MYO Hakkinda Bilgi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

arkadaslar merhaba. gecen konumdan bazi arkadaslar hatirlar. on hatirlatma yapayim. kardesim endustri meslek lisesini bu yil bitirdi ve 2 yillik verilen universite hakkini kullanacak.

bolum olarak makina bolumunu sececek. sizlere sormak istedigim. 2 yilligi 4 yilliga DGS ile tamamlamayi dusunuyor fakat bu 4 yilliga tamamlayanlar yine makina bolumu mu okuyor yoksa muhendislik alanina gecis haklari varmi ?  yani makina muh.

ikinci sorum ise okul kayit bilgileri hakkinda hic bir saglam bilgimiz yok. Makina bolumu istanbulda hangi devlet okullarinda var ve bunlari nasil ogrenebiliriz ? Nasil kayit yapabiliriz ? ve kayit icin neler gerekli,istenilen nelerdir ?

okudugu lisede adam gibi bilgi veren bir allahin kulu yok sizlerin bilgilerinize ihtiyacimiz var. tesekkurler.

Ben hatayı çevrim dışı yaşıyorum , Hayat beni engellese nolur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

Makine bölümü okuyup DGS ile geçiş yapmak istiyorsa aşağıdaki lisans bölümlerinden birine geçebilir.

Endüstri Mühendisliği
    Enerji Sistemleri Mühendisliği
    Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği
    Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği
    Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği
    İmalat Mühendisliği
    Makine Mühendisliği
    Makine ve İmalat Mühendisliği
    Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
    Malzeme Mühendisliği
    Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Otomotiv Mühendisliği
    Tarım Makineleri

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

2 yil uni okuyup DGS ye girip bu bolumlere 3. Siniftan mi baslayacak hocam ? Olay nedir nasil oluyor kavrayamadim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arslan25
    Arslan25's avatar
    Erkek
    Ransack bunu yazdı

2 yil uni okuyup DGS ye girip bu bolumlere 3. Siniftan mi baslayacak hocam ? Olay nedir nasil oluyor kavrayamadim.

ev arkadasımda dgs ile geldi balıkesire.zaten okudugu 2 yıl icinde aldıgı dersler o bolumlerde veriliyo almadıgı derslerı alıyo.Yani 3. sınıftan başlıyo gibi.Dgs zor allah kolaylık versın hocam.1 günde arkadasın 4 sınava girdigini biliyorum.

Asıl Güç Zeka, Sevgi ve Kararlılıktır. Bu Üç Etken İle Yenemeyeceğiniz Kimse Yoktur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    Ransack bunu yazdı

Üniversiteden üniversiteye değişiklik gösteriyor ama mühendisliklerin geneli 1.sınıftan başlatıp bikaç dersten muaf ediyo. Genel olarak konuştum 2.ci 3.cü sınıftan başlatan üniversitelerde olabilir.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek
    Arslan25 bunu yazdı
    Ransack bunu yazdı

ev arkadasımda dgs ile geldi balıkesire.zaten okudugu 2 yıl icinde aldıgı dersler o bolumlerde veriliyo almadıgı derslerı alıyo.Yani 3. sınıftan başlıyo gibi.Dgs zor allah kolaylık versın hocam.1 günde arkadasın 4 sınava girdigini biliyorum.

Bu olayi ogrendigim iyi oldu hocam. bunu bilmiyorduk  biz mesela. sagolasin bilgi icin. simdi geriye kalan bilmediklerim. Makina bolumu hangi okullarda var nasil ogrenebilirim ? nasil kayit edebiliriz kardesimi ? ve neler gerekli bunun icin.

@pc error sagol hocam bilgiler icin.

Ransack tarafından 10/Tem/14 03:39 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

http://dogrutercih.iku.edu.tr/ burdan seçip bulabilirsin hocam kayıtlarda ossym nin sitesinden yapılıyor diye biliyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı

http://dogrutercih.iku.edu.tr/ burdan seçip bulabilirsin hocam kayıtlarda ossym nin sitesinden yapılıyor diye biliyorum

bisi yapamadim hocam. Paun turu bolumune ne yazmamiz gerekiyor ? bizimkisi direk 2 yillik gecis hakkini kullanacak

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

Uppp yapalim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Hocam makina bölümü tüm myo çoğunda oluyor birde kardeşin hangi bölümden mezun oldu ve makine bölümüne geçişi varmı onuda kontrol et az önce benim arkadaş ticaret meslek lisesinden bilg. bölümü mezunudu yatay geçişle işletmeyi yazacaktı kabul etmedi oda bilg. prog. yazdı.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek
    JuMaN bunu yazdı

Hocam makina bölümü tüm myo çoğunda oluyor birde kardeşin hangi bölümden mezun oldu ve makine bölümüne geçişi varmı onuda kontrol et az önce benim arkadaş ticaret meslek lisesinden bilg. bölümü mezunudu yatay geçişle işletmeyi yazacaktı kabul etmedi oda bilg. prog. yazdı.

Kardesim kaynak bolumunden mezun oldu hocam. Gecis yapabilecegi uniler arasinda makina bolumu var. Bizde buna gecmesini dusunuyoruz. Fakat bu bolum istanbulda hangi devlet unilerinde var onu bulmak ve kayit etmek istiyoruz.

Toplam Hit: 1218 Toplam Mesaj: 14