Mysql Veri Çekme Sorunu
-
Selam müridler. Mysqlde iki farklı tablo var örneğin; tablo1(id,baslik,tarih) ve tablo2(id,baslik,tarih) ben bunu tek sorguda çekip tarihe göre sıralatmak istiyorum. Ama mesela tablo2de baslik4 bugün eklenmiş tablo1de baslik1 dün eklenmiş sıralama şöyle olmalı; 1-tablo2.baslik4 2-tablo1.baslik1 ((Not: teldeyim alt satıra geçemiyorum kusura bakmayın))
-
aynı alanlara sahip olan neden 2 tane tablo oluşturuyorsun. 1 tane tabloda, 2 tablonun verisini tutsana
-
aynı isimleri as ile değiştir selectten sonra, öyle çek
-
Hocam birinci tablo haberler(id,baslik,haber,resim,ekleyen,sayac,tarih) ikinci modüller(id,baslik,icerik,bilgi,seo,ekleyen,virem,ekb,sayac,mana,tarih) Yani ikisi arasında fark çok büyük :) benim isteğim haberlerdeki başlıkları ve modüllerdeki başlıkları birlikte çekmek. Eminim böyle birşey vardır ama bulamadım işte.
-
INNER JOIN ile yapılacak sanırım fakat iki tarihide tek seferde sıralatma nasıl olur bilmiyorum.
-
modüller tablosouna h_id diye bi şey eklesen daha sonra sonra haber tablosunu yazdır daha sonra modül tablosunu haber_id ye göre getir joinle yapılır
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------aynı isimleri as ile değiştir selectten sonra, öyle çek
-----------------------------
Hocam "select haberler.baslik, moduller.baslik as turan where haberler, mesajlar order by tarih desc" dedim olmadı sürekli tekrar yaptı. -
select haberler.baslik as haberBaslik, moduler.baslik as modulerBaslik from haber, moduller where haber.id = moduler.id order by desc haber.tarih
sorunu doğru anladıysam bu şekilde olabilir. diğer alanları, ilişkiyi ve order by ı kendine göre değiştirirsin.
-
left join, inner join kullanmalısın.
-
sahinka bunu yazdı:
-----------------------------edit : edit
Hocam alakası yok dinamik xml dosyası çekmek istiyorum tüm tabloların ortak noktası baslik ve tarih diğer girdiler ayrı. Hepsi birleştirdiğimi düşünsene bir haber ekleyeceğim boşu boşuna 8-9 adet boş tablo bunların hepsi alan kaplıyor boş dahi olsa. Ayrıca içerik haber gibi yerler not. Yani 4 kb veri kaplar. 10.000 veri girilse boş olmasına karşın nekadar yer kaplar. Birleşik tablo kullanmak sağlıklı değildir. -
Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------select haberler.baslik as haberBaslik, moduler.baslik as modulerBaslik from haber, moduller where haber.id = moduler.id order by desc haber.tarih
sorunu doğru anladıysam bu şekilde olabilir. diğer alanları, ilişkiyi ve order by ı kendine göre değiştirirsin.
sen yazmadan önceki bir üst mesajda yazdım olmuyor.