Motor Sürme Eğitimi Hakkında Bilgi
-
Merhaba arkadaşlar,
Aracımı satıp motor sürmek istiyorum fakat hayatımda hiç vitesli motor sürmedim bana bunu ögretecek arkadaş varmı.??Veyahut nerden alabilirim eğitimi?
Şimdiden teşekkürler..Mod:Başlıkları açıklayıcı yazmaya özen gösterelim.
-
Motor süren bir tanıdıktan öğrenebilirsin veya hondanın ücretli kursları var oraya yazılıp orada iyice öğrenebilirsin,
Eğer durumun varsa kesinlikle eğitimini al, yaşama şansını artıracaktır.
-
nessaj bunu yazdı
Motor süren bir tanıdıktan öğrenebilirsin veya hondanın ücretli kursları var oraya yazılıp orada iyice öğrenebilirsin,
Eğer durumun varsa kesinlikle eğitimini al, yaşama şansını artıracaktır.
Doğru söze ne hacet :)
Benim fikrim 4 teker iyidir hocu
-
tavsiye etmem hoca
gün geçmioki memleketimde kolu bacağı kopan bir elemanın ölüm haberi gelmesin
her hafta gazetede uçurumdan uçan bi eleman haberi okuyorum
4 tekerden şaşma yine araba dava güvenli oluyor...
kadere bağlanacak birşeyde yok
ayrıca vitesli motor hız yaptırır... -
Nerde oturuyosun
-
Motor surmeyı bılen bırınden ogrenebılırsın . Dıreksıyon dersı alabılırsın motor uzerıne 100 lıraya ogretırler kabaca.
Ama tek tavsıyem hondanın egıtımıne katıl . Cok sey ogrenırsın. 300 lıra olması lazım. Surucu kursuna gıdersen ordada ogretırler. Ama dandık bı kursa gıdersen motor ıcın dıreksıyon dersı olup olmadıgınıkesın sor bazılarının motoru bıle yok
-
Nasıl bir motor alacaksın.Bir anda yüksek cc motor almak mantıklı değil.
-
ist bahçelievler'e yakınsan, günümü verebilirim bakarım öğrenecek heves yok dediklerimi yapmıyorsun dahada emek vermem ha söylim :D
VE öncelikle sorulacak soruyu sormamışlar scooter mobilet falan kullandın mı daha önce ? -
Bilen bi arkadas filan arama hocam o is yas. Assagidaki linke yonel cidden ogrenmek istiyosan.
www.honda.com.tr/m_egitim_programlari.aspx -
NoToLeRaNcE bunu yazdıBilen bi arkadas filan arama hocam o is yas. Assagidaki linke yonel cidden ogrenmek istiyosan.
www.honda.com.tr/m_egitim_programlari.aspx
Hocam orası tamamen teorik ve dubalarla yapılan eğitimler bizzat 3 level kurs alan arkadaşım var.
Ben o kurslar saçma demem asla çünkü bilgi bilgidir amma senin dediğin çok saçma.
Ben 10 yıldır motor üstündeyim ve halâ kuryelik yapıyorum, trafikle iç içe öğreneceğin ve yaşayacağın şeyi orada öğrenmek çok yüzeyseldir.
Tecrübe diye bir şey var. Ölümüne motordan korkan adama 1 saatte motor öğrettim ve çok kişiye motoru öğretip aldırmışlığım var şu an benim şahsi motorum yok o motordan korkan arkadaşlarımın motoru var.
Senin kast ettiğin bilen arkadaş öylesine motor süren biri belki ben bu işi yapıyorum yalnız. -
Tek bildigim sey. Motor kullanicaksan defansif olucaksin. Egitim veren bir cok yer var. Surucu kurslarindan arastirirsan bulsurun ancak en iyi bulma yontemi motor satan dukkanlarla konusmak. Honda olur baska bir motor bayisi olur ancak motor ustune yogunlasan kusrlarin kesin onlarla baglantisi vardir.
Eger motor alirsan yapman gerekli en onemli sey pantolon, ceket ve kask. Bunlara hic cekinmeden para harca. Her zaman dogru degildir ancak genelde ne kadar harcarsan kalite okadar iyi. Bir cok kisi al bu cok guzel hem ucuz der ancak inanma. Arastirmani yap.
Vites konusuna gelince cok bir sorun yok. Yavas yavas bos bir alanda deniyerek ogrenirsin. asagiya iki basis birinci vites. 1 ile ikinin arasinda bosa aliyorsun iki, uc, vs yukari kaldirinca. 2 ile 1 in arasindaki bos vites hassastir basmasi biraz zor ilk basta ancak deneyerek alisirsin.