Nargile Genel Bakış
-
Arkadaşlar nargilenin zararları, nasıl yapılır, kim buldu? en iyi nargile özellikleri, nelere dikkat edilmeli vs bildiklerinizi yazarmısınız... günümüzde çığ gibi büyüdü hemen hemen tüm cafe lerde var utanmasalar barlarda bile verecekler.. tabi bu kötümü? bana göre hayır :) bir tiryaki olarak.. evimde nargile var ama haftada 2 kere dışarıda içiyorum farklı olsun diye nedir bu bağımlılık yaa
-
-
hayatı (6 yıl diyeyim veya) nargile cafelerde çalışarak geçen biri olarak diyeceğim şey; boşver gitsin yav :W
ne muhabbete zevk katıyor ne de ağzına tat :W
yani bir yerden sonra öyle oluyor :W
-
yapana ve tütüne göre değişiyor o tat haz keyif
arkadaşım eliyle yapıyor neli olsa çok güzel oluyor
cafe lerde bazılarında iyi bazılarında kötü yapıyorlar değişiyor ama iyi mal iyi keyif =)
istanbula gittiğimde çok metettiler diye tophaneye gittim , hayatımda içtiğim en kötü nargle idi,,
tavsiyem kendi evinde elinle yapman arkadaşlarınla içsen bile evde iç daha iyi yada kendinizin hazırlayabileceği bi yer olsun
tanıdık filan
çikolatalı benim en sevdiğim bağımlısı sayılırım =)
not:en son gittiğim yer içine ne koyduysa dudaklarımı yara yaptı daha yeni kendime geldim
-
nargilenin kaliteli olduğunu şunlardan anlarsın saatlerce içiyorsun ve nargile yanmıyorsa ve içtiğin saatlerden sonra başında ağrı olmuyorsa bilki o nargile kalitelidir örneğin bizim takıldığımız eski yerde 1.5 saat te nargile yanıyor ve aroma diye birşey kalmıyordu nargileyi bıraktığında kafanda bir zonklama ve ağrı oluşuyordu fakat başka yere gittik orda ise saatlerce içiyoruz aroma aynı aroma ne baş ağrısı nede kafanda zonklama meydana geliyor öncelikle buna dikkat et özellikle bu baş ağrısını yapanda aroması değil kömürüdür bazı kömürlere kimyasal kattıkları için içindeki kimyasallar nargileye karışıyo ve sen anlamadığın için normal nargileni içiyorsun acısını sonradan çekiyorsun ayrıca yapılan bi yanlış daha var nargilenin kömürünü indirdiklerinde elindeki şeyle tepesine vuruyolar ve ordaki kömürün tozu direk nargileye geliyo onun için üfleyin tepesine çat çat çat diye vurmayın ayrıca her 45 dk'da bir başını söküp üfleyinki aroma hemen yanmasın ayrıca sürekli nargileyi çekmeyin arada bir kömürleri indirip nargileyi dinlendirin benim tercihim ise sütlü cappucino ve yeşil elmadır bunuda unutma ne kadar çok şeyi karıştırırsan o kadar zararı fazla olur aynı çikolatalı sigara kanser yapmak için birebirdir normal sigaradan kat kat zararlıdır yeni içiceklere tavsiyelerim şunlardır arada bir nargileyi kontrol ettirsinler yanmışmı diye birçok kişi ilk içişinde yanık olup olmadığını anlamıyo hatta ilk içişlerinde güzel gelip abartıcakları için önceden bir ağrı kesici içsinlerki baş ağrısı yapmasın birde çok yapılan bir hata var kömürleri öküz gibi koymayın kırıpta koyun 3 lü çekilde üçgen şeklinde koyun kömürü ufalayınki ne kadar büyük kömür koyarsanız o kadar çabuk yanar nargile sefası güzeldir ama içmeyi bilin abartmayın yemek yemeden aç karnına içerseniz ebenizi tersten görme ihtimaliniz var.
-
19 temmuzda bütün nargile salonları kapanıyor tütün yasası nedeniyle.
-
kanliay bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Ohaaa Yarra Yering O zaman
-
19 temmuzda kapatılıyorsa kötü oluyor ama fark etmez evde var benım her hafta sonu ıcıyorum :D
-
Nargile imalatçısı olarak tavsiye etmiyorum nargile içmeyi.. bi süre sonra öksürmekten uyuyamazsınız bile..
-
kanliay bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------doğum günümden 2 sonra bari doğum günümde gidip içim
-
nargile sevmiyorum pek ama sohbetlerde falan iyi gidiyor. bildiğiniz istanbulda has nargile cafe varsa söyleyin de biz de faydalanalım. buralardaki nargileler berbat. 5dk sonra tadı kaçıyor :D