folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Motorsiklet İçin Ehliyet Olayı

Motorsiklet İçin Ehliyet Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

b sınıfı ehliyet var içimdeki çocuğu öldüremedim :) motor deneyimim yok küçükten başlayıp büyüteyim diyorum bu ehliyet olayı nasıl oluyor presedür zor mu? İlk başlangıç olarak ne ile başlamam lazım 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Kursa kayıt ol herşeyi anlatırlar.  

Kurs kayıt 

Pratik eğitim

Yazılı sınav YOK ( b ehliyet varsa )

Motor sürme sınavı ,  

Motor sürme Sınavı geçince  ,gerekli evrakları toplama 

Harç paraları vs vs vs 

Zaten sırayı kursta söylerler.  Kurs ücretini farklı yerlere sormayı ihmal etme.  

Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Sadece ehliyet egitimi ile trafige cikarsan %99 kaza yaparsin. Geberip gitmesen bile hayat boyu hatırlayacağın bok gibi bir anın olur.

1. Ileri surus egitimi al.

2. eğitim al.

3. Eğitim al.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

https://youtu.be/1R41sNqw-h0?si=WvgOK5bvfFAhrc9y

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

Valla bende dusunuyorum 6 yildir motor ehliyeti almayi bende gideyim diyorum. 
    chopper meraki var bende. Babamın 125 lik motoru ile ufak tefek sehir ici isleri hallediyorum ama yakalanirsam fena kitliyorlar. Oradaki ceza odenir de babam " motoru calmis " derim sikayetci olurum diyor

bağlı olduğum tek örgüt İNSANLIK
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

bir kursa gidip sorayım kaç ayda ne zaman oluyor diye kurs da yada özel hoca da tutarım içimde ukte kaldı , başlangıç için büyük motorlar sürmek zormu olur 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek

Geçen Kardesım kaza yaptı zaten forumada ondan gıremıyorum, otoban da Arac salak sacma sekılde kardesımın önüne kırıyor, sol kasa ya motorda gırıyor arac A6 sırket aracı oldugu ıcınde kasko olayı var sırket sıkıntı yaratmasın yası 18 dıye de dava ve masrafcı olmuyor, evet bizimkinde ehliyet yok sucu var ama dıkkatlı oldugundan adım gıbı emınım Cunku KIA TRaktor vs bu gune kadar en ufak sorunu olmadi ama ruhsat uzerıme oldugundan ben gume gıdıcem o ayrı.

Kesınlıkle trafık egıtımı alın alın kı trafıge cıkan ınsanlarıda heba etmeyın sımdı kursa yazdırcam egıtım aldırım ısıme bakıcam..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    nereodi bunu yazdı

bir kursa gidip sorayım kaç ayda ne zaman oluyor diye kurs da yada özel hoca da tutarım içimde ukte kaldı , başlangıç için büyük motorlar sürmek zormu olur 

A ve A2 ehliyetlerin kurs ücreti 12k civarı

3 ayda ehliyeti alıyorsun geçebilirsen (B ehliyetin yoksa)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free99
    Free99's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Motorola

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

B ehliyetin varsa işin kolay sadece direksiyon sınavına girceksin ilk etap trafiğe kapalı genel motosiklet hakimiyeti üzerine, ikinci etap trafiğe çıkıyosun. 

yaşın 24 üstüyse direk A al sonra motor büyütünce yetersiz ehliyetten ceza yeme.

kursta zaten ortanca ve küçük motor (125, 250 vs 700) farkını kullanınca hisseedersin.

başlangıç için hakimiyeti kolay hafif bi motor işini görcektir(125,250,400 kilona göre), sonra zaten sıkılıp büyütüyosun. başlangıç motorunu kaç km kullanman gerektiğine dair çok fikir var bence km den çok nerde kullandığın önemli amerikada kullanırsan 50 bin kmde bile viraj öğrenemezsin.

imkanın varsa eğitim almanı öneririm zaten eğlenceli bişey.

ps: benim kişisel tavsiyem önce ekipmanını sonra motorunu al

Yaptık bişiler.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

hobi olarak zafer hocanin tum videolarini izle.

kazalari inceler, hatalari soyler, nasil kurtarilabilirdi anlatir.

motorda kendi tecrubenden once alabildigin kadar baskalarinin tecrubesiyle ogrenmen lazim.

zafer hocanin videolari seyrettikten sonra, yolu-trafigi-cevresel faktorleri cok daha iyi okumaya baslarsin, bu yeti hayat kurtarir.

netice itibariyle ya paranoyak olur, korkar, motor almaktan vazgecersin. ya da kaza riskini minimize etmis bilincli bir surucu olursun:

edit: sovecem mobilden eklenecek linke kici basi ayri oynuyor, youtube'a zafer akçay yazin cikar işte..

https://youtube.com/@zaferakcay?si=9frxKtfNnty4z2eS

muaythaist tarafından 09/Haz/24 17:08 tarihinde düzenlenmiştir

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
Toplam Hit: 1135 Toplam Mesaj: 14
ehliyet