Msdos Kitabı Ve Msdos Versiyonu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

son paylaşım güzel hocam sen de becerebiliyosan az kastır ingilizce falan kap götür. Ama önce hazır bat dosyalarını incelersen onlarında mantığını kavramanda yardımı olabilir. Bu arada msdos bitmiştir diyen arkadaşlar windows'u ayakta tutan dostur. kimin dos kimin düşman olduğu kara günde belli olur. Bilenler ne demek istediğimi anladı

Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

MS-DOS candır diyen arkadaşlar, sıfırdan başlayan birisine ne faydası olur DOS'un?

Katılımsız windows mu hazırlayacak, bakkal bilgisayarına chkdsk mi atacak, MBR mi yazacak, telnet'ten firmware mi hackleyecek?

Bilgi işlemci olma yolunda birisi değilse(ki zamanına yazık derim, umarım değildir), güncel teknolojilere odaklanmak, bence zaman ve kendine yatırım olarak yapılabilecek en güzel şey.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

Mc_cO_By bunu yazdı:
    -----------------------------

MS-DOS candır diyen arkadaşlar, sıfırdan başlayan birisine ne faydası olur DOS'un?

Katılımsız windows mu hazırlayacak, bakkal bilgisayarına chkdsk mi atacak, MBR mi yazacak, telnet'ten firmware mi hackleyecek?

Bilgi işlemci olma yolunda birisi değilse(ki zamanına yazık derim, umarım değildir), güncel teknolojilere odaklanmak, bence zaman ve kendine yatırım olarak yapılabilecek en güzel şey.

hacım kurulum aşamasında bilem lazım olur. İlla sistemci olması şart değil

Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

abi bunla uğuraşacağıma bakkaldan gidip tost falan alırım daha iyi. Birşey öğreniceksen linux kur bilgisayarına MS-DOS öğrenmek neyin nesi. Powerpoint kasıyorum falanla aynı şey benim gözümde..

http://yigitdemirag.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Şu anda bilgisayardan biraz anlıyorsam zamanında okuduğum msdos kitapları sayesindedir...

Ms dos işe yaramaz diyen adamdan korkacaksın hocam, çünkü cahil insandır :)

Son versiyon Ms Dos 6.22 idi hatırladığım kadarı ile, 6 ve üstü versiyonlar windows ile birlikte gelmeye başlamıştı...

MsDos 5 ve 6 ile ilgili özellikle eskicilerde bulunan kitaplardan alabilirsin, hala vakit buldukca acar acar karıştırırım kitapları...

Özellikle eski kitaplarda yazan bazı komutları günümüzdeki sistemler içerisinde bulamayabilirsin,çünkü örneğin şu anda önündeki win7 de xpde light versiyonlar var. Ver komutunu kullanarak versiyonunu öğrenebilirsin...

MsDosun gerçek gelişimi 5 ve 6. versiyonlarda oldu, eski versiyonların kitaplarını okumaya gerek yok... Dediğim gibi eskicilerden bulacağın kitaplar birer hazine .)

250 pcli kafede, PC başına gidildiğinde en az 5 dakika sürecek toplamda 20 saat sürece işleri 3 dakikada yaptırıyorum...

Ms Dos, özellikle format ve fdisk gibi şu anda tarih olmuş komutları, dahili komutlar harici komutlar bilgisayar bilgini arttırır, pcye hakim olabilme kabiliyetini arttırır...

Unutmadan şunu söyleyim, ben linuxden anlamayan adamdım, fakat iş gereği gömülü sistem programcılığı ve gömülü sistem işleri ile uğraşmak zorunda kaldım, MsDosda ileri seviyeyim diyebilirim, 10 günde öğrendiğim linux komutları sayesinde değme linuxcudan iyi olduk :)

Command Line Rulz...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

MS-DOS işe yaramaz değil, bence sıfırdan başlayanın işine yaramaz. Burda küçük bir ayrım var.

Harcanan zaman ve getiri olarak göz önüne alıyorum.

@MaTRiXe

İşte ben de bunu demek istiyorum hocam, küçük işlerde, belki eş, dost, akraba, bakkal bilgisayarı yaparken.

İş amaçlı, belki de geleceğe yönelik bir şey yapılıyorsa, bilgisayar başında geçen zamanı değerli kılacak şeylerle uğraşılmalı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

doğrusun hocam rene işin ileri düzey tarafından bahsetmiş mesela. Bunun yanında hayati komutlar var. diyelim windows kısmını açamıyorsun sap gibi kalırsın öyle bunları bilmiyorsan. windows tarafında da var aklıma gelenler: bir klasördeki dosyaların toplu olarak silinmesi, toplu olarak uzantı değişmesi yahut belli niteliklere sahip(dosya uzantısı boyut) dosyaların listesini almak vs vs. Doğrusun başlangıç için ideal olmayabilir. Ben de başlangıç için ideal bir yol seçmedim daha doğru düzgün klavye fare tutmadan format atmayı öğrendim mecburen. biraz dos komutalarına merak saldık, sonra vs vs vs. Gel gelelim neticeye bilgisayar kullanmayı facede msnde cirit atmaktan sayan adam zaten bu soruyu sormayacaktır bile, kullanım alanlarına baktıktan sonra tekrar düşünmesinde fayda vardır lakin en başından şevkini kırmasak daha güzel

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hast
    Hast's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:

Mc_cO_By bunu yazdı:

hacım kurulum aşamasında bilem lazım olur. İlla sistemci olması şart değil

Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.

Ağalar gelin tartışmayın :)

harbi şaka bir yana, DOS candır yılda belki bri sefer lazım olur ama oldumuda yerini hiç birşey tutmaz, ben çok eski bir bilgisayar kullancısıyım ilkin windows 3.1 kullanırken autoexec.bat yoktu elle girerdik diyim siz anlayın, en kötü dos bilmez öyle dosya açıkmış silinemezmiş, deltree dedin olmadımı erase dersin siler atar dosyayı kökten, temp' e virüs girdi windowsta çalıştığı için silinemiyor, dosyanın adı ile çalışma adı farklı ve bulamıyorsun, olan olmuş artık, virüs programıda işlemiyor ne yapıcaksın dos dan girip temp i siliceksin bakalım silinmem ben diye biliyormu :)

Dos 6.22 de kaldı bildiğim kadarı ile en son olduğu yer orası

Hayır başlat>>çalıştır || CMD || aynı şey değil deltree si bilem yok onun :) ama oldukça yakın birşey oda can ama kötülemiyim onuda şimdi...

Dos bilirsen windows ve internet ortamı bebek oyuncağı oluyor öğren iyidir ama kitaba felan gerek yok bunun için 3-5 bat dosyası aç oku.. ingilizce kaynak bul deneme yanılma yolu ile sökersin gibi...

Toplam Hit: 4633 Toplam Mesaj: 31