Motorsiklet İçin Ehliyet Olayı
-
-
Kursa kayıt ol herşeyi anlatırlar.
Kurs kayıt
Pratik eğitim
Yazılı sınav YOK ( b ehliyet varsa )
Motor sürme sınavı ,
Motor sürme Sınavı geçince ,gerekli evrakları toplama
Harç paraları vs vs vs
Zaten sırayı kursta söylerler. Kurs ücretini farklı yerlere sormayı ihmal etme.
-
Sadece ehliyet egitimi ile trafige cikarsan %99 kaza yaparsin. Geberip gitmesen bile hayat boyu hatırlayacağın bok gibi bir anın olur.
1. Ileri surus egitimi al.
2. eğitim al.
3. Eğitim al.
-
https://youtu.be/1R41sNqw-h0?si=WvgOK5bvfFAhrc9y
-
Valla bende dusunuyorum 6 yildir motor ehliyeti almayi bende gideyim diyorum.
chopper meraki var bende. Babamın 125 lik motoru ile ufak tefek sehir ici isleri hallediyorum ama yakalanirsam fena kitliyorlar. Oradaki ceza odenir de babam " motoru calmis " derim sikayetci olurum diyor -
bir kursa gidip sorayım kaç ayda ne zaman oluyor diye kurs da yada özel hoca da tutarım içimde ukte kaldı , başlangıç için büyük motorlar sürmek zormu olur
-
Geçen Kardesım kaza yaptı zaten forumada ondan gıremıyorum, otoban da Arac salak sacma sekılde kardesımın önüne kırıyor, sol kasa ya motorda gırıyor arac A6 sırket aracı oldugu ıcınde kasko olayı var sırket sıkıntı yaratmasın yası 18 dıye de dava ve masrafcı olmuyor, evet bizimkinde ehliyet yok sucu var ama dıkkatlı oldugundan adım gıbı emınım Cunku KIA TRaktor vs bu gune kadar en ufak sorunu olmadi ama ruhsat uzerıme oldugundan ben gume gıdıcem o ayrı.
Kesınlıkle trafık egıtımı alın alın kı trafıge cıkan ınsanlarıda heba etmeyın sımdı kursa yazdırcam egıtım aldırım ısıme bakıcam..
-
nereodi bunu yazdı
bir kursa gidip sorayım kaç ayda ne zaman oluyor diye kurs da yada özel hoca da tutarım içimde ukte kaldı , başlangıç için büyük motorlar sürmek zormu olur
A ve A2 ehliyetlerin kurs ücreti 12k civarı
3 ayda ehliyeti alıyorsun geçebilirsen (B ehliyetin yoksa)
-
Motorola
-
B ehliyetin varsa işin kolay sadece direksiyon sınavına girceksin ilk etap trafiğe kapalı genel motosiklet hakimiyeti üzerine, ikinci etap trafiğe çıkıyosun.
yaşın 24 üstüyse direk A al sonra motor büyütünce yetersiz ehliyetten ceza yeme.kursta zaten ortanca ve küçük motor (125, 250 vs 700) farkını kullanınca hisseedersin.
başlangıç için hakimiyeti kolay hafif bi motor işini görcektir(125,250,400 kilona göre), sonra zaten sıkılıp büyütüyosun. başlangıç motorunu kaç km kullanman gerektiğine dair çok fikir var bence km den çok nerde kullandığın önemli amerikada kullanırsan 50 bin kmde bile viraj öğrenemezsin.
imkanın varsa eğitim almanı öneririm zaten eğlenceli bişey.
ps: benim kişisel tavsiyem önce ekipmanını sonra motorunu al
-
hobi olarak zafer hocanin tum videolarini izle.
kazalari inceler, hatalari soyler, nasil kurtarilabilirdi anlatir.
motorda kendi tecrubenden once alabildigin kadar baskalarinin tecrubesiyle ogrenmen lazim.
zafer hocanin videolari seyrettikten sonra, yolu-trafigi-cevresel faktorleri cok daha iyi okumaya baslarsin, bu yeti hayat kurtarir.
netice itibariyle ya paranoyak olur, korkar, motor almaktan vazgecersin. ya da kaza riskini minimize etmis bilincli bir surucu olursun:
edit: sovecem mobilden eklenecek linke kici basi ayri oynuyor, youtube'a zafer akçay yazin cikar işte..
https://youtube.com/@zaferakcay?si=9frxKtfNnty4z2eS
muaythaist tarafından 09/Haz/24 17:08 tarihinde düzenlenmiştir