folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Müslüman Müslümanın Kardeşidir.

Müslüman Müslümanın Kardeşidir.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    Benim için insanın insan olması önce gelir. Deistim, annem babam çerkez, Türk vatandaşıyım. ama insanı bütünleyen şey aynı delikten çıkmalarıdır. İnsanın insan olmasıdır. Diğer bütün yaklaşımlar bencilce ve sadece bir topluluğuyücelten yaklaşımdır. Müslüman olmayanlar kardeşin değil yani, önünde zükseler bişey demiyeceksin.

Buda hümanistik yaklaşım...

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    miRkuT
    miRkuT's avatar
    Erkek
    beyler yazdıklarınızda dikkati çeken şu ki kendi benimsediğiniz düşünceyi %100 yüz doğru göstermek için islamın-müslümanlığın evrenselliği görmezden gelip şahıslara ve ülkelere takılıyorsunuz. Tabi verdiğiniz örnekler doğru ve doğru olablir. Ama islam dinindeki kardeşliği muhabbeti merhameti güzelliği görmezlikten gelmek yanlış olur. Size bi sorum var ki eğer müslüman iseniz ahirete inanıyorsanız mahşer günü size kimliğinizde yazılana göremi amel edilecek yoksa takvanıza bu dünyada yaptılarınıza göremi?
    Müslüman müslümanın kardeşidir ve bu hadis-i şeriftir. İster türk, ister kürt, ister arap, ister çerkez, ister laz.... vs. Eğer bunu kabullenemiyor ve bazılarının yaptığı kötülüğü hepsine genelliyor ve buna göre onları kardeş görmüyor isek bu bizim dini eksikliğimizdendir...
    Ve evet maalesef evmizi soyanda müslüman, yere düşünce kaldırmayanda müslüman, hakkımızı yiyende müslüman vs. vs. uzar gider bu. Ama zerre kadar hayrın karşılıksız kalmayacağı gibi zerre kadar şerde karşılıksız kalmayacaktır... Biz bunu bilip buna göre günlük hayatımızda hareket etmeliyiz... Daha yazacak çok şey var ama konunun özü bu... Hoş ve esen kalın...

Bildiği kadarıyla adalet eden, bilmediği kadarıyla zulmeder...!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    eet ben soluom iste araplar benim kardesim olamaz deilde.onun dısında çeçenler endonezya dier turk devletleri bunlar her zaman kardesimdir ama araplar hicbizaman olmicaklar araplar dısındaki dier muslumanlar tabiki kardesimdir ama araplar asla bugun fırsat verseler hepsini gebertirim bi zamanlar bize yaptıkları gibi

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    türkülüğün garantörü islam kimliğidir.
    Yanlışsın diyenler çıkacak. Onlara Finlandiya, bulgaristan, macaristan ve arnavutluk ile bosna hersek ve kazakistan örneklerini verebilirim. Aynı kökleri taşıdığımıza inandığım moğollarda cabası.
    Hatta lisanlarında pek çok aynı anlamı ifade eden kelimeye rastlanan kızılderililer ve amerikada "meluncan" olarak betimlenen ve türk kökenli olduğu kesinlikle bilinen etnik gruptanda örnekler verebilirim. (abraham lincoln, elvis presley vs.vs.)
    Netice olarak türklüğün türk kimliğinin asıl sigortası ve garantisi islamdır. Başkası düşünülemez..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    baba zaten islama bişey diyen yokki diyemezde ne haddimize ben sadece muslumanlar kardestir sozune araplar benim kardesim olamaz dedim.bide bişi daha simdi islamdan oncede turkler vardı islamdan oncede kudretli şanlıydık islamdan once sigortamız kılıcımızdı...bence hala oyle sigortamız kılıcımız(savas yetenegimiz,askeri gucumuz manasınsa soledim burda)insanların sigortası ise islamdır.yani bence?!:S yani islam kimligi insan birey olarak sahip oldugumuz bi kimlik islam la araplar turkler fln filan kimlik olarak bagdastırmak bana yanlıs gelio din ile milletleti butunlestirmek

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    İslam alemi bir İsraille başedemiyorlar. Başkalarının mandası olmadan yaşayan dünyadaki belkide tek müslüman çoğunluğa sahip ülke Türkiye'dir. Bunu sağlayanda din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Osmalının yıkılışına bakın, yüzünü ne zaman bağnazlığa çevirdi o büyük imparatorluk yokoldu. Şimdi yine aynı aymazlık işbaşında. Kurtuluşun islamiyette olduğunu sanan aymazlar böyle bir durumda aynı hüsranla karşılaşacağımızı görmezlermi? Atatürk bu kangrene dur diyerek bir ulus devleti yarattı. Bu ulus devlet biterse islamiyet tarihinin en zor dönemine girer. Türkler tarihinde herzaman benimsediğini korur kollar. Türkler vasıtasıyla hala etkin bir biçimde varolan, tüm dünyaya yayılan islamiyete en büyük kötülük türklerin türklüğünü yitirmesi olacaktır.

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    dkn-jan senin söylediğin şeyin bende destekçisiyim. Şöyleki islam kimliğini bugün en temiz şekliyle yaşayan etnik grup türklerdir. Araplar sapkın bir fırka olan Vahhabiliği İrandaki acemler Şia gibi bir başka sapkın fırkayı, Hindistan ve pakistanın bir kısmı yine sapkın bir fırka olan Ahmediliği (1900 lü yılların başında ortaya çıkmış [ne tesadüfki vahhabilikte aynı dönemlere rastlar ingiliz parmağı yoksa çıkarım anırırım eşşek gibi] kurucusuna ithafen ahmedilik adını almıştır. Dha sonra kurucusu kendisini peygamber ilan etmeye kadar götürdü işi) kuzey afrikadakiler haricilik gibi fırkaları benimsemiş durumda. Sünni olanlarsa başka milletlerin sömürgesi iken dinlerini mezheplerini unutmuş. Bugun onlarca arap ülkesini tek tek arasan bir avuç gerçek müslüman bulursun. Bu bakımdan müslümanı vurmayı caiz gören (bknz: 1. dunya harbi arapların yemende, hicazda turklerı vurmaları) milleti elbette kardeş olarak görememen doğal. O kadar uzağa bakmakta yersiz bir durum aslında kutsal kentlerden birisi olan bağdata kefere amerikan ordusunu alkışlarla çiçeklerle müdafa olmaksızın kabul etmeleride olayın çarpıtılamaz bir başka yönünü ortaya kyar. İslam kültüründe bu kabul edilemez bir durumdur. Savaşmak bir diğer adıyla gaza etmek yahut cihad ilan edip kan dökmek, kanını dökmek ve hatta canını vermek kadar yüce bir durum yoktur. Şehadet mertebesi ve yahutta gazilik ulvi derecelerdir. Bu dereceleri haketmek yürek ister. Bu yürekte bugünkü arap milletlerinde maalesef yok.( filistinliler dahil)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek
    Şunları demek istiyorum birincisi dini yaşayış yönünden kimse kimseden üstündür denilemez. Bunu biz bilemeyiz. Bunu geçtikten sonra Vehhabiliği benimseyen yer Arabistanın içidir. Ve sadece oradaki araplar bu sahte mezhebi kabul etmiştir. (şiilik siyasi akımmış öğrendim (şafilikle karştırmışım) tugrul hocam saol). Haricilik İslami bir inanış şekli değil. Siyasi bakış açısıdır Cemel vakasına karşı Kuzey afrika bütünüyle sünnidir. Sünni olanlar yani biz , pakistanlılar , kuzey afrikalılar ve İran hariç tüm müslüman toplulukları hiç bir zaman dinlerini unutmadı. Ben müslüman olan herkesi kardeşim olarak görürüm . Geçmişte sapkın bir mezhep tarafından bize yapılan ne kadar çirkin olsa da şu an dünya da suudi Arabistan dışında Vehhabi yok ve ben arapları geçmişte yaptıkları şeyler için yargılamam. Geçmişten bugüne o kadar çok millet ve devlet var ki yargılanacak. Bunların içinde türk olanlar bile var Örnek mi? Altınorda devletini yıkıp rusların aşağılara inmelerini ve gelişmelerini sağlayan ve her zaman Osmanlının başına dert olan Topraklarının balkanlarda ve kafkaslarda parçalanmasını sağlayan devlet. Timur. Kırım hanının başına buyruk haraket etmesi Viyana bozgunu... Bu örneklere bakarak bakarak benim için en nefret edilecek devlet Ruslardır. Ama olan olmuş giden gitmiş. Rusların gelişmesinde suçlu olan bir türk devleti bununtarihte onlarca örneği vardır. Bir ülkenin kendi vatandaşlarından başka dostu yoktur. Türkün türkten başka dostu yoktur. bu cümle tamamen hayal Şu an için türkiyenin kendi vatandaşlarından başka dostu yoktur. Ki kendi vatandaşlarının bazıları bile düşmandır. Gerçekçi olalım. Şu an türkiye içinde bizler azınlık halindeyiz. türk ulusu türkiyede azınlık halinde...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    yanlış bildiklerini sıralayım kardeş..

Şia sünnileri islamdan kabul etmez öldürülmesine cevaz verir. Bundan dolayıdır ki hak mezhep olarak kabul görmez. Hak mezhepler 4 tanedir. Ve hepsi süüniliğe duhul edilmiştir. Hanefilik, hanbelilik, şafiilik ve malikiliktir bunlar.
    Kuzey afrikadaki berberilere gelelim. Tunus arabın çingenesidirki her türlü yalan dolan hırsızlık oradan çıkar. Fas ve cezayir fransız sömürgesinde dinini unutmuştur. Mısırlıların buyuk bır cogunlugu turıst ömer gibi olmuştur. Akılları fikirleri para. Libyalılar italyan köleliğinden çıktıklarında italyan gibi olmuşlardı. Namaz kılarlar ama hutbe bıter bıtmez camıyı terkederler. (cuma namazı hutbe dınlenmezse cuma namazı degıldır. Kabul gormez) Afganıstan ve pakıstanda esrar ve eroın yetıstırıcılıgı yaparlar. Ahmediliği savunurlar. Surıye lubnan yolkesen hırsız mılletlerdır. Irakiler korkak ve arsız bır mıllettır. Kuveytlıler amerıkan usagı yabancı hayranı. Suudlar vehhabi. Dahası.. Dahsı var da ne ben söyleyim islam olduğunu iddia eden milletleri ne sen sor. Bildiklerin yanlış gösterilen şeyler. Bize yutturulmaya çalışılan şeyler. Daha dün peygamberin evini otoparka hatice validenin evini umumi tuvalete cevirenler o senın savunduklarındı unutma. Mademki saydıkların o kadar müslümandı neden türkiyedeki sivil toplumun yükselen sesi kadar se çıkartamadılar merak etmekteyim. Yoksa müslümanlık sadece sana banamı indi? Ha ne dersin?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    calphikhan acaba sen Talas savaşında Türklerin arapları desteklediğini bilio musun.
    ve araplarla çinlilerin orta asyayı istila etmek için savaştıını bilio muusn.bu iki.
    3.sorum bu bir çelişkimidir
Toplam Hit: 4398 Toplam Mesaj: 41