folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nacizane Gemi Maketim

Nacizane Gemi Maketim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    hocam tam anlamadım, parçalar hazır boyama ve birleştirmeyi mi sen yapıyorsun yani kinder sürpriz yumurta gibi mi yoksa kıl testere vs aletlerle a dan z ye el emeği mi? Yanlış anlama küçümsemek değil niyetim aksine çok hoş olmuş. Bir ara model gemi tasarımlarıyla ilgilenmistim, adamlar kesme biçme oyma her türlü işçiliğini kendisi yapıp gerçek bir geminin planını ölçekli bir sekilde yapıyorlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    Sahane olmus hocam sen mi yaptin parcalari hazir mi yoksa

We can be more, we can be much more.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Mukavim_ bunu yazdı
    hocam tam anlamadım, parçalar hazır boyama ve birleştirmeyi mi sen yapıyorsun yani kinder sürpriz yumurta gibi mi yoksa kıl testere vs aletlerle a dan z ye el emeği mi? Yanlış anlama küçümsemek değil niyetim aksine çok hoş olmuş. Bir ara model gemi tasarımlarıyla ilgilenmistim, adamlar kesme biçme oyma her türlü işçiliğini kendisi yapıp gerçek bir geminin planını ölçekli bir sekilde yapıyorlar.

hacı maketin parçaları hazır boyama ve yapıştırma işlemi sen yapıyorsun 

ama ekstradan kendin ilave etmek istediğin şeylerde varsada ilave edebilirsin 

kendin elle yapabilirsin

mesela benim aklıma kaptan köşkünün olduğu yeri tahta ile kaplamak gelmişti ama uğraşmak istemedim okadar 

daha iyi fikir olması için 

http://mylittleworkbench.wordpress.com/category/revell-harbor-tug-1108/

bu sayfayı inceleye bilirsin buradaki eleman 

air brush kullanmış bende airbrush yoktu ben fırça ile boyadım

daha farklı şeyler ilave etmiş gerekli yerleri macunlamış gerekli yerleri zımparalamış

http://italianhorses.net/Tutorials/Leather%20101/lthr.htm

burada araba modelleri için örnekler mesela buradaki gibi

deri kaplama deriye desen verme vb gibi detaylar kendi insiyatifinde  

yada 

http://italianhorses.net/Tutorials/Shocks/coils.htm

bu sayfada beyaz olan süspansiyon kitin kutunun içinden çıkan parça 

ama ben uğraşacağım dersen şekildeki gibi kendinde süspansiyon yapabilirsin

daha hoş ve daha güzel durması için

http://italianhorses.net/Tutorials/tutorials.htm

wert tarafından 23/Mar/13 23:29 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    Verdiğin linklere göz attım hocam, mevzuyu anladım şimdi. Malzemeleri, kiti nerden sipariş veriyosun?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

kitin üzerine neler aldında 100 tl tuttu merak ettim. Ben de revell in uçak kitlerini yapıyorum da en fazla 1-2 boya ve decal set almam gerekiyo..o da 50 tl civarı tutuyo... gemilerle hiç ilgilenmemiştim de ondan soruyorum merak ettim...

bide ben revell in boyalarını kullanıyorum...akrilik boya setiyle aldığın sonuçtan memnun musun iyi tutuyo mu boya?

ayrıca ellerine sağlık...her santiminde emeğin belli...ince ince ve güzel çalışmışsın...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Mukavim_ bunu yazdı
    Verdiğin linklere göz attım hocam, mevzuyu anladım şimdi. Malzemeleri, kiti nerden sipariş veriyosun?

sipariş vermedim hocam gidip aldım

kitler zaten d&r ve toyzshopta felan oluyor

kiti yapan firmanında boyaları var ama biraz tuzlu biz kendimizde boya aldık kırtasiyeden okadar kaliteli olmasada iş yapıyor

zımpara çok ince olması lazım şuan hatırlamıyorum ama

450c 600c 1000c zımparalar almıştım sanırım

100 lira civarı para harcadım işte

birde kadı köyde rexx in oralarda güven maket diye bir dükkan var oradan aldım biraz malzeme

ilk yaptığın modeller kötü olabilir benim yaptığım ilk arabanın yüzüne bakılacak yanı yok

2 biraz toparladım

3sü gayet şık oldu

sonrada gemi yapayım dedim

gemiyi dahada toparladım güzel birşey çıktı ortaya birde ben herhangibir tavsiye almadım ve başta biraz cimri davrandım

o yüzden pekte güzel olmadı arabalar ama gemi için biraz kıydım paraya  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    ecstatic_60 bunu yazdı

kitin üzerine neler aldında 100 tl tuttu merak ettim. Ben de revell in uçak kitlerini yapıyorum da en fazla 1-2 boya ve decal set almam gerekiyo..o da 50 tl civarı tutuyo... gemilerle hiç ilgilenmemiştim de ondan soruyorum merak ettim...

bide ben revell in boyalarını kullanıyorum...akrilik boya setiyle aldığın sonuçtan memnun musun iyi tutuyo mu boya?

ayrıca ellerine sağlık...her santiminde emeğin belli...ince ince ve güzel çalışmışsın...

hocam uçakları nasıl bilmiyorumda

zımpara fırça maket bıçağı cımbız ışık felan derken bir 30 küsür lira onlara gitti

boya aldım 5 tane revell 6 liradan 30 onlar tuttu

kit 35 lira felandı

akrilik boya ile biraz sabır ile iyi sonuç çıkıyor hani 3 kat felan sürmen gerekebiliyor

zaten akrilik boyaya 10 lira verdim 10 tane renkmi ne vardı istersen sende bir dene

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Çok güzel olmuş hocam, ben de geçenlerde güzel bir uçak maketi yaptım. Yaparken oldukça eğlenceli geldi, ama daha sonra zaman kaybı olduğuna karar verip vazgeçtim. 

Kolay gelsin size

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

ilk resimlerde bune lan dedim ama sonradan hakketten hocam çok güzel tebrikler :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Potansiyel_Virus
    Potansiyel_Virus's avatar
    Dişi

gayet guzel olmus zevkli bir ugras.akrilik boyada ozellikle acik renk yapacagin zaman zemini kolay kapatmiyor, bir kac kat boyamak yerine zemine once mat beyazi surersen cabuk kapatir tasarruf edersin

Ucurtmalar ruzgar gucuyle degil,o guce karsi ciktiklari icin yukselirler.
Toplam Hit: 4395 Toplam Mesaj: 32