Münazara İçin Fikir Lazım ?
-
Şuan elimizde iki fikir var.
1- Belirli karakter özellikleri olmalı ve bunlar doğuştan gelir2- Liderlik kursu denen şeyler aslında yöneticilik kursu. Ve Atatürk gibi milyonları arkandan götürmeyi öğretemezler.
Örnek olarak da Hitler liseyi bitirmedi var.
Biraz daha zenginleştirebilirsek çok şahane olacak. -
Aradığın Cevap:
-
Biraz kafani kullan sen de hic tasvip etmesem de rte bu kadar oy aldi de :/
-
uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------sayın müridler lider derken ceo değil de daha ziyade devlet yöneticileri önemli. Yani Gazi Mustafa Kemal'in liderliği gibi. Ama onu da örnek veremiyorum askeri eğitim aldı. Mutlaka liderlikle ilgili ders vardır diyerek çürütebilirler.
-----------------------------
o zaman hitabeti iyi olan insanları örnek vermen gerekir. Recep Tayyip Erdoğan olabilir. Adam lise mezunu diye biliyorum. Mehmet Ali Şahin de imamhatip çıkışlı imam diye kalmış aklımda. Günümüz şartlarında böylelerine adam olamamış gibi bakarlar -ben dahil bazılarımız hâlâ adam olmadıklarını savunsak da- ama belli mevkilere gelmiş adamlar sonuçta. Fakat RTE yi örnek veremiyorsan Hitler üzerinden gir olaya. Sonra da desinler "Odtüde nasyonal sosyalistler var" diye :D -
Mahallede yanımıza "At bakalım topu" diye gelen mektepsiz abiler gayet lider ruhlu idi.
Bu gün kötü alışkanlığım yok ise temelinde o adamların spora yönlendirmeleri ve bizi ciddiye almış olmaları vardır aslında :|
-
The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------o zaman hitabeti iyi olan insanları örnek vermen gerekir. Recep Tayyip Erdoğan olabilir. Adam lise mezunu diye biliyorum.
-----------------------------1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu fakülteden 1981 yılında mezun oldu.
-
Ethem Sancak'tan samimi itiraf
Ethem Sancak: "İngilizce bilmiyorum ama dev İngiliz şirketini yönetiyorum" dedi
http://www.ensonhaber.com/ethem-sancaktan-samimi-itiraf-2012-03-16.html
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------o zaman hitabeti iyi olan insanları örnek vermen gerekir. Recep Tayyip Erdoğan olabilir. Adam lise mezunu diye biliyorum.
-----------------------------1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu fakülteden 1981 yılında mezun oldu.
-----------------------------adı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak değiştirilen Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'ndan önlisans derecesiyle 1981 yılında mezun oldu
-
uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------nolanded bunu yazdı:
-----------------------------adı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak değiştirilen Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'ndan önlisans derecesiyle 1981 yılında mezun oldu
-----------------------------ben 4 yıllık fakülte mezunu diye biliyorum ama kesin olarak bilmiyorum,
fakat fakültelerden 4 yıllık lisans mezunu olunur, önlisans mezunu olunmaz.
mesela beyazıt öztürk 2 yıllık diye gitmiş üniversiteye, o gittiği yıl 4 yıllık yapmışlar okulu, böylece lisans mezunu olmuş :)
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------nolanded bunu yazdı:
-----------------------------ben 4 yıllık fakülte mezunu diye biliyorum ama kesin olarak bilmiyorum,
fakat fakültelerden 4 yıllık lisans mezunu olunur, önlisans mezunu olunmaz.
mesela beyazıt öztürk 2 yıllık diye gitmiş üniversiteye, o gittiği yıl 4 yıllık yapmışlar okulu, böylece lisans mezunu olmuş :)
-----------------------------Fakülte değil işte yüksekokul mezunu o da 2 yıl olur. neyse konumuzdan baya saptık :D