Nasıl Balık Avlarsın
-
bu sefer oltayla değilde . sele tarzı gibi bişi oluyor ondan denicem. bir iskele var oraya atıcam.
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıseagate189 bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdı
bunu tuncelide askerler yaptı hoca gözümün önünde :D kolum kadar balklar pıt pıt düştü havadan :D bazıları bayağı parçalanmıştı ama sağlamlarda vardı adamlar pişirdi yedi :D
mundar olur la hayvan g.tü başı dağıtır :D
zaten öyle olmuştutuda çoğu sağlamda vardı arada :D
-
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/313920_10151028455474573_2102933243_n.jpg
ben serpme ile tutuyorum ama denizde hiç tutmadım . -
-
dostum öncelikle tutacağın balık türünü belirlemen lazım. yani her balığın yöntemi farklıdır. bazı yöntemlerle dediğin gibi sadece el kadar balık yakalayabilirsin, bazı yöntemlerle kol gibi yakalarsın :) balık konusu çok yerel bir konu olduğundan(yem, balık türü vs) o bölgedeki yerli balıkçılardan fikir almanı öneririm. tek bir kişiye sorma bir çok insana sor onların söylediklerinden ortaya karışık bir şeyler yaparsın.
ikinci önemli konu ise oltayı atacağın yer. liman olur koy olur balıkların konuşlandığı bir yer olur. mesela denize çok girilen yerde tutma şansın daha azdır. yine tutabilirsin tabi balık olayı komple şans + sabır sen yeterki elinden geleni yap tuttuktan sonra balığı yeme işini siktir edersin. onun zevki bambaşka bir şey :)
serpme vs olaylarına hiç girmedim ben zira olta balıkçılığının keyfini başka hiçbir şeyden almadım ağına kadar denemiş olmama rağmen.
üçüncü önemli konu ise balığı tutacağın zaman. genel olarak her bölgede sabah güneş doğarken ve güneş batarkenki zamanlar en verimli balık tutma zamanlarıdır. boşu boşuna güneşin böğründe bekleme yani. aynı zamanda bölgede fazla sahil güvenlik yoksa tekne kullanarak da açılabilirsin ama bu tecrübesiz insanlara fazla tavsiye etmediğim bir yöntem. senin için en güzeli limana gitmek olacaktır.
daha başka sorun olursa özelden de sorabilirsin.
++ misina kopuyor demişsin hocam misina kalınlığı önemli balık işinde. en incesini alırsan en ufak takılmada kopar. biraz büyükçe bi balık geldiğinde kopar. ama çok kalın misina aldığında da balık tutamazsın çünkü balık misinayı görüyor. gerekli kalınlığı oradaki balıkçılardan öğrenebilirsin.
ultrAsker tarafından 07/Tem/13 22:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Bazı tekne turları oluyor hocam balık üstüne adamlar rdarla felan bakıyor balık nerdeyse oraya götürüyor seni.Balık garanti hemde baya tutarsın.
Yok olmaz dersen bulunduğun yerde balık malzemeleri satan bir dükkana git biraz alışveriş yap adama sor nereye atayım oltayı? Hangi yemi takayım kanca ne kadar büyük olsun diye felan iyi kötü anlatır sana.Attoğon yer taşlıksa ondan misina kopartıyosundur.
-
eyw kardeşler önerileriniz için denizi kurutacam denizi. yarın gece izmire gidecem sonra geri gelicem 1 gün sonra . denizi kurutacam
-
tırıvırı kullan ama yasaktır yakalanırsan da ceza yersin takılır koparsa denizin içinde kalırsa büyük zarar bir çok balığın ölümüne neden olur.
Eğer takıldığında girip alabileceğin yerde tutarsan balıklara zarar vermemiş olursun.
Onun dışında olta ile tutmayı dene ama yem önemli bir faktör canlı yem satılıyordu onunla tutabilirsin.
-
piknik tüpüne taş bağla denizde at..
5 6 dk sonra balıklar su yüzünde seni izler..
-
izmire geri geldiğinde haber ver, bir ara inelim konak tarafında sana uygulamalı öğreteyim :)