Mysql MAX Değer Alma

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek

    Selamlar,

    SQL ile ilgili bir sorum var,

    belirlediğim tabloda en yüksek değeri almak istiyorum, örneğin, 

    SELECT satis, tarih FROM doviz WHERE tarih >= DATE_SUB( CURDATE( ) , INTERVAL 30 DAY ) AND kategori = 1

    yukardakş tabloda çektiğim verilerin en yüksek olan satış değerini ve tarihini almak istiyorum

    kodu şu şekilde düzenliyorum fakat veri göstermiyor,

    SELECT satis, tarih FROM doviz WHERE tarih >= DATE_SUB( CURDATE( ) , INTERVAL 30 DAY ) AND kategori = 1 AND satis = (SELECT MAX(satis) FROM doviz)

    Ne yapabilirim bunu,

    Normalde verileri çekebilirim,

    Yamak istediğim son 30 günün verisini almak ve bu 30 günlük verilerden maksimum satış değerini tarihi ile birlikte almak.

     

    x-files tarafından 28/Nis/20 17:09 tarihinde düzenlenmiştir

    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şöförsen bas gaza// http://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lazz
    lazz's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2007
    Erkek

    pekı orderla satısı sıralasan ve limit 1 versen olmazmı 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2007
    Erkek

    gruop by ve having kullanman lazım hocam

    https://www.db-fiddle.com/ şuraya verileri yüklesende baksak olur mu ?

    EmQceR tarafından 28/Nis/20 17:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu Yüce Türk Milleti ne ihanetler gördü hepsinin üstesinden gelmeyi başararak tarihe nice zaferler yazdırdı. Bu Millet Kuva-yı milliye hareketini yeniden başlatır. Sivas Kongresini yeniden toplar, Ya İstiklal, Ya Ölüm diye haykırır ve gereğini yapar. Türk Milleti ihaneti ve hainleri hiç affetmez. Dileğimiz odur ki bu iş sandıkta bitsin, aksi halde "sürüye dalmayı göze alan Kurt, çobanın da, köpeğinde hesabını yapmaz."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek
    EmQceR bunu yazdı

    gruop by ve having kullanman lazım hocam

     

    Hocam çok anlamıyorum rica etsem düzenleyebilir misin komutu.


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şöförsen bas gaza// http://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek
    EmQceR bunu yazdı

    gruop by ve having kullanman lazım hocam

    https://www.db-fiddle.com/ şuraya verileri yüklesende baksak olur mu ?

    https://www.db-fiddle.com/f/apKcMeUWvMKRouB6YpdFU8/0 buyur reis


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şöförsen bas gaza// http://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    SELECT MAX(satis), tarih FROM doviz WHERE tarih >= DATE_ADD(CURRENT_DATE(), INTERVAL -30 DAY) LIMIT 1

    ontedi tarafından 28/Nis/20 17:47 tarihinde düzenlenmiştir

    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek
    ontedi bunu yazdı

    SELECT MAX(satis), tarih FROM doviz WHERE tarih >= DATE_ADD(CURRENT_DATE(), INTERVAL -30 DAY) LIMIT 1

    Hocam böyle de tarih olarak ilk tarihi alıyor

    Nomalde max değer ayın 28.04 burda 30.03 gösteriyor

     

    SQL dosya :

    https://www.dosya.tc/server28/8wod78/doviz.sql.html 

    x-files tarafından 28/Nis/20 17:59 tarihinde düzenlenmiştir

    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şöförsen bas gaza// http://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek

    hocam ilk komutta satis alanını order by ile büyükten küçüğe doğru sırala

    daha sonra bu tabloya tekrar select çekip top 1' i al tamamdır.

    edit: tekrar select çekmeye de gerek yok, aşağıdaki gibi olması lazım;

     

    SELECT TOP 1 satis, tarih FROM doviz WHERE tarih >= DATE_SUB( CURDATE( ) , INTERVAL 30 DAY ) AND kategori = 1 ORDER BY satis DESC

    Bilinmeyen tarafından 28/Nis/20 18:10 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    SELECT satis, tarih FROM doviz WHERE tarih >= DATE_SUB(CURDATE(), INTERVAL 30 DAY) ORDER BY satis DESC LIMIT 1

    Bu olması lazım.


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2007
    Erkek
    x-files bunu yazdı
    EmQceR bunu yazdı

    gruop by ve having kullanman lazım hocam

    https://www.db-fiddle.com/ şuraya verileri yüklesende baksak olur mu ?

    https://www.db-fiddle.com/f/apKcMeUWvMKRouB6YpdFU8/0 buyur reis

    şu sorgu bende çalıştı hocam bendeki tarih kosuluyla dener misin ?

     

    SELECT max(satis),tarih FROM `doviz` WHERE tarih <= concat(curdate() - interval 30 day,' 23:59:59'AND kategori = 1 order by tarih desc

    Bu Yüce Türk Milleti ne ihanetler gördü hepsinin üstesinden gelmeyi başararak tarihe nice zaferler yazdırdı. Bu Millet Kuva-yı milliye hareketini yeniden başlatır. Sivas Kongresini yeniden toplar, Ya İstiklal, Ya Ölüm diye haykırır ve gereğini yapar. Türk Milleti ihaneti ve hainleri hiç affetmez. Dileğimiz odur ki bu iş sandıkta bitsin, aksi halde "sürüye dalmayı göze alan Kurt, çobanın da, köpeğinde hesabını yapmaz."
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2010
    Erkek

    Yeterli kayıt olmadığından 120 gün yaptım.

    https://www.db-fiddle.com/f/apKcMeUWvMKRouB6YpdFU8/4

    Tablo tasarımı sıkıntılı. Dolar 10'u bulunca (ki çok uzak bir ihtimal değil), sayıları metin olarak sakladığın için 10 < 9 olacak, ve hatalı sonuçlar alacaksın.

    Özetle sayısal değerleri varchar gibi metin saklamak için kullanılması gereken veri türleri ile saklama.


    anlıyorum.
Toplam Hit: 429 Toplam Mesaj: 12
sql max sorgu