Motorsiklet Yüksek Devirde Tekleme Yapıyor
-
kanuni balansorsuz olduğundan karbüratör çok titreşim yapar, buda o sikik karbüratörün amına koyar.
sat gitsin, elinde patlar yoksa ve japondan şaşma. bir lira fazla ver temiz makinaya bin -
CyberAngel bunu yazdı
Hocam sym scooter tarzı motor kullanmam.Tipini beğenmiyorum.Her şey sağlamlık olsa taşa binip gidelim :)
Ayrıca Honda Ace'ı bence yanlış biliyorsun.Kuzenime aldık gerçekten harika bir motor.Fren konusunda haklısın.Motorda ön fren disk değil ve küçük yaptıkları için tutmuyor.En kötü yanı sanırım bu.
İyi yanları;
Motor çok atik.İvlenmesi iyi.
Dengesi çok iyi.
Çok rahat kullanılıyor.
Vibrasyon neredeyse yok.
Fiyatı iyi.üstelik honda kalitesi.
Amirtisörler çok iyi.Çukurlarda banamısın demiyor.En düşük sarsıntıyla geçiyorsun.
Şehir içinde çok iyi oluyor.Aralardan derelerden çok rahat geçiyorsun.
Görümü fena değil.Hoş motor.
Ekonomik. 1 litreye 45 kilometre götürdüğüne şahit oldum.
Kötü yanları;
Ön fren çok kötü, Arka fren yeterli değil.
Devir saati yok.
Vites göstergesi olmadığı için kaçıncı viteste olduğunu göremiyorsun.
4 vites olması hoşuma gitmiyor.
Çabuk hızlanmasına rağmen maksimun hıza geç çıkıyor.
Sağlam motor ama yokuşlarda hemen bayılıyor.
hoca sym sadece scooter yokki vitesli modelleride var
bok atmadan önce bi araştırman lazım
ayrıca the doctor bile bindikten sonra konuşmaya gerek bile duymuyorum -
CyberAngel bunu yazdı
Kanuni seyhan 150c
Motor yüksek devirde benzin bitiyormuş gibi tekleme yapıyor.Daha önce bu sorunu yaşayanlar varsa nasıl bir çözüm bulmuştur acaba ?
Buji yenilendi.
Kalbiratör sökülüp, kontrol edilip tekrar takıldı.
Benzin kirliliği olabilir diye benzin yenilendi.
Akla başka bir şey gelmedi.
istanbul avrupa tarafındaysan bana pm at seni bi yere yollıyayım, motosiklet profösörü sadece bi sesini dinlesin yeter
bana elektriksel geldi
-
DaveReed bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Hocam sym scooter tarzı motor kullanmam.Tipini beğenmiyorum.Her şey sağlamlık olsa taşa binip gidelim :)
Ayrıca Honda Ace'ı bence yanlış biliyorsun.Kuzenime aldık gerçekten harika bir motor.Fren konusunda haklısın.Motorda ön fren disk değil ve küçük yaptıkları için tutmuyor.En kötü yanı sanırım bu.
İyi yanları;
Motor çok atik.İvlenmesi iyi.
Dengesi çok iyi.
Çok rahat kullanılıyor.
Vibrasyon neredeyse yok.
Fiyatı iyi.üstelik honda kalitesi.
Amirtisörler çok iyi.Çukurlarda banamısın demiyor.En düşük sarsıntıyla geçiyorsun.
Şehir içinde çok iyi oluyor.Aralardan derelerden çok rahat geçiyorsun.
Görümü fena değil.Hoş motor.
Ekonomik. 1 litreye 45 kilometre götürdüğüne şahit oldum.
Kötü yanları;
Ön fren çok kötü, Arka fren yeterli değil.
Devir saati yok.
Vites göstergesi olmadığı için kaçıncı viteste olduğunu göremiyorsun.
4 vites olması hoşuma gitmiyor.
Çabuk hızlanmasına rağmen maksimun hıza geç çıkıyor.
Sağlam motor ama yokuşlarda hemen bayılıyor.
hoca sym sadece scooter yokki vitesli modelleride var
bok atmadan önce bi araştırman lazım
ayrıca the doctor bile bindikten sonra konuşmaya gerek bile duymuyorumHocam dediğin tarz motor hakkında görünüşünü sevmiyorum dan başka yorumum olmadı ki benim ? Motoru kötüleyim... Bu tarz motorları sevmiyorum.
-
buruksu bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Kanuni seyhan 150c
Motor yüksek devirde benzin bitiyormuş gibi tekleme yapıyor.Daha önce bu sorunu yaşayanlar varsa nasıl bir çözüm bulmuştur acaba ?
Buji yenilendi.
istanbul avrupa tarafındaysan bana pm at seni bi yere yollıyayım, motosiklet profösörü sadece bi sesini dinlesin yeter
bana elektriksel geldi
Yok hocam ya İstanbulda değilim ne yazık ki.
-
CyberAngel bunu yazdıburuksu bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Kanuni seyhan 150c
Buji yenilendi.
bana elektriksel geldi
Yok hocam ya İstanbulda değilim ne yazık ki.
dur sana tefonunu pm atayım bi alo demen kafii, durumu kısaca anlatırsan ne yapacagını sana söyler
-
Kalbiratör nedir? Karbüratör (http://tr.wikipedia.org/wiki/Karb%C3%BCrat%C3%B6r) olmasın o?
Sorununa gelirsek, Konjektör değiştirmeni ve öyle denemeni öneririm ilk başta, çünkü devir değişikliğine ayak uyduramıyor gibi motor. öteki yandan buji kablosunun dişisinin içini zımparala hafifçe, eğer oksitlenme olmuşsa titreşimle gımıldaşıp sorun yaratıyor olabilir. onun dışında sorun yaşayacağın pek birşey yok. haa. birde CDI beynini değiştirmeyi dene, 10 lira birşey, belki o ateşlemede sıkıntı çıkartıyordur.
-
sorun çözüldümü ?
-
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olabilir diye konuya yazıyorum.Sorun ateşleme bobininiymiş.
-
Bobine su kaçmış olabilir,benim arabada aynı şeyi yapıyordu,motoru yıkattım benzinli araç,yüksek devirlere çıktığım zaman tekleme ve eksozda yakıt patlaması yapıyordu,aynı durum senin bobinde olabilir.