Mysql Tablosunu Sayfaya Aktarmak ?
-
Dostlar yeni yeni bu işlere başlıyorum. Yapmam gereken şey şu : Anket oluşturdum. Bu ankete katılanların bilgilerini veritabanında tutuyorum bir tabloda. Şimdi bu bilgileri başka bir yazı sayfasına çekmem gerekiyor. Bunu nasıl yaparım ? Biraz araştırma yaptım ancak beceremedim.
Bu veritabanı tablosuna veri eklendikçe verileri çektiğim sayfada da bu tablo verilerinin yazdırılması gerekiyor.
Şimdiden teşekkür ederim
Edit : Php bilgim "0" elimden geldiğince hazır sistemler kullanıyorum. Belki ultra basit bir olaydır. Zamanınızı çaldıysam özür dilerim.
exchanger tarafından 15/May/16 19:02 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam bu konuda çok bilgili değilim ve muhtemelen daha iyi yardımcı olacak arkadaşlar vardır. Ama kendi bildiğim kadarıyla söyleyeyim. Hosting'in içerisinde phpmyadmin diye bir panel var oradan tabloyu direk alabilirsin diye düşünüyorum. bu statik olarak ama işine yarar sanırım. dinamikte pek işlemeyebilir.
-
Bu sayfada veritabanına nasıl bağlanılıp veri çekileceği yazıyor.
https://codex.wordpress.org/Class_Reference/wpdb
aşağıdaki gibi bir yapısı var. NESNE oarak çekmek istersen sonuna OBJECT yazman gerekiyor.
global $wpdb; $results = $wpdb->get_results( 'SELECT * FROM wp_options WHERE option_id = 1', OBJECT );
-
shock56 bunu yazdı
Bu sayfada veritabanına nasıl bağlanılıp veri çekileceği yazıyor.
https://codex.wordpress.org/Class_Reference/wpdb
aşağıdaki gibi bir yapısı var. NESNE oarak çekmek istersen sonuna OBJECT yazman gerekiyor.
global $wpdb; $results = $wpdb->get_results( 'SELECT * FROM wp_options WHERE option_id = 1', OBJECT );
Bunu direkt olarak sayfaya mı yapıştırmam gerekiyor ?
@shock56 hocam statik çekmek istemiyorum direkt olarak değişsin istiyorum ama hiç olmazsa statik çekmeye de razıyım. Onu da bilmiyorum gerçi.
-
Dostlar formmaker eklentisiyle oluşturduğum formdaki bilgileri database e çekiyorum, oradan da tablemaster eklentisiyle istediğim sayfaya yazdırabiliyorum. Ancak sorun şu ki site inanılmaz yavaşlıyor hatta bir ara çöktü. Sebebini tahmin eden var mı ? Çok fazla mı aktarım oluyor ?
-
hocam şimdi olayı tam anlamadım bi anket için tablosu var ankete katılanların bilgilerini burda tutuyorsun sonra istediğin ise wordpress in post contentinde bu ankete katılanların bilgilerini göstermek ve ankete yeni biri katılınca wp postun da güncellenmesini istiyorsun doğru anlamışsam yapacağın işlemleri anlatıyorum
"wp_insert_post" fonskiyonu ile öncelikli olarak tablodan istediğin kısımları çekip wp ye post olarak ekliyorsun sonra anketin tablosuna anketin hangi post ile ilişkilendirmek istiyorsan onun için postid şeklinde bi sütün oluşturuyorsun ve postun id sini yazıyorsun. " Verilerin güncellenmesi işlemini ise anket sayfasında oylama işleminden sonra anketin tablosundaki post id çekip tabloya yeni eklenen bilgilerle "wp_update_post " işlemi ile wp yazıyı güncelliyorsun
ya da wordpress temaya müdahale edip direkte yazdırabilirsin ama temayı incelemek lazım
trooper tarafından 14/May/16 17:02 tarihinde düzenlenmiştir -
ufak bir php dosyası yaz, sadece verileri çekip bastırsın. ekleyeceğin yere iframe olarak eklersin
edit:
"Edit : Php bilgim "0" elimden geldiğince hazır sistemler kullanıyorum. Belki ultra basit bir olaydır. Zamanınızı çaldıysam özür dilerim."
ne özrü hocam estağfurullah :)
nurulmac11 tarafından 14/May/16 17:14 tarihinde düzenlenmiştir -
trooper bunu yazdı
hocam şimdi olayı tam anlamadım bi anket için tablosu var ankete katılanların bilgilerini burda tutuyorsun sonra istediğin ise wordpress in post contentinde bu ankete katılanların bilgilerini göstermek ve ankete yeni biri katılınca wp postun da güncellenmesini istiyorsun doğru anlamışsam yapacağın işlemleri anlatıyorum
"wp_insert_post" fonskiyonu ile öncelikli olarak tablodan istediğin kısımları çekip wp ye post olarak ekliyorsun sonra anketin tablosuna anketin hangi post ile ilişkilendirmek istiyorsan onun için postid şeklinde bi sütün oluşturuyorsun ve postun id sini yazıyorsun. " Verilerin güncellenmesi işlemini ise anket sayfasında oylama işleminden sonra anketin tablosundaki post id çekip tabloya yeni eklenen bilgilerle "wp_update_post " işlemi ile wp yazıyı güncelliyorsun
ya da wordpress temaya müdahale edip direkte yazdırabilirsin ama temayı incelemek lazım
işte hocam bunları nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, kaynak önerebilir misin ? Bunun için eklenti var mı ?
-
exchanger bunu yazdıtrooper bunu yazdı
işte hocam bunları nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, kaynak önerebilir misin ? Bunun için eklenti var mı ?
Siteyi bi pm at yarin musait olabilirsem bakim
-
Konu up olsun.
-
Tabulizer eklentisini ücretsiz bulabilir miyim ? Onda varmış zannedersem