Motorola Cem Uzan'ı Sobeledi !
-
Adamlar istihbarat toplamışlar :D
Uzanlar’dan 2.5 milyar dolar alacağı olduğunu belirtip bunun peşine düşen Motorola ile Uzanlar arasında yıllardır devam eden kavgada yeni bir gelişme yaşandı.
Geçen Eylül ayında Uzan Ailesi’nin Ürdün’de kurduğu paravan bir bankayla Avrupa’da işlem yaptığını tespit ederek 6 Avrupa bankasına, ‘Uzanlar ve malvarlıklarıyla ilgili tüm bilgi ve belgeleri bize gönderin’ diye karar alan ABD’li yargıç Jed Rakoff‘un Uzan ailesini köşeye sıkıştıracak bir başka karar daha aldığı ortaya çıktı.
YİNE MOTOROLA...
Milliyet'te yer alan habere göre, 2007 yılında Uzanlar’ın Motorola’ya 3.1 milyar dolar tazminat ödemesine hükmeden Rakoff’un, Motorola’nın ‘Tahsilat yapamadım’ şikayeti üzerineMotorola’ya Uzanlar’ın dünya genelindeki malvarlığını araştırmak için ‘istihbarat toplama’ yetkisi verdiği anlaşıldı.
Bu yetkiyle Motorola, başta Singapur, Ürdün, Hong Kong ve ABD olmak üzere birçok ülkede Uzanlarla ilişkisi olan şirketlerin Cem Uzan başta olmak üzere aile üyeleri ve Uzanlar’ın yöneticileriyle e-mail yazışmalarını ele geçirmek için girişim başlattı. Amaç yazışmalar aracılığıyla Uzan Ailesi’nin gizlediği malvarlıklarını ortaya çıkarmaktı.
GOOGLE DEŞİFRE ETTİ
Mart ve Mayıs aylarında Rakoff’un aldığı gizli kararlar Google, Microsoft, Yahoo ve AOL’e iletildi ve Uzan Ailesi’nin e-mail yazışmalarının tamamını Motorola’ya göndermeleri istendi. Motorola elde ettiği bilgilerle ‘Uzan Properties’ (Uzan malvarlıkları) ve ‘Uzan proxies’ (Uzanlar adına işlem yapan kişiler) listeleri oluşturarak mahkemeye sundu. Mahkeme de Uzanlar’a ait olduğu belirlenen ABD içindeki malvarlıklarının açık artırma usulüyle satılarak elde edilen gelirin Motorola’ya aktarılmasına karar verdi.
FBI'A ŞİKAYET DE KURTARMADI
Motorola’nın bu girişimi sonrası Uzanlar hemen karşı atağa geçti. Cem Uzan ve Hakan Uzan kardeşler FBI’a, ABD Adalet Bakanlığı’na, New York Savcılığı’na ve Hong Kong’daki resmi kurumlara Motorola’nın aleyhinde, ‘yasadışı elektronik casusluk’ suçlamasıyla şikayette bulundu. Ancak yargıç Rakoff aldığı yeni kararla Uzan Ailesi’nin suçlamalarının temelsiz olduğu kararına vardı. Rakoff, “Tipik Uzan taktikleriyle mahkemeyi oyalamaya çalışıyorlar. Motorola tamamen yasal bir şekilde Uzan Ailesi’nin malvarlığı hakkında bilgi toplamıştır. Eğer Uzanlar’ın buna bir itirazı varsa New York’a gelir mahkemeye sözlü olarak bu itirazlarını dile getirirler” dedi.http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/903321-cem-uzanin-gizli-serveti-bulundu
-
bu cem uzan da para bitmez
-
Normal bir şey.Motorola Google'a ait.Google her türlü öper.
Ama Cem Uzan'ınnda hakkını yememek lazım.Millete gazete kuponuyla cep telefonu+hat dağıtmıştı zamanında.
-
Yinede motorola Uzan ailesinin mal varlığını tam manasıyla öğrenememiştir.
-
MiqRoP bunu yazdı
Yinede motorola Uzan ailesinin mal varlığını tam manasıyla öğrenememiştir.
Bu adama İmar Bankasından hortumladıkları ve akladığı karaparalar yeterde artar.
-
uzan ailesi illumunatinin başıdır
bu rockefeller rothcihlds fln dediginiz adamlar uzanların çocukları olur anca bir rivayete göre cem uzan ölümsüzmüş ve onbinlerce yıldır hazinelerini dünyanın farklı yerlerine gönmüş tahmine göre toplam serveti 15 googlplex dolar
-
Allura bunu yazdı
uzan ailesi illumunatinin başıdır
bu rockefeller rothcihlds fln dediginiz adamlar uzanların çocukları olur anca bir rivayete göre cem uzan ölümsüzmüş ve onbinlerce yıldır hazinelerini dünyanın farklı yerlerine gönmüş tahmine göre toplam serveti 15 googlplex dolar
Adamların havuz dolusu kontör kartı çıkmıştı :D doğrudur inanırım :D
-
amerikaya ikiz kulelerden daha fazla zarar veren kutsal ki$i :D
zaten bitmeyen parayı icat etmiş bunu basbakan yapacaktık hobi olarak ülkeyi yönetirdi paraya ihtiyacı yok neyi çalacaktı ki :)
-
Bu adama ayrı bi sempatim var çocukluğumdan beri şimdi gelse aday
olsa 1 dk düşünmem oy veririm :D
-
Şu adamı Başbakan yapamadık ya ona üzülüyorum ben
zamanında gelseydi var ya kraldik kral bee ahh ahh
-
bu adamı başbakan yapacaktık hortumlayacaktı amerikayı hem kendi kazanacaktı hemde ülke :D