folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder MYSQL Bir Tabloda Veri Silinince Diğerinden Silme



MYSQL Bir Tabloda Veri Silinince Diğerinden Silme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kentaki
    Kentaki's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ekim/2016
    Erkek

    Merhaba müridler, şimdi istediğim şey şu;

    Bir tablom var adı "tedarikciler" ve bu tablonun "yetkili_id" si "users" tablomda bulunan userin id'sini barındırıyor.

    Ben istiyorum ki eğer tedarikçi silinirse otomatik olarak "users" tablosundaki kayıtta silinsin.

    Foreign key atadım ama tutturamadım nasıl yapacağımı bir el atıverin.


    What are you doing???
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek

    tedarikciler icin calistirdigin sql komutunu aynen users icinde uygulasan haci?


    https://dnscheck.name.tr | yazdıklarımı ciddiye almayın, sonuc olarak bu forumda kufur etmedigin surece troll'luk serbest.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mayıs/2011
    Erkek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    cascade nedir?

    Alternatif: trigger nedir?

    end tarafından 25/May/21 22:06 tarihinde düzenlenmiştir

    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    abdullahazad bunu yazdı

    tedarikciler icin calistirdigin sql komutunu aynen users icinde uygulasan haci?

    baska bir alternatif, ama dogru bir yol degil. "1 sql sorgusu > 2 sql sorgusu"


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kentaki
    Kentaki's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ekim/2016
    Erkek
    abdullahazad bunu yazdı

    tedarikciler icin calistirdigin sql komutunu aynen users icinde uygulasan haci?

    Hocam 2 farklı solution da controllerların farklı farklı yerlerinde delete işlemi yapmışlar onları tek tek bulup eklemek gereksiz bence vardır elbet bunun bir yolu


    What are you doing???
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kentaki
    Kentaki's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ekim/2016
    Erkek
    end bunu yazdı

    cascade nedir?

    Alternatif: trigger nedir?

    Teşekkürler bir bakayım


    What are you doing???
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    relationship kur ve casecade delete yap.

     

    Ya da trigger da yapabilirsin.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek

    hiçbir verini silme


    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    neverland bunu yazdı

    hiçbir verini silme

    belki log niyetine farkli bi dbye yaziyo "silinen" tedarikcileri :) bilemeyiz...


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek
    DELIMITER $$
    CREATE TRIGGER `delete_user`
    BEFORE DELETE ON `tedarikci_tablosu`
    FOR EACH ROW
    BEGIN
    DELETE FROM users WHERE OLD.id = tedarikci_id ;
    END $$
    DELIMITER ;




    bu tarz bir sql isini gorecektir haci. tedarikci tablosundan bir veri sildiginde mysql otomatik olarak users'tanda silecek.  mysql'in trigger bolumunde bir kez calistirman yeter. guzel tarafi kullandigin sistemde kodsal degisiklik yapmana gerek yok.

    hatta istersen yine bir trigger daha olusturup silinin verilerin log kaydını farkli bir tabloya daha sonra incelemek icin yazdirabilirsin.

    gerekirse pm at yardim edeyim.

    @end haklısın kanka. 

     

     

     

     

    abdullahazad tarafından 26/May/21 02:24 tarihinde düzenlenmiştir

    https://dnscheck.name.tr | yazdıklarımı ciddiye almayın, sonuc olarak bu forumda kufur etmedigin surece troll'luk serbest.
Toplam Hit: 680 Toplam Mesaj: 14
mysql foreign key