folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Muhabbet Kuşundan Anlayanlar Bakabilirmi



Muhabbet Kuşundan Anlayanlar Bakabilirmi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Beyler, konuyu açmadan önce baktım bayağı bir başlık var muhabbet kuşlarıyla ilgili. Ama konular çok dağınık. Genel anlamda bu kuşların ne yedikleri içtikleri alışkanlıkları filan belli ama benim problemlerim biraz daha değişik. Şimdi sorularıma geçeyim. Ayrıca moralimde acayip derecede bozuk. Aşağıda resimlerini verdiğim ikitane muhabbet kuşunu yaklaşık 3 hafta önce aldım. Önce ilk bir hafta sürekli kavga ettiler ve başka bir kafes daha alıp ayırdım bunları. 2 gün kadar ayrı kaldıktan sonra yeniden bir araya getirdim ve birbirlerini benimsediler, sürekli gagalarını tutuyolardı birbirlerinin oynaşıyolardı filan. Dün gece civatası gevşediğinden dolayı banyonun aynası küt diye yere düşüp darmadağın olmuş bir gürültüyle. Neyse gece kalktık baktık ayna düşmüş süpürdük yeniden uyuduk. Sabah uyandım işe gitmek için ki, ne göreyim.. Gri olanı kafesin dibinde öylece yatıyor... :((((  hayvan ölmüş. Tam bir fırlamaydı hareketliydi ele gelmeyede tam alışmaya başlamıştı ama şu yolunu siktiğimin aynası düşünce kuş heyecandan/korkudan öldü sanırım :((  Bugün aile boyu yastayız resmen çok alışmıştık. Şimdi sarı olanı duruyor ve birkaç sorularım var yarımdımcı olursanız sevinirim.

    1-Sarı olan, yani hayatta olan kuşun cinsiyeti nedir (yaklaşık 4 aylık, ölende aynı yaştaydı.. Öldü ya la güzelim kuş :(((  )

    2-Şimdi bu tek kalınca ötmeye başladı haliyle diğeri olmayınca. Ama annem çok üzüldüğünden ötürü şimdi yanına yeniden bir kuş daha koymayı düşünüyorum. Onunla aynı yaşta olan muhabbet kuşları var petshop'ta. Alsam yeniden alışırmı? Problem yaşarmıyım ?

    3-Bunlara belirli aralıklarla verilen ilaçlar filan varmı? Hasta olduklarında nasıl müdahale etmeliyim?

    4-Kafesi ne zaman açmalıyım? Ne zaman serbestçe evde uçmasına izin vermeliyim ? Sürekli aynı oda da tutuyorum.

    5-Bizim tv sabah 10dan gece 1'e kadar açık ve kuşlarda tv ile aynı oda da olacak. Bu durum kuşlara zarar verirmi?

    6-Gece kafesin sağına soluna karanlık olsun diye birşey örtmelimiyim? Yoksa öylece bırakmalımıyım?

    7-Dişi ve erkek kuş bir arada büyürlerse yavrularmı? 

    Cevaplarınızı bekliyorum değerli kardeşlerim. Anneme de git kuşu göm dedim, kadın öyle üzülmüşki bahçedeki çimenlerin içerisine bırakıp salya sümük geri gelmiş :D Ooof of :(

     

    DrKeworks tarafından 02/Haz/16 20:22 tarihinde düzenlenmiştir

    Cigu bigule :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    Başın sağ olsun.Şu hayvanlar kendilerine çok bağlıyorlar. Ölünce de harbi üzüyorlar.

    Sorduğun her soruyu bilmiyorum ama nacizana bir iki şey yazayım.

     

    1. Erkeğe benziyor gibi. Diğer kuşa göre göz çevresi biraz daha içerde. Ve baskın bir duruşu var

    2. Başka kuşa alışır ama yanında kuş olunca sizi pek iplemez. Konuşmaz bile.

    4. Ben kuşu müsait olduğu her zaman serbest bırakıyodum. Zaten gelip ev halkının omzuna falan konuyordu. 

    Kulağımıza yaklaşıp anlatıyordu birşeyler. :)))

    5. Herhangi ani bir sesten acayip ürküyorlar. Reklamlar falan birden bağırırsa hayvan tedirgin olabilir.

    6. Kafes açık olunca sabahın köründe az bişey ışık görünce ötmeye başlıyodu benim ki. Uyutmuyodu ipne. 

    Bu sebeple ben üstünü örtüyordum. Ama benim ki yalnızdı.

    Dikkat et nefes alabilecek yeri olsun.

     

    EDIT

    Ve ayna olunca da bu sefer kendiyle ilgileniyor. Yine milleti iplemiyor.

     

    SkynetX tarafından 02/Haz/16 22:02 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2006
    Erkek

    bi petshopa sormstm nasıl ayırt ediliyor die şu gagasının  üstündeki cıkıntıdanmıs sanırım mavi olunca erkekti bende de var ama şu an tam emin de olamadım :)


    Nev-i Şahsına Münhasır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2005
    Erkek

    Bu erkek

     


    cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C-GEX
    C-GEX's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2015
    Erkek

    Hocam benim de vardı önceden.Benim eve geliş saatimde kapının önünden ayrılmaz,ben gelince sanki benle konuşur gibi kulağımın içine fısır fısır öterdi.Sevmesi ne kadar güzel ama acısı da çok koyar.

    Sorularına geçeyim:

    1.Hocam ölen kuşta,bu kuşta erkek.Muhtemelen o yüzden kavga ediyorlardı.Hayvanlar daha yerini yadırgarken ayna olayı biraz fazla aksiyon olmuş.

    2.Hocam erkek kuş sonuçta,doğası gereği öter.Etrafta karı kız umuduyla :) Kuşun alışmasını istiyorsan öncelikli olarak başka bir kuş almaman.Aslında hertürlü almamalı ve onu alıştırmalısın.Yoksa ikisi sana alışmaz(çok zorlaman lazım,ayırman lazım bir süre felan ama gerek yok)iki kuş kafeste etrafında canavarlarla yaşar.Ne dışarı çıkarabilirsin,ne geri kafese girerler.Yabani kalırlar.Arkadaş olmayacaksan hayvanlarla süs eşyası gibi olurlar.Kendini kafeste,dinozorların arasında onlar sana yemek su verdikçe yaşadığını farzet.

    3.Suya damlatılan bir ilaçları var.Onlardan almalı ve kesinlikle yazılan miktar kadar koymalısın.Ve o suyu mutlaka 3-4 günde bir değiştirmelisin.

    4.Bu soruya ayrıntılı geleceğim aşağıda

    5.TV zarar vermez,aksine ses hoşlarına gider.Ancak tv ye çok yakın olmasınlar.Çokta görüş alanında olmasın.Kedisi var köpeği var :)

    6.Gece kafese birey örtmene gerek yok.Aksine ışığı daha çok severler.Seninle onların yapısı bambaşka.Ancak gece öterse rahatsız olursan,bir tülbent ile örtebilirsin.Ama hava aldığına dikkat et.Ve bunu her fırsatta yapma.Mecbur kaldıkça yap.Oda psikoloji sonuçta.

    7.Dişi ve erkek kuş bir arada büyürse 2 yaşına yakın yavrularlar ama bu normal şartlarda geçerli.Yerini beğenmezse,kendini uygun görmezse ne yaparsan yap yumurtlamaz.

     

    Son olarak sana alıştırmak ve bakmak için tavsiyeler vereyim.

    Eğer senden fazla korkmuyor,kafesten çıkınca rahat takılıyor sadece biraz çekiniyorsa şanslısın.Ama perdeye yapışıp korku dolu gözlerle etrafa bakıyorsa biraz işin var demektir.

    Öncelikle sakın kuşun kanatlarını bağla,aç bırak eline yem koy sana mecbur kalsın gibi tavsiyelere uyma.Vicdanın elveriyorsa zaten buna sana kalmış ama bence yapma.

    Kuşu kafesinden çıkar ve eline al.Sonra saçma gelsede koltuğa uzan.Mesela senle koltuğun sırt dayama arasında kalan alanı kullanarak hayvanın uçamayacağı bir yerde olduğu hissini verebilirsin.Elinde tut ama ayakları yere bassın.Çok sıkma.Kucağına da alabilirsin bir kaç gün sonra.Elin kuşun üzerinde yuva gibi duracak ama çıkmasına engel olacaksın.Bu şekilde bir kaç saat bekleyeceksin.Bu süre içinde eğer gözlerini kapatıp beklersen kuş sana biraz güvenmeye başlayacak.Arada bir yokla sen gözlerin kapalıyken oda gözlerini kapatmaya başlamışsa senden zarar görmeyeceğini yavaş yavaş düşünmeye sana yavaş yavaş güvenmeye başlamıştır.Bunu uzun süre tekrarla.Bu süreler içerisinde arada bir elinle yem yedirmeye çalış.Sonra yavaş yavaş parmağında durmasına alıştırmalısın.Hayır kelimesini yapmasını istemediğin her davranıştan sonra kullan ve ona engel ol.Yavaş yavaş yapmanı istemediğin şeyleri algılayacak ve hayır kelimesinin anlamını anlamaya başlayacak.

    Sonraki olaylar kendi kendine gelişecek zaten.Onun bir canlı olduğunu unutma.Bir insanl aarkadaşlığın nasıl artacaksa onlada öyle.Onunla oyunlar oyna.Parmaktan parmağa atlatma gibi,elinde tuuttuğun birşeyi yakalamaya çalışması gibi.Herşey olur.

    Yıkanmayı çok severler.Arada bir fincan gibi bir kaba su doldur ve önüne koy.İlk önce içecek sonra çimmeye başlayacak.Dikkat et boğulmasın.Sürekli de tekrarlamana gerek yok.Arada bir.İyice alışınca Akşamları yatmadan önce misal,omzuna al ve fincana bir su doldur.Omzundayken ona o suyu içmesini sağla.Buna alışacak ve her gece seninle su içme aktivitesini çok beğenecek.Sürekli kaptan içmesin egerek yok.Bu çok hoşlarına gider.

    Alıştığı zaman kafesi her zaman açık olsun.Zaten sürekli çıkmak istemeyecek artık heryer onun evi çünkü.Geceleri kapat kafesi,ne olur ne olmaz.Bütün gün evde olmayacağınız günlerde eğer odada tehlikeli birşey yoksa,ışığı açık bırak odanın kapısını kapat ve hayvan sıkılmasın,bir zarar gelmesin.

    Ne kadar alışırsa alışsın kafesi açıkken balkon vs açık olmasın.Evden kaçmak istemese de dışarı çıkıp geri döneceğini sansa bile bu hayvanlar ev ortamında büyüyor,yapay ortamlarda yumurtadan çıkıyorlar.Emin ol bambaşka bir Dünyada kaybolacak açlıktan ölecek,başka bir kuşa yemek olacak..Eve dönemeyecek çünkü o kadar uçma yeteneği olmayacak.

     

    Edit:Alışana kadar ayna vs koyma.Alıştıktan sonra çok ilgisi biraz bunaltırsa ayna vb oyuncaklar alırsın,onlarla oynar.

    C-GEX tarafından 02/Haz/16 23:46 tarihinde düzenlenmiştir

    Sana koşarak deli gibi yaşamak ,bana yaşamak deli gibi koşarak...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2014
    Erkek
    C-GEX bunu yazdı

    Hocam benim de vardı önceden.Benim eve geliş saatimde kapının önünden ayrılmaz,ben gelince sanki benle konuşur gibi kulağımın içine fısır fısır öterdi.Sevmesi ne kadar güzel ama acısı da çok koyar.

    Sorularına geçeyim:

    1.Hocam ölen kuşta,bu kuşta erkek.Muhtemelen o yüzden kavga ediyorlardı.Hayvanlar daha yerini yadırgarken ayna olayı biraz fazla aksiyon olmuş.

    2.Hocam erkek kuş sonuçta,doğası gereği öter.Etrafta karı kız umuduyla :) Kuşun alışmasını istiyorsan öncelikli olarak başka bir kuş almaman.Aslında hertürlü almamalı ve onu alıştırmalısın.Yoksa ikisi sana alışmaz(çok zorlaman lazım,ayırman lazım bir süre felan ama gerek yok)iki kuş kafeste etrafında canavarlarla yaşar.Ne dışarı çıkarabilirsin,ne geri kafese girerler.Yabani kalırlar.Arkadaş olmayacaksan hayvanlarla süs eşyası gibi olurlar.Kendini kafeste,dinozorların arasında onlar sana yemek su verdikçe yaşadığını farzet.

    3.Suya damlatılan bir ilaçları var.Onlardan almalı ve kesinlikle yazılan miktar kadar koymalısın.Ve o suyu mutlaka 3-4 günde bir değiştirmelisin.

    4.Bu soruya ayrıntılı geleceğim aşağıda

    5.TV zarar vermez,aksine ses hoşlarına gider.Ancak tv ye çok yakın olmasınlar.Çokta görüş alanında olmasın.Kedisi var köpeği var :)

    6.Gece kafese birey örtmene gerek yok.Aksine ışığı daha çok severler.Seninle onların yapısı bambaşka.Ancak gece öterse rahatsız olursan,bir tülbent ile örtebilirsin.Ama hava aldığına dikkat et.Ve bunu her fırsatta yapma.Mecbur kaldıkça yap.Oda psikoloji sonuçta.

    7.Dişi ve erkek kuş bir arada büyürse 2 yaşına yakın yavrularlar ama bu normal şartlarda geçerli.Yerini beğenmezse,kendini uygun görmezse ne yaparsan yap yumurtlamaz.

     

    Son olarak sana alıştırmak ve bakmak için tavsiyeler vereyim.

    Eğer senden fazla korkmuyor,kafesten çıkınca rahat takılıyor sadece biraz çekiniyorsa şanslısın.Ama perdeye yapışıp korku dolu gözlerle etrafa bakıyorsa biraz işin var demektir.

    Öncelikle sakın kuşun kanatlarını bağla,aç bırak eline yem koy sana mecbur kalsın gibi tavsiyelere uyma.Vicdanın elveriyorsa zaten buna sana kalmış ama bence yapma.

    Kuşu kafesinden çıkar ve eline al.Sonra saçma gelsede koltuğa uzan.Mesela senle koltuğun sırt dayama arasında kalan alanı kullanarak hayvanın uçamayacağı bir yerde olduğu hissini verebilirsin.Elinde tut ama ayakları yere bassın.Çok sıkma.Kucağına da alabilirsin bir kaç gün sonra.Elin kuşun üzerinde yuva gibi duracak ama çıkmasına engel olacaksın.Bu şekilde bir kaç saat bekleyeceksin.Bu süre içinde eğer gözlerini kapatıp beklersen kuş sana biraz güvenmeye başlayacak.Arada bir yokla sen gözlerin kapalıyken oda gözlerini kapatmaya başlamışsa senden zarar görmeyeceğini yavaş yavaş düşünmeye sana yavaş yavaş güvenmeye başlamıştır.Bunu uzun süre tekrarla.Bu süreler içerisinde arada bir elinle yem yedirmeye çalış.Sonra yavaş yavaş parmağında durmasına alıştırmalısın.Hayır kelimesini yapmasını istemediğin her davranıştan sonra kullan ve ona engel ol.Yavaş yavaş yapmanı istemediğin şeyleri algılayacak ve hayır kelimesinin anlamını anlamaya başlayacak.

    Sonraki olaylar kendi kendine gelişecek zaten.Onun bir canlı olduğunu unutma.Bir insanl aarkadaşlığın nasıl artacaksa onlada öyle.Onunla oyunlar oyna.Parmaktan parmağa atlatma gibi,elinde tuuttuğun birşeyi yakalamaya çalışması gibi.Herşey olur.

    Yıkanmayı çok severler.Arada bir fincan gibi bir kaba su doldur ve önüne koy.İlk önce içecek sonra çimmeye başlayacak.Dikkat et boğulmasın.Sürekli de tekrarlamana gerek yok.Arada bir.İyice alışınca Akşamları yatmadan önce misal,omzuna al ve fincana bir su doldur.Omzundayken ona o suyu içmesini sağla.Buna alışacak ve her gece seninle su içme aktivitesini çok beğenecek.Sürekli kaptan içmesin egerek yok.Bu çok hoşlarına gider.

    Alıştığı zaman kafesi her zaman açık olsun.Zaten sürekli çıkmak istemeyecek artık heryer onun evi çünkü.Geceleri kapat kafesi,ne olur ne olmaz.Bütün gün evde olmayacağınız günlerde eğer odada tehlikeli birşey yoksa,ışığı açık bırak odanın kapısını kapat ve hayvan sıkılmasın,bir zarar gelmesin.

    Ne kadar alışırsa alışsın kafesi açıkken balkon vs açık olmasın.Evden kaçmak istemese de dışarı çıkıp geri döneceğini sansa bile bu hayvanlar ev ortamında büyüyor,yapay ortamlarda yumurtadan çıkıyorlar.Emin ol bambaşka bir Dünyada kaybolacak açlıktan ölecek,başka bir kuşa yemek olacak..Eve dönemeyecek çünkü o kadar uçma yeteneği olmayacak.

     

    Edit:Alışana kadar ayna vs koyma.Alıştıktan sonra çok ilgisi biraz bunaltırsa ayna vb oyuncaklar alırsın,onlarla oynar.

    Kuşun olayım yetiştir beni hocam. 

    Edit: Cikcik cik cik cik

    Th3Ultra tarafından 02/Haz/16 23:52 tarihinde düzenlenmiştir

    Amacımız; zengin olmak. Zengin görünmek değil.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Yazdiklarinizi dikkatle okuyorum hocalar. Sagolun iyiki varsiniz. Uyguluycam dediklerinizi bakalim ne olacak


    Cigu bigule :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Nisan/2016
    Erkek

    benimde kuşum var şerefsizler çok akıllı :) 4 senedir bakıyorum, işten çıkıp eve gidince çocuk gibi alıp seviyorum fırlamayı

     

    Enquinx35 tarafından 03/Haz/16 09:39 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2012
    Erkek

    Öncelikle geçmiş olsun hocam ceresi pembe ve burun delikleri içi beyaz ise dişidir sarı olan. Eğere ele alıştırmak ve  konuşturmak istersen yeni yeme düşmüş muhabbet kuşu almak zorundasın Erkek oda.  Bana kalırsa petshopa ver bunu onun yerine biraz para koy üste Jumbo veya Show Jumbo yavru al o daha güzel senin de hoşuna gider diye düşünüyorum.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    JuMaN bunu yazdı

    Öncelikle geçmiş olsun hocam ceresi pembe ve burun delikleri içi beyaz ise dişidir sarı olan. Eğere ele alıştırmak ve  konuşturmak istersen yeni yeme düşmüş muhabbet kuşu almak zorundasın Erkek oda.  Bana kalırsa petshopa ver bunu onun yerine biraz para koy üste Jumbo veya Show Jumbo yavru al o daha güzel senin de hoşuna gider diye düşünüyorum.

    Ondan alacaktim aslinda ama petshopta yoktu hocam. Simdi bu erkekmidir disimi bende anlamadim?? :))


    Cigu bigule :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2012
    Erkek

    Hocam Ceresi tam pembe ise erkek Pembe ve burun deliklerinin kısmı beyaz ise dişidir.

Toplam Hit: 2953 Toplam Mesaj: 14
muhabbet kuşları