MYSQL De Rasgele Veri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    dostlar access te move komutuyla veri tabanından rasgele veri alabiliyoduk ama mysql bunu nasıl yapıcaz elinde bu kodu olan varmı

    dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviOnlineTeaM
    MaviOnlineTeaM's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2003
    Erkek

    her türlü sql e erişim


    <%
    Baglanti1 ="Provider=MSDASQL.1;Persist Security Info=False;Extended Properties=" "DRIVER=SQL Server;SERVER=ip adres;UID=sa;APP=Visual Basic;WSID=kullanici;DATABASE=dbadi;Network=DBMSSO CN;Address=ip adres,1433" ""
    Set Baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection" )
    Baglanti.Open (Baglanti1)
    Set rst = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet" )
    %>


    BEŞİKTAŞ bir gerilla"nın hayata itirazıdır, Susarsa ÇATIŞMA, Konuşursa SAVAŞ, Yazarsa DESTAN, Severse DEVRİM olur..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    dostum mesele erişim diil :)

    set musterilerimiz=server.CreateObject("Adodb.Recordset")
    sql="select * from musterilerimiz"
    musterilerimiz.open sql,ibosoft,1,3
    genel=musterilerimiz.recordcount
    randomize
    kayit=int((genel*rnd)+0)
    musterilerimiz.move(kayit)

    Bun MYSQL de çalışmıyo bu tür rasgele veri kaydı almayı mysql için nasıl yaparım ?

    dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    çokmu zor :)

    dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    sql sorgusu ile yapabilirsin, hangi alanlari cekmek istiyorsan

    " SELECT sutun1,sutun2 FROM tablo ORDER BY rand() LIMIT 1 "

    burada limit 1 verdim sen 2 3 4 kac tane veri cekmek istiyorsan cogaltirsin. kolay gele
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    'rand() LIMIT 1' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)

    Sürekli bu hatayı alıyorum ya :(

    istediğim olay şu asp ile mysql veri tabanı kullanarak musteriler tablosundaki (başka bişiye gerek yok) verileri rasgele olarak ekrana yazdırmak :(


    dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    nasıl hata olur ya, asp nin ezikliği işte... php ile cok basit bi şekilde sql sorgunu yaparak normal kullanabiliyorsun. ve verdiğim sql sorgusu doğru sen yanlıs kullanmıs olabilirsin, kullandığın kodu buraya yaz bi asp ci arkadaşlar yardımcı olabilir..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    set musterilerimiz=server.CreateObject("Adodb.Recordset")
    sql=" SELECT * FROM musterilerimiz ORDER BY rand() LIMIT 2"
    musterilerimiz.open sql,ibosoft,1,3


    aha işte hata veriyo asp de :)


    dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    sen access den rastgele veri almamışsınki kodda kaç kayıt var okumuş sonra onu maximum alarak random üretmişin yani mysql ile access in bi farkı yok zaten Rand() gibi bi function kullanmamışsın sadece bağlantı objeni dğeiştir eski kod düzgünse kod tıkır tıkır çalışır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    set musterilerimiz=server.CreateObject("Adodb.Recordset")
    sql=" SELECT * FROM musterilerimiz"
    musterilerimiz.open sql,ibosoft,1,3
    genel=musterilerimiz.recordcount
    if musterilerimiz.eof or musterilerimiz.bof then
    response.write "<br><div align=left class=knormal>"&kayit_yok&"</div><br> "
    else
    randomize
    kayit=int((genel*rnd)+0)
    musterilerimiz.move(kayit)
    response.write ""&musterilerimi("isim")&""
    end if
    ----------------------------------------------------
    Normalde accessteki kod bu ama mysql'ye geçince move() komutu işe yaramıyo bunu nasıl yapıcam :(

    dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    yokmu anlayan biri şu işteN?


    dizi dizi incisin danalıkta birincisin
Toplam Hit: 2416 Toplam Mesaj: 14