Mühendislik Ve Ders Anlamında Birkaç Soru
-
lan nerden mühendis olduk mınaki :D
ii madem autocad'e abanayım bu sene.
zaten 2. dönem autocad görmeye başlıcaz
Autodesk 3ds Max 9 var bendeo işimi görür herhalde.
-
jerry bunu yazdı:
-----------------------------abicim, yapacagin derslerine en iyi calismak olcak ta, insaat muhendisligi'nin temel amaci is'i yaptigin adama olayi en tasarruflu! dertsiz tasasiz! ve yikilmayacak sekilde yapmandir. Bu ucunu gerceklestirirsen bu sektor'de milyon'lar kazanirsin yoksa, bir muhendisin hayati boktandir, cok bir sey yapmaz, zaten okulda da ogrendiklerin gerccek hayatta uygulanmaz, kisaca 4 islem yapabiliyor ve okuman yazman olmasi yeter! Onemli olan kafayi calistirman:):)
Eger mutahitlik yapmayacaksan, tavsiyem, structural engineer'in derslerini anlayarak!, bilerek! ve arkasinda yatan hem matematik felsefesini hem de pratik hayatta uygulamisini bilmen. Ama structural engineer olmaman. Para CPM yani const. project managemt'ta. CPM uzerine bir de yurt disinda guzel bir MBA yaparsan isletme veya entrepreneur+Ekonomi okursa, hem teknik olarak bilginin yanina girisimcilik'te katarak yonetim kademelerinde veya daha ilerde kendi isini olusturabilirsin.
Veya universite'de kalir akademik devam ederken, ozel projeler alirsin, boylece hem ozel hem de akademi dunyasinda yerin olur!
Onun cok acik, Allah yardimcin olsun:)
-----------------------------Bazı konularda sana katılırken bazı konularda katılamıyorum.Mühendisiliklerde gereksiz bır yığın ders olduğu bunların yarınısını gelecek hayatında kullanamayacagı dogru. Mühendisliği 4 işlem olarak goruyorsun ama gercek boyle degıl ne yazıkkı dıplomayı almıs muhendıslıgı 4 işlem olarak goren dıplomalı bır yıgın kısı ıle muhatap oluyorum ve ısı bılen bır kısı ıle karsılastıklarında kacacak yer arıyorlar ki bu bır muhendıs ıcın yerın 35 kat altına gırmek gıbı bır sey... Muhendıslıkte bılımseı gereken seyler temel mevzular eger argede calısmıyorsan gosterılen ıntegraldır turevın hıc bır seyde kullanılmadıgıda dogru helekı gunumuzde bır cok hesabı artık programın yaptıgını dusunursek basıt sevıyede ıntegral turev bılmek bazı zamanlarda yeterlı. ama temel prensıblerı bılmek ve bunları kullanarak gerektıgınde kosula uygun olarak yorumlayıp cozum uretmek senı dıgerlerınden ayıran ozellıkler oluyor...
-
Geenmeboo bunu yazdı:
-----------------------------
jerry bunu yazdı:
-----------------------------mühendislik hakkndaki bilgilerine ve tespitlerine bi mühendis adayı olarak hayran kaldım way be demek 4 işlem bilmek yetiomuş e biz boku bokuna okuoz o zaman aq.
-------------------------------------------------------------------------
Mekanik kanunlarının hepsi belirli derslerin içerisinde gösterilio zaten:
Akışkanlar mekaniği
statik
dinamik
termodinamik
ısı transferi
.....
kardeşim sen notları bulup çalışcam diyon da o notların derslerini almadan kusura bakma ama nah anlarsın. lise konuları tamam matematik fizik kimya onlar eywallah ama geri kalanı için kasma boşa kürek çekersin. sana önerim çizim programlarını indir internette bolca ebook ları da war onları da indir onları öğrenmeye başla senin için 1. senede en büyük kazanç o olur.
-----------------------------dai anlamdığım zaten yukarıdaki dersler
birkaç cümle sonunda fizik konusunda tamam diyorsun öğrenilir diyorsunzaten statik dediğin dengede duran sistemler bir nevi ∑F=0 olayı
dinamik ise ∑F≠0 olayı
-
wert bunu yazdı:
Geenmeboo bunu yazdı:
jerry bunu yazdı:
-----------------------------mühendislik hakkndaki bilgilerine ve tespitlerine bi mühendis adayı olarak hayran kaldım way be demek 4 işlem bilmek yetiomuş e biz boku bokuna okuoz o zaman aq.
Akışkanlar mekaniği
statik
dinamik
termodinamik
ısı transferi
.....
kardeşim sen notları bulup çalışcam diyon da o notların derslerini almadan kusura bakma ama nah anlarsın. lise konuları tamam matematik fizik kimya onlar eywallah ama geri kalanı için kasma boşa kürek çekersin. sana önerim çizim programlarını indir internette bolca ebook ları da war onları da indir onları öğrenmeye başla senin için 1. senede en büyük kazanç o olur.
birkaç cümle sonunda fizik konusunda tamam diyorsun öğrenilir diyorsunzaten statik dediğin dengede duran sistemler bir nevi ∑F=0 olayı
dinamik ise ∑F≠0 olayı
-----------------------------Tamam işte işin sırrı orada ∑F=0 o f i sıfırlamak için kendını defalarca sıfırlatıyorsun dahada sınkıtı tarafı oyle yerlere oyle kuvvetler uyguluyorkı kuvvetler mesnetlere degılde sankı sana etkıyor:) onun analızını yapana kadar hayatın anlamını anlıyorsun bakısların degısıyor :)Hele bırde hocanda pır parca pısıkopatlık varsa.... Statık ıcın bakınıs uzay kafesler... Dınakıte tareket halındekı cısımler lısedekı hareketlı cızımlere gore akrobatık tarketler yapıyor :) ısın ıcıne bırde bır kac noktadan hareketlı mesnetler kollar ve cısımler kol sokuyorlarkı daha soruyu gorunce kendınden gecıyorsun :) Tabı bu saydıklarımın ıcınde hoca payı oldukca buyuk :)
-
wert bunu yazdı:
Geenmeboo bunu yazdı:
jerry bunu yazdı:
Akışkanlar mekaniği
statik
dinamik
termodinamik
ısı transferi
.....
dinamik ise ∑F≠0 olayı
-----------------------------sana imkanım olsa öle bi soru gösteririm ki ∑F=0 bulcam diye beynini yersin. ona bakarsan Newton'un yasalarını kullanıosun en basitinden F=m.a yı ama bunu böle kullanamıon işte sana yok bunun integrailin al onun yerine bunu yaz olmadı onun da integralini al ya da alma bırak 0 çek aq dersin.
-
benim demek istediğim o değildi post atarken sorun olmuş
Akışkanlar mekaniği
statik
dinamik
termodinamik
ısı transferibunları öğrenmek çok zor diyorsun ve sonrada diyorsunki fizik tamma yapılıyorda yukarıdakiler yapılmıyor iyide zaten yukarıdakiler fizik konusu :S
ayrıca bana statik ve dinamik için yazdıklarınızı hakaret olarak alıyorum
sebebi ise profilimde ve eminimki o bahsetiğiniz şeylerini daha fazlasını gördüm çözdüm
-
cyrpt bunu yazdı:
Tamam işte işin sırrı orada ∑F=0 o f i sıfırlamak için kendını defalarca sıfırlatıyorsun dahada sınkıtı tarafı oyle yerlere oyle kuvvetler uyguluyorkı kuvvetler mesnetlere degılde sankı sana etkıyor:) onun analızını yapana kadar hayatın anlamını anlıyorsun bakısların degısıyor :)Hele bırde hocanda pır parca pısıkopatlık varsa.... Statık ıcın bakınıs uzay kafesler... Dınakıte tareket halındekı cısımler lısedekı hareketlı cızımlere gore akrobatık tarketler yapıyor :) ısın ıcıne bırde bır kac noktadan hareketlı mesnetler kollar ve cısımler kol sokuyorlarkı daha soruyu gorunce kendınden gecıyorsun :) Tabı bu saydıklarımın ıcınde hoca payı oldukca buyuk :)
-----------------------------ayrıca burada senin bahsettiğin şey klasik fizik bizim 1. sınıfta gördüğümüz şey modern fizik görseydin ne derdin burada ahkam kesmesi gereken biri varsa oda benim amk :D
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------cyrpt bunu yazdı:
Tamam işte işin sırrı orada ∑F=0 o f i sıfırlamak için kendını defalarca sıfırlatıyorsun dahada sınkıtı tarafı oyle yerlere oyle kuvvetler uyguluyorkı kuvvetler mesnetlere degılde sankı sana etkıyor:) onun analızını yapana kadar hayatın anlamını anlıyorsun bakısların degısıyor :)Hele bırde hocanda pır parca pısıkopatlık varsa.... Statık ıcın bakınıs uzay kafesler... Dınakıte tareket halındekı cısımler lısedekı hareketlı cızımlere gore akrobatık tarketler yapıyor :) ısın ıcıne bırde bır kac noktadan hareketlı mesnetler kollar ve cısımler kol sokuyorlarkı daha soruyu gorunce kendınden gecıyorsun :) Tabı bu saydıklarımın ıcınde hoca payı oldukca buyuk :)
-----------------------------ayrıca burada senin bahsettiğin şey klasik fizik bizim 1. sınıfta gördüğümüz şey modern fizik görseydin ne derdin burada ahkam kesmesi gereken biri varsa oda benim amk :D
-----------------------------hocam ben en basıtınden bahsedıyorum bızım 1 sınıt 2. donem dersı statık :)hele bırde hocanın lakabı namı deger "PARÇALA BEHCET" ise 4 fakulteye nam salmıssa adamın 1 sınavı ıcın fakultede otalama 45 er kıslıkten 12 sınıf ayrılıyor sa ve yetmıyor 2-3 sınıf daha ılave edıyorsa dusun bızım ustumuzde nasıl fantezıler uyguluyordur :)
-
cyrpt bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
-----------------------------hocam ben en basıtınden bahsedıyorum bızım 1 sınıt 2. donem dersı statık :)hele bırde hocanın lakabı namı deger "PARÇALA BEHCET" ise 4 fakulteye nam salmıssa adamın 1 sınavı ıcın fakultede otalama 45 er kıslıkten 12 sınıf ayrılıyor sa ve yetmıyor 2-3 sınıf daha ılave edıyorsa dusun bızım ustumuzde nasıl fantezıler uyguluyordur :)
-----------------------------dai anlıyorum seni bana anlatma diyorum :D
sen klasik fizikten bahsediyon
hergün gördüğün şeyler
ulan ben yapayım :D
zaten bahsettiğin konuya hakimsem parçacıkla dalga nın taban tabana zıt kavramlar olduğunu biliyorsundur
hoca bir giriyor konuya tahtaya bir fonkiyon yazıyor sonra anlatıyor
bir elektron u temsil eden bu dalga denklemi :S
buyur burdan yak :S
ben statik ve dinamiği aynı derste(mekanik) gördüm size ne gibi örnekler sordular bilmiyorum zaten olması gereken size daha çok örnek çözdürmek :D çünkü insanların hayatına daha çok müdehale edecek olanlar mühendisler dir :D o yüzden size ne zorluk seviyesinde sorular soruyorlar bilmiyorum
-
yani dogru, 4 islem derken elbette bilceksin ben olayi biraz sadelestirmek istemistim. Yani insaat muhendisligi sadece bina insaatindan olusmuyor:)
Profosyanel olarak cok dali var, (ing yazcam kusura bakma ama ing egitim gordum); structural eng, CPM, transportation, enviromental, construction, urban studies filan fismekan hatta bunlarda kendi icerisinde bir suru dal'a ayriliyor; mesela transp; kopru muhendisligi, yol muhendisligi, trafik muhenisligi, legal olaylar vsvsv.
Yani TC egitim sistemini cok iyi bilmiyorum ama genel olarak demek istedigim, olayi sadece statik mekanik ile sinirlama...
Diger arkadaslara da kismen kismen katiliyorum, her kes kendi gozlemlerini yaziyor her seye ragmen guzel meslek:)