Mysql Veri Çekme Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Selam müridler. Mysqlde iki farklı tablo var örneğin; tablo1(id,baslik,tarih) ve tablo2(id,baslik,tarih) ben bunu tek sorguda çekip tarihe göre sıralatmak istiyorum. Ama mesela tablo2de baslik4 bugün eklenmiş tablo1de baslik1 dün eklenmiş sıralama şöyle olmalı; 1-tablo2.baslik4 2-tablo1.baslik1 ((Not: teldeyim alt satıra geçemiyorum kusura bakmayın))

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

aynı alanlara sahip olan neden 2 tane tablo oluşturuyorsun. 1 tane tabloda, 2 tablonun verisini tutsana

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

aynı isimleri as ile değiştir selectten sonra, öyle çek

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Hocam birinci tablo haberler(id,baslik,haber,resim,ekleyen,sayac,tarih) ikinci modüller(id,baslik,icerik,bilgi,seo,ekleyen,virem,ekb,sayac,mana,tarih) Yani ikisi arasında fark çok büyük :) benim isteğim haberlerdeki başlıkları ve modüllerdeki başlıkları birlikte çekmek. Eminim böyle birşey vardır ama bulamadım işte.

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

INNER JOIN ile yapılacak sanırım fakat iki tarihide tek seferde sıralatma nasıl olur bilmiyorum.

İmza...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

modüller tablosouna h_id diye bi şey eklesen daha sonra sonra haber tablosunu yazdır daha sonra modül tablosunu haber_id ye göre getir joinle yapılır 

imza
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı:
    -----------------------------

aynı isimleri as ile değiştir selectten sonra, öyle çek

Hocam "select haberler.baslik, moduller.baslik as turan where haberler, mesajlar order by tarih desc" dedim olmadı sürekli tekrar yaptı.

iyibu! yeniden..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

select haberler.baslik as haberBaslik, moduler.baslik as modulerBaslik from haber, moduller where haber.id = moduler.id order by desc haber.tarih

sorunu doğru anladıysam bu şekilde olabilir. diğer alanları, ilişkiyi ve order by ı kendine göre değiştirirsin.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gencbeyin
    gencbeyin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

left join, inner join kullanmalısın.

http://www.bidb.itu.edu.tr/?d=228

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    sahinka bunu yazdı:

edit : edit

Hocam alakası yok dinamik xml dosyası çekmek istiyorum tüm tabloların ortak noktası baslik ve tarih diğer girdiler ayrı. Hepsi birleştirdiğimi düşünsene bir haber ekleyeceğim boşu boşuna 8-9 adet boş tablo bunların hepsi alan kaplıyor boş dahi olsa. Ayrıca içerik haber gibi yerler not. Yani 4 kb veri kaplar. 10.000 veri girilse boş olmasına karşın nekadar yer kaplar. Birleşik tablo kullanmak sağlıklı değildir.

iyibu! yeniden..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Gharzvog bunu yazdı:

select haberler.baslik as haberBaslik, moduler.baslik as modulerBaslik from haber, moduller where haber.id = moduler.id order by desc haber.tarih

sorunu doğru anladıysam bu şekilde olabilir. diğer alanları, ilişkiyi ve order by ı kendine göre değiştirirsin.

sen yazmadan önceki bir üst mesajda yazdım olmuyor.

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 2994 Toplam Mesaj: 31