Nacizane Gemi Maketim
-
hocam tam anlamadım, parçalar hazır boyama ve birleştirmeyi mi sen yapıyorsun yani kinder sürpriz yumurta gibi mi yoksa kıl testere vs aletlerle a dan z ye el emeği mi? Yanlış anlama küçümsemek değil niyetim aksine çok hoş olmuş. Bir ara model gemi tasarımlarıyla ilgilenmistim, adamlar kesme biçme oyma her türlü işçiliğini kendisi yapıp gerçek bir geminin planını ölçekli bir sekilde yapıyorlar.
-
Sahane olmus hocam sen mi yaptin parcalari hazir mi yoksa
-
Mukavim_ bunu yazdıhocam tam anlamadım, parçalar hazır boyama ve birleştirmeyi mi sen yapıyorsun yani kinder sürpriz yumurta gibi mi yoksa kıl testere vs aletlerle a dan z ye el emeği mi? Yanlış anlama küçümsemek değil niyetim aksine çok hoş olmuş. Bir ara model gemi tasarımlarıyla ilgilenmistim, adamlar kesme biçme oyma her türlü işçiliğini kendisi yapıp gerçek bir geminin planını ölçekli bir sekilde yapıyorlar.
hacı maketin parçaları hazır boyama ve yapıştırma işlemi sen yapıyorsun
ama ekstradan kendin ilave etmek istediğin şeylerde varsada ilave edebilirsin
kendin elle yapabilirsin
mesela benim aklıma kaptan köşkünün olduğu yeri tahta ile kaplamak gelmişti ama uğraşmak istemedim okadar
daha iyi fikir olması için
http://mylittleworkbench.wordpress.com/category/revell-harbor-tug-1108/
bu sayfayı inceleye bilirsin buradaki eleman
air brush kullanmış bende airbrush yoktu ben fırça ile boyadım
daha farklı şeyler ilave etmiş gerekli yerleri macunlamış gerekli yerleri zımparalamış
http://italianhorses.net/Tutorials/Leather%20101/lthr.htm
burada araba modelleri için örnekler mesela buradaki gibi
deri kaplama deriye desen verme vb gibi detaylar kendi insiyatifinde
yada
http://italianhorses.net/Tutorials/Shocks/coils.htm
bu sayfada beyaz olan süspansiyon kitin kutunun içinden çıkan parça
ama ben uğraşacağım dersen şekildeki gibi kendinde süspansiyon yapabilirsin
daha hoş ve daha güzel durması için
http://italianhorses.net/Tutorials/tutorials.htm
-
Verdiğin linklere göz attım hocam, mevzuyu anladım şimdi. Malzemeleri, kiti nerden sipariş veriyosun?
-
kitin üzerine neler aldında 100 tl tuttu merak ettim. Ben de revell in uçak kitlerini yapıyorum da en fazla 1-2 boya ve decal set almam gerekiyo..o da 50 tl civarı tutuyo... gemilerle hiç ilgilenmemiştim de ondan soruyorum merak ettim...
bide ben revell in boyalarını kullanıyorum...akrilik boya setiyle aldığın sonuçtan memnun musun iyi tutuyo mu boya?
ayrıca ellerine sağlık...her santiminde emeğin belli...ince ince ve güzel çalışmışsın...
-
Mukavim_ bunu yazdıVerdiğin linklere göz attım hocam, mevzuyu anladım şimdi. Malzemeleri, kiti nerden sipariş veriyosun?
sipariş vermedim hocam gidip aldım
kitler zaten d&r ve toyzshopta felan oluyor
kiti yapan firmanında boyaları var ama biraz tuzlu biz kendimizde boya aldık kırtasiyeden okadar kaliteli olmasada iş yapıyor
zımpara çok ince olması lazım şuan hatırlamıyorum ama
450c 600c 1000c zımparalar almıştım sanırım
100 lira civarı para harcadım işte
birde kadı köyde rexx in oralarda güven maket diye bir dükkan var oradan aldım biraz malzeme
ilk yaptığın modeller kötü olabilir benim yaptığım ilk arabanın yüzüne bakılacak yanı yok
2 biraz toparladım
3sü gayet şık oldu
sonrada gemi yapayım dedim
gemiyi dahada toparladım güzel birşey çıktı ortaya birde ben herhangibir tavsiye almadım ve başta biraz cimri davrandım
o yüzden pekte güzel olmadı arabalar ama gemi için biraz kıydım paraya
-
ecstatic_60 bunu yazdı
kitin üzerine neler aldında 100 tl tuttu merak ettim. Ben de revell in uçak kitlerini yapıyorum da en fazla 1-2 boya ve decal set almam gerekiyo..o da 50 tl civarı tutuyo... gemilerle hiç ilgilenmemiştim de ondan soruyorum merak ettim...
bide ben revell in boyalarını kullanıyorum...akrilik boya setiyle aldığın sonuçtan memnun musun iyi tutuyo mu boya?
ayrıca ellerine sağlık...her santiminde emeğin belli...ince ince ve güzel çalışmışsın...
hocam uçakları nasıl bilmiyorumda
zımpara fırça maket bıçağı cımbız ışık felan derken bir 30 küsür lira onlara gitti
boya aldım 5 tane revell 6 liradan 30 onlar tuttu
kit 35 lira felandı
akrilik boya ile biraz sabır ile iyi sonuç çıkıyor hani 3 kat felan sürmen gerekebiliyor
zaten akrilik boyaya 10 lira verdim 10 tane renkmi ne vardı istersen sende bir dene
-
Çok güzel olmuş hocam, ben de geçenlerde güzel bir uçak maketi yaptım. Yaparken oldukça eğlenceli geldi, ama daha sonra zaman kaybı olduğuna karar verip vazgeçtim.
Kolay gelsin size
-
ilk resimlerde bune lan dedim ama sonradan hakketten hocam çok güzel tebrikler :)
-
gayet guzel olmus zevkli bir ugras.akrilik boyada ozellikle acik renk yapacagin zaman zemini kolay kapatmiyor, bir kac kat boyamak yerine zemine once mat beyazi surersen cabuk kapatir tasarruf edersin