folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Mysql Tablosunu Sayfaya Aktarmak ?



Mysql Tablosunu Sayfaya Aktarmak ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    Dostlar yeni yeni bu işlere başlıyorum. Yapmam gereken şey şu : Anket oluşturdum. Bu ankete katılanların bilgilerini veritabanında tutuyorum bir tabloda. Şimdi bu bilgileri başka bir yazı sayfasına çekmem gerekiyor. Bunu nasıl yaparım ? Biraz araştırma yaptım ancak beceremedim.

    Bu veritabanı tablosuna veri eklendikçe verileri çektiğim sayfada da bu tablo verilerinin yazdırılması gerekiyor.

    Şimdiden teşekkür ederim

     

    Edit : Php bilgim "0" elimden geldiğince hazır sistemler kullanıyorum. Belki ultra basit bir olaydır. Zamanınızı çaldıysam özür dilerim.

    exchanger tarafından 15/May/16 19:02 tarihinde düzenlenmiştir

    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cahitnuri
    cahitnuri's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ekim/2011
    Erkek

    hocam bu konuda çok bilgili değilim ve muhtemelen daha iyi yardımcı olacak arkadaşlar vardır. Ama kendi bildiğim kadarıyla söyleyeyim. Hosting'in içerisinde phpmyadmin diye bir panel var oradan tabloyu direk alabilirsin diye düşünüyorum. bu statik olarak ama işine yarar sanırım. dinamikte pek işlemeyebilir.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    Bu sayfada veritabanına nasıl bağlanılıp veri çekileceği yazıyor. 

    https://codex.wordpress.org/Class_Reference/wpdb

    aşağıdaki gibi bir yapısı var. NESNE oarak çekmek istersen sonuna OBJECT yazman gerekiyor. 

    global $wpdb;
    $results = $wpdb->get_results( 'SELECT * FROM wp_options WHERE option_id = 1', OBJECT );
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek
    shock56 bunu yazdı

    Bu sayfada veritabanına nasıl bağlanılıp veri çekileceği yazıyor. 

    https://codex.wordpress.org/Class_Reference/wpdb

    aşağıdaki gibi bir yapısı var. NESNE oarak çekmek istersen sonuna OBJECT yazman gerekiyor. 

    global $wpdb;
    $results = $wpdb->get_results( 'SELECT * FROM wp_options WHERE option_id = 1', OBJECT );

    Bunu direkt olarak sayfaya mı yapıştırmam gerekiyor ?

     

    @shock56 hocam statik çekmek istemiyorum direkt olarak değişsin istiyorum ama hiç olmazsa statik çekmeye de razıyım. Onu da bilmiyorum gerçi.


    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    Dostlar formmaker eklentisiyle oluşturduğum formdaki bilgileri database e çekiyorum, oradan da tablemaster eklentisiyle istediğim sayfaya yazdırabiliyorum. Ancak sorun şu ki site inanılmaz yavaşlıyor hatta bir ara çöktü. Sebebini tahmin eden var mı ? Çok fazla mı aktarım oluyor ?

     

    exchanger tarafından 14/May/16 16:00 tarihinde düzenlenmiştir

    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    hocam şimdi olayı tam anlamadım bi anket için tablosu var ankete katılanların bilgilerini burda tutuyorsun sonra istediğin ise wordpress in post contentinde bu ankete katılanların bilgilerini göstermek ve ankete yeni biri katılınca wp postun da güncellenmesini istiyorsun doğru anlamışsam yapacağın işlemleri anlatıyorum

    "wp_insert_post" fonskiyonu ile öncelikli olarak tablodan istediğin kısımları çekip wp ye post olarak ekliyorsun sonra  anketin tablosuna anketin hangi post ile ilişkilendirmek istiyorsan onun için postid şeklinde bi sütün oluşturuyorsun ve postun id sini yazıyorsun. " Verilerin güncellenmesi işlemini ise anket sayfasında oylama işleminden sonra anketin tablosundaki post id çekip tabloya yeni eklenen bilgilerle "wp_update_post " işlemi ile wp yazıyı güncelliyorsun 

    ya da wordpress temaya müdahale edip direkte yazdırabilirsin ama temayı incelemek lazım 

    trooper tarafından 14/May/16 17:02 tarihinde düzenlenmiştir

    ZzZzZzZ...!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    ufak bir php dosyası yaz, sadece verileri çekip bastırsın. ekleyeceğin yere iframe olarak eklersin

    edit:

    "Edit : Php bilgim "0" elimden geldiğince hazır sistemler kullanıyorum. Belki ultra basit bir olaydır. Zamanınızı çaldıysam özür dilerim."

    ne özrü hocam estağfurullah :)

    nurulmac11 tarafından 14/May/16 17:14 tarihinde düzenlenmiştir

    düşümde bir kelebek görüyorum. peki ya kelebek de düşünde beni görüyorsa? ya kelebeğin düşünde kendini gören bi adamsam ben. ya da ben, her üçünü de düşünde yaşayan kelebeksem ?..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek
    trooper bunu yazdı

    hocam şimdi olayı tam anlamadım bi anket için tablosu var ankete katılanların bilgilerini burda tutuyorsun sonra istediğin ise wordpress in post contentinde bu ankete katılanların bilgilerini göstermek ve ankete yeni biri katılınca wp postun da güncellenmesini istiyorsun doğru anlamışsam yapacağın işlemleri anlatıyorum

    "wp_insert_post" fonskiyonu ile öncelikli olarak tablodan istediğin kısımları çekip wp ye post olarak ekliyorsun sonra  anketin tablosuna anketin hangi post ile ilişkilendirmek istiyorsan onun için postid şeklinde bi sütün oluşturuyorsun ve postun id sini yazıyorsun. " Verilerin güncellenmesi işlemini ise anket sayfasında oylama işleminden sonra anketin tablosundaki post id çekip tabloya yeni eklenen bilgilerle "wp_update_post " işlemi ile wp yazıyı güncelliyorsun 

    ya da wordpress temaya müdahale edip direkte yazdırabilirsin ama temayı incelemek lazım 

    işte hocam bunları nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, kaynak önerebilir misin ? Bunun için eklenti var mı ?


    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    exchanger bunu yazdı
    trooper bunu yazdı

    hocam şimdi olayı tam anlamadım bi anket için tablosu var ankete katılanların bilgilerini burda tutuyorsun sonra istediğin ise wordpress in post contentinde bu ankete katılanların bilgilerini göstermek ve ankete yeni biri katılınca wp postun da güncellenmesini istiyorsun doğru anlamışsam yapacağın işlemleri anlatıyorum

    "wp_insert_post" fonskiyonu ile öncelikli olarak tablodan istediğin kısımları çekip wp ye post olarak ekliyorsun sonra  anketin tablosuna anketin hangi post ile ilişkilendirmek istiyorsan onun için postid şeklinde bi sütün oluşturuyorsun ve postun id sini yazıyorsun. " Verilerin güncellenmesi işlemini ise anket sayfasında oylama işleminden sonra anketin tablosundaki post id çekip tabloya yeni eklenen bilgilerle "wp_update_post " işlemi ile wp yazıyı güncelliyorsun 

    ya da wordpress temaya müdahale edip direkte yazdırabilirsin ama temayı incelemek lazım 

    işte hocam bunları nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, kaynak önerebilir misin ? Bunun için eklenti var mı ?

    Siteyi bi pm at yarin musait olabilirsem bakim


    ZzZzZzZ...!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    Konu up olsun.


    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    Tabulizer eklentisini ücretsiz bulabilir miyim ? Onda varmış zannedersem

     


    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
Toplam Hit: 786 Toplam Mesaj: 15
wordpress veritabanı tablo