folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Mysql - Bağlantılı Sorgu ?



Mysql - Bağlantılı Sorgu ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    2 tane tablom olsun.

    kişi 

    şehirler

    ----

    şehirler kısmında id var 34 istanbul olsun ...

    Kişi kısmında bilgileri verdik ve şehir'i ekrana bastırmak istiyorum.Fakat şehir kısmında şehir'in idsi olacak yani 34...

    Ekrana direkt bastırdığımda 34 basacak.Burdan tekrar sorgu ile şehirler'e gidip ordna çekmem lazım.

    Mysql yada sql'da bunun için daha basit bir olay var mı ? yani gerçek değeri 34 olsun ama biz onu istanbul şeklinde maskeleyelim ?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    join ederek tabloları halledebilirsin


    Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2007
    Erkek

    id niye 34 basıyon direk istanbul diye kaydet


    ....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Media bunu yazdı:
    -----------------------------

    id niye 34 basıyon direk istanbul diye kaydet


    -----------------------------

    dediğin şey çok amatorce hocam. şöyle düşün şehirler olarak düşünme ordaki olayı. renkler diye düşün ve site 5 dil o zaman dediğin olay patlar


    Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    hocam join yerine başka bir teknik var mıdır diye merak ettim.Mutlaka vardır bir numara.

    edit: ya aslında adam gibi örnek verecektim fakat üstünde çalıştığım proje için düşündüm.Bir yere not almadım.Gitti bütün herşey.

    2-3 gündür yoğun şekilde düşünüyorum.Bir sürü şey geliyor aklıma.Tam buldum heh tamam dedim.Hop gitti .

    Keşke kaydetseydim.Ama bunun mantığından ilerliyor.O yüzden bu örneği verdim.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    joinden başka neden bir şey arıyorsun anlamadım..

    zaten performansı kanıtlanmış bir şey daha fazla kasmana gerek yok..


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2010
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam join yerine başka bir teknik var mıdır diye merak ettim.Mutlaka vardır bir numara.

    edit: ya aslında adam gibi örnek verecektim fakat üstünde çalıştığım proje için düşündüm.Bir yere not almadım.Gitti bütün herşey.

    2-3 gündür yoğun şekilde düşünüyorum.Bir sürü şey geliyor aklıma.Tam buldum heh tamam dedim.Hop gitti .

    Keşke kaydetseydim.Ama bunun mantığından ilerliyor.O yüzden bu örneği verdim.


    -----------------------------

    joinden başka where le de yapabilirsin.


    Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    hocam yok tekrar sorguya girecek ya..Diyorum ki onun yerine biz mysql'e desek ;

    bak kardeşim şehirler kısmına giriyorum.Fakat benim istediğim şehirler id'yi sorgu sorgu yapmaya gerke yok.Ben ne zaman şehir kısmını çeksem ; sne otomatik değerleri ata.

    Yani bu join işlemini otomatik yapsın , biz direkt bastıralım.

    Bir nevi indexleme yani.Bulamazsam çözüm yine inner join ..

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    o tarz birşeyin olduğunu sanmıyorum


    Bittik biz bittik
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1905
    1905's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2005
    Erkek

    SELECT

         KISI_ID,

         KISI_ADI,

         KISI_SOYADI,

        (SELECT SEHIR_ADI FROM SEHIRLER WHERE SEHIR_ID = KISILER.KISI_SEHIRID) as SEHIR_ADI

    FROM

        KISILER


    Ey Türk! Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2005
    Erkek
    SELECT Kisi.ID, Kisi.Adi, Kisi.Soyadi, Sehirler.SehirAdi FROM Kisi, Sehirler
    WHERE Sehirler.ID = Kisi.SehirID

    Burdan dönecek sonuç

    1 Ali Sarı İstanbul
    2 Mehmet Kara Ankara

    edit: 1905 in yazdığı da olur ama çift sorgu çekmeye gerek bunun için

    benim yazdığımda şehri girilmemiş kişileri döndermez. onlarında gelmesi için isnull kullanırsın olur

    join li de şöyle yaparsın

    SELECT K.ID, K.Adi, K.Soyadi, S.SehirAdi FROM Kisi K
    INNER JOIN Sehirler S ON
    S.ID = K.SehirID

    .

    yukardaki sorgu da aynı şekilde şehri girilmemiş kişileri döndermez.

    INNER JOIN yerine LEFT OUTER JOIN yazarsan şehri girilmiş-girilmemiş tüm kişiler gelir


    Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
Toplam Hit: 1323 Toplam Mesaj: 17