/tr/imac/

Austen tarafından 04/Eki/14 12:50 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2104 Toplam Mesaj: 12