Motor Ekipmanlari
-
selamlar hocutlar,
motor ehliyetine yazildim, motora basliyorum kismetse ama ekipman konusu baya kafami karistirdi. bi magazaya gidip konusucam ama kafamda bi fikir olsun diye gitmeden size danismak istedim. fiyat araligi cok genis, neler lazim, tavsiye marka vs var midir ? veya sundan uzak dur vs? eyyorlamam bu kadar, tesekkurler
-
Motor sürmeyi pek bilmeyip başladıysan sağlam bir kask kal, schuberth, arai, shoei, kasktan başka bir şeye ihtiyacın yok.
-
Zeytun-i bunu yazdı
Motor sürmeyi pek bilmeyip başladıysan sağlam bir kask kal, schuberth, arai, shoei, kasktan başka bir şeye ihtiyacın yok.
nasıl sacma bir cümledir bu kasktan başa birşeye ihtiyacın yok derken arkadasım bu adam yere düştüğünde ilk olarak yere kafasınımı koyacak bilmiyorsanız yanlış yönlendirmeyin.
Kardeşim motor işi trafik tecrübesi ister hakimiyet ister motorda frenler debriyaj elin ayağın olması gerekli allah kaza bela vermesin öncelikle
bütçeni bilmediğim için gerekli olan malzemeler sana öncelik kask mont ve eldiven bu üçü olmazsa olmaz sonra pantolon motoruna görede ayakkabı alabilirsin. Motora az para ver ama ekipmanına az para verme sana söyleyeceğim tek şey bu diğer arkadaş gibide kasktan başka birşeye ihtiyacın yok diyenleri takma kaporta sensin düştüğünde yere ilk elini ve dirseğini koyarsın aldığın eldivenin iç malzemesine bak yere ilk değecek olan avuç içindir sonra dirseğin bunlar çok iyi olmalıdır. sakın bütçem az şunu alsam yeter deme sacma sapan aksesuar alacağına düzgün ekipman al öyle bin
-
Schubert tavsiye eden var yaaaa.muhtemelen ismini en pahalı kasklar arasında duymuşsunuzdur.
Motor dikkat ister,tecrübe ister.once 50cc gibi biseyle başla,sonrası bütçene göre..
-
MeTiN_7 bunu yazdıZeytun-i bunu yazdı
nasıl sacma bir cümledir bu kasktan başa birşeye ihtiyacın yok derken arkadasım bu adam yere düştüğünde ilk olarak yere kafasınımı koyacak bilmiyorsanız yanlış yönlendirmeyin.
Kardeşim motor işi trafik tecrübesi ister hakimiyet ister motorda frenler debriyaj elin ayağın olması gerekli allah kaza bela vermesin öncelikle
bütçeni bilmediğim için gerekli olan malzemeler sana öncelik kask mont ve eldiven bu üçü olmazsa olmaz sonra pantolon motoruna görede ayakkabı alabilirsin. Motora az para ver ama ekipmanına az para verme sana söyleyeceğim tek şey bu diğer arkadaş gibide kasktan başka birşeye ihtiyacın yok diyenleri takma kaporta sensin düştüğünde yere ilk elini ve dirseğini koyarsın aldığın eldivenin iç malzemesine bak yere ilk değecek olan avuç içindir sonra dirseğin bunlar çok iyi olmalıdır. sakın bütçem az şunu alsam yeter deme sacma sapan aksesuar alacağına düzgün ekipman al öyle bin
Hocam çok geniş fiyat skalası var kaskta. 2 bin liraya da var 100 bin liraya da. İşimizi görecek veya şöyle söyleyeyim; genelde motor kullanan arkadaşların aldığı f/p kaskı ne önerirsin? Aynı şeyi diğer ekipmanlar içinde soruyorum. eldiven, mont, pantolon ve bot olarak
-
Arkadaşlar bu ekipman konusuna şöyle bakıyorum ben. Hiç olmayacağına en ucuzu olsun ama olsun. Kask mont eldiven bot, pantalon. Bu 5 li olmadan motorda kontak çevirme.
Motora başladığım günden beri kullandığım ekipmanlar üst seviye ekipman. Motoru yükseltmedim ama ekipmanlarımı yükselttim. 1 kere işime yaramadılar :) Kazayı bırak 1 kere bile motorum yan yatmadı. Bunu neden söylüyorum çohh eyii moturcuyum diye mi hayır.
Kask örneğindne gidersek; Kullandığım kask shoei gt air 1,2,3 her verisyonundan 2 şer kez kullanmışımdır. Hafif, hava sirkülasyonu çok iyi vs vs. Bu kask beni hiç rahatsız etmeden konforumu artırdığı için belki de kaza yapmadım.
Özetle; kask en iyisi olsun da kaza yaptığında seni korusun bakış açısı çok net söylüyorum YANLIŞ..
Vücut yapına en uygun konforunu üst seviyede tutacak bir kask ya da ekipman evet ucuz olmuyor.
Bir de eğitim alın arkadaşlar, hiç param yok ama motora bineceğim diyenler bu işin kitabını okusun lütfen.
-
Kask mont pantolon çok önemlidir. Mont kask kadar önemlidir tam donanımlı korumalı bir mont seni yatalak kalmaktan kasktan daha iyi korur. Kask ve monta verdiğin paraya acıma tam donanimli koruyuculu al.
-
MeTiN_7 bunu yazdıZeytun-i bunu yazdı
Harbiden ben de şaşırdım ilk yorumu görünce :D
Kaskda LS2 fiyat performans kaskıdır. 7-8 bin liralık bir kask işini görür. Yok ekipmana verecek param var dersen daha iyi kaskları almanı tavsiye ederim tabii ki.
Korumalı bir mont olmazsa olmaz. Dirsek,omuz ve sırt koruması olması lazım. Aşağı yukarı 5 bin liraya güzel montlar var.
Daha sonra önem sırası olarak bence dizlik ya da diz korumalı pantolon lazım. Eğer her ekipmanı almak bana pahalıya mal olacak şimdilik bunu ucuza kapatayım dersen git 600-700 tl ye bir dizlik al daha sonra kendine 2 tane güzel pantolon da alabilirsin.
Yine önemlilerinden biri ayakkabı. Çünkü Allah korusun bir kazada direkt ayağındaki ayakkabı 50-60 la giderken asfalta sürtsen bile paramparça olacak. Dolayısıyla yazın yakmayan bir bot alman gerek.
Eğer motor sürmeyi bilmiyorsan debriyajın hassasiyetini ayarlamak için nispeten ince bir eldiven alabilirsin.
Şöyle hesapla senin Allah göstermesin hafif bir kaza durumunda bile yani 50 le giderken dengeni kaybettin düştün diyelim dizinin, dirseğinin çatlaması ihtimali çok yüksek. Arabadan motora geçen kişilerin genelde yanılgısı öyle oluyor. Arabada giderken 50 neredeyse durmak üzere olan bir araç gibi görüyorsun konforlu arabanın içinde hiçbir risk hissetmiyorsun ama motorsiklette 50 gibi çok düşük bir hızla giderken düştüğünde yerde sürüklenirsen üstündeki kazak, kot yarım saniyede yırtılıyor.
Türkiyede motorsikletliler fazla artistlik yaptığı için insanlar kıl oluyorlar motorculara ama araba kullanan kişilerin birçoğu motor süren kişilerin haklarını sallamıyor. En basitinden yan yoldan ana yola çıkan adam araba geliyor mu diye bakıyor eğer araba yoksa seni görse de direkt önüne atlayabiliyor. O an ya yavaşlayacan ya sağa sola kıracan diğer şeritlere geçip kendine risk yaratacaksın vs vs
Aynı bu şekilde araba süren herifin yanından 70 le kamyon geçince de altına sıçıyor bir ton küfür ediyor bu hızda kamyon mu olur diye :D
Bu arada hangi motoru alacaksın, hangi tip ehliyet alıyorsun hiçbişey yazmamışsın :D
-
hocam motor ne
Ekipman konusunda araştırmadan almayın
4 mevsim mont yalanına inanmayın ne kışın koruyor ne yazın esiyor satanlar hep elinde kaldığı için itelemek amaçlı satmaya çalışıyor
Kesik parmaklı eldiven almayın
Biraz daha uzun niyetli hedefiniz varsa Revit gibi markalara bakabilirsiniz.
Ne alırsanız yazlık ve kışlık olarak ayrı ayrı almanız gerektiğini unutmayın
-
Gençler benim mesleğimin ne olduğunu bilmediğiniz için şov yapmaya kalkmışsınız da üzülerek söylüyorum hiçbiriniz motor sürmeyin :) Gidin çarpışan arabaya binin.
Ben 20 yıldır motor kullanan biriyim, 15 sene bu mesleği yaptım hala da yapıyorum. Ben, benim tanıdığım hiçbir motorcu, tanıdığım hiçbir yarış motorcusu crossçusu otu boku hiçbiri ekipman kullanmaz :) Motor montu ekipman değildir benzin gibi bir şeydir onu da sadece kışık giyersin :)
Ekipman dediğin ayakkabıdır eldivendir boyun için bufftır, kevlar pantolondur bunların hiçbirine ihtiyacı yok motor sürerken zaten kışık seve seve eldiven mont giyecek ya da elcik takacak motoruna göre, aksesuar deseydi telefon tutucu vs önerirdin isteğe göre (sarsıntı yapar telefon için çünkü çok sağlıklı bir aksesuar değil)
Bu adamın 2 net şeye ihtiyacı var, çok sağlam bir kask onu da marka verdim zaten 2. si çok kaliteli bir motor tekerleği frenden bile önemlidir, gençler şov yapmayın tanımadığınız insana ben bu işin eğitimini veriyorum bu işten para kazanıyorum. -
Bu konuyla ilgili motosiklet.net üzerinde baya bi bilgi bulabilirsin.
Kask, eldiven, ceket ve pantolon öncelikli olsun, bütçe varsa bot da al hocam. Şehiriçi belki çok kullanmayabilirsin ancak uzun yolda bot ile rahat edersin.
Kask için arai falan alayım dersen motor parası kadar bütçe ayırman lazım, çok gerek yok. Sharp veya Snell testinden geçmiş kasklar kendini ispatlamış kasklardır, en uygun fiyatlısı LS2 dir, kendim de LS2 nin Arrow modelini kullanıyorum, gayet memnunum. Ceket olarak spidi nin hörgüçlü bi deri ceketi var, pantolon tech90 ve overlap marka var, korumalı kot pantolon. Bot olarak da rockwell uzun bot var, eldiven ise kısa olarak revit, uzun olarak alpinestars var.
İmkan varsa bunları denemeden alma. Özellikle kaskların yapıları farklı oluyor, her kafa tipine her kask olmayabiliyor. Çin malı ekipmanlardan uzak dur, fayda yerine zarar getirir olası bi kazada.
Bol bol motosiklet sür, hayatın keyfini sür.
Balıkesir'e uğrarsan da haber et, çay çorba içeriz.