folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Nasil Daha Iyi Bir Yazilimci Olabilirim



Nasil Daha Iyi Bir Yazilimci Olabilirim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @ BerkayCit  güzel fikir hocam, en iyi ögrenme metodlarindan biri de o'dur. Birilerine ögretmek icin mecburen iyi ögrenmeye calisiyorsun.

    @ ilteris  hocam mesajimda "Yabanci Dil" diye bir kisim var :) Iste sebebi bu. Elbette cesitli türkce kaynaklar da bulabilirsin bu konuyla ilgili ama bu kitaplarda yazilanlar gayet kaliteli ve detayli yazilar. O yüzden her konu icin türkce kaynak aramak yerine, ingilizceni gelistirmeye calismak daha mantikli. Teknik kelimeler zaten hayatimizda var, okuya okuya uygulaya uygulaya halledilir hocam. Gözünde büyütme ingilzceyi. Biraz zorlanirsin belki baslarda ama yapilmayacak bir is degil :)

    not: head first design patterns kitabindaki örnekler java ile yazilmis ancak c# tarafinda bir sikintisi olmaz, cok az fark var.


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2014
    Erkek

    Okumak yeterli değil uygulamak çok daha önemli. Ancak o zaman gerçekten anlaşılabilir oluyor her şey. Bir de gerçek projeler üzerindeki etkisini görmek gerçekten farklı bir şey.

    Birilerine öğretir gibi anlatmak işe yarar ama bir noktaya kadar. Burada işe yarayan kısım gelebilecek soruları düşünüp, ona göre cevap hazırlamaktır. Ama yine de burada düşünen sizsiniz. Gerçekte gelecek sorular sizin düşünmediğiniz şeyler olabilir. Bence en iyi yöntem hevesli bir arkadaşınız veya konu hakkında bilgili birisi ile konuyu irdelemek olacaktır. 

    Bütün Design Pattern'leri kullanmak gibi bir hayale kapılmamak lazım. Zamanla, tecrübeyle olacak bir şey bu. Ama en azından ne olduklarını, hangi sorunlara karşılık nasıl faydalar sağladıkları, artı ve eksi yönlerini, diğer pattern'ler ile olan ilişkilerini bilmek lazım ki, yarın benzer bir sorun ile karşılaşıldığında, bu sorun şu sebepten kaynaklanıyor, çözümü de bu pattern diyebilmeli. O zaman hiç uygulamamış da olsan, gerekiyorsa açıp bir kaynaktan baktıktan sonra uygulayabilirsin.

    Aynı şekilde ve aynı sebepten algoritmaları da bilmek önemli. 

    Özellikle algoritmalar, programcının soyutlama becerisini geliştiriyor. O yüzden elzemdir.

    Ben test yazmanın daha çok projeye ve projeye daha sonra katılacak olan programcılara katkısı olduğunu düşünüyorum.

     

    Özet olarak kendini geliştirme noktasında en faydalı konuların, algoritmalar, code review, clean code ve programcının iletişim becerileri olduğunu düşünüyorum.


  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    Bu arada listeme aldığım ama henüz okuyamadığım 3 kitabı da paylaşmak isterim. 

    Algorithms Fourth Edition - Robert Sedgewich

    Clean Code - Robert C. Martin

    Bu tavsiye edilmişti galiba zaten

    Data Structures and Algorithms Made Easy - Narasimha Karumanchi

     

    BerkayCit tarafından 24/Haz/20 18:27 tarihinde düzenlenmiştir

    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan
    Kanakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2014
    Erkek

    yakinda herkes kendi yazilim dilini gelistirecek ve onu kullanacak gibi!

    hergün yeni bir yazilim dili cikiyor ortaya!!

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    herlocksholmes bunu yazdı

    Okumak yeterli değil, Uygulamak çok daha önemli. Ancak o zaman gerçekten anlaşılabilir oluyor her şey. Bir de gerçek projeler üzerindeki etkisini görmek, gerçekten farklı bir şey.

    Birilerine öğretir gibi anlatmak işe yarar, ama bir noktaya kadar. Burada işe yarayan kısım gelebilecek soruları düşünüp, ona göre cevap hazırlamaktır. Ama yine de burada düşünen sizsiniz. Gerçekte gelecek sorular, sizin düşünmediğiniz şeyler olabilir. Bence en iyi yöntem; hevesli bir arkadaşınız veya konu hakkında bilgili birisi'yle konuyu irdelemek olacaktır. 

    Bütün Design Pattern'leri kullanmak gibi bir hayale kapılmamak lazım. Zamanla, Tecrübeyle olacak bir şey bu. Ama en azından ne olduklarını, hangi sorunlara karşılık nasıl faydalar sağladıkları, artı ve eksi yönlerini, diğer pattern'ler ile olan ilişkilerini bilmek lazım ki, yarın benzer bir sorun ile karşılaşıldığında, bu sorun şu sebepten kaynaklanıyor, çözümü de bu pattern diyebilmeli. O zaman hiç uygulamamış da olsan, gerekiyorsa açıp bir kaynaktan baktıktan sonra uygulayabilirsin.

    Aynı şekilde ve Aynı sebepten Algoritmaları Da bilmek önemli. 

    özellikle Algoritmalar, programcının Soyutlama becerisini geliştiriyor. O yüzden elzemdir.

    Ben test yazmanın, daha çok projeye ve projeye daha sonra katılacak olan programcılara, katkısı olduğunu düşünüyorum.

     

    Özet olarak kendini geliştirme noktasında en faydalı konuların, algoritmalar, code review, clean code ve programcının iletişim becerileri olduğunu düşünüyorum.

    şu uzun,eğik olan paragraf'ı okurken kendimi kaybedecektim org.'dan. o nasıl güzel öbek'ler serîsi olmuş, öyle. ^^`


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    iyi yazilimci diye bisey yok, daha iyi bir yazilimci diye bisey hiç yok.


    anca gidersin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2015
    Erkek

    Size bir hastalık adı paylaşayım: daha iyi nasıl yapabilirim.

     

    Bazen yazdığım kodlar gerçekten doğrusu bu mu diye düşündürüyor beni. Bu sebeple sürekli başkalarının kodlarını , referans tipleri nasıl kullandığına çok dikkat ederim.

    Bir süre sonra baktim ki bunu takıntı haline getirdim ve projelerde ilerleme sağlayamadım.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    esinti bunu yazdı

    Size bir hastalık adı paylaşayım: daha iyi nasıl yapabilirim.

     

    Bazen yazdığım kodlar gerçekten doğrusu bu mu diye düşündürüyor beni. Bu sebeple sürekli başkalarının kodlarını , referans tipleri nasıl kullandığına çok dikkat ederim.

    Bir süre sonra baktim ki bunu takıntı haline getirdim ve projelerde ilerleme sağlayamadım.

    hastalik degil hocam, bakis acisi, kültür.. "Isvicre Kalitesi" diye bir söz var, isvicre'de üretilen her üründe hemen hemen isvicre bayragi eklenip, "Swiss Made" (isvicre yapimi) yazar ve halk genellikle bu ürünleri alir.Cünkü o markette böyle bir ürün varsa, en iyi ürün o anlamina gelir ve ici rahat sekilde o ürünü alir. Dikkat edersen normalde ürünlerde "Made in XX" yazar ama isvicre menseili ürünlerde Swiss Made yazar. 

    Bizim burada yaptigimiz tüm isler yüksek kalite ile yapiliyor (yazilim dahil), cok fazla test cesitlerinden gecer, müsteriye mümkün mertebe eksizsiz ürün verir, ayrica olasi hatalara karsi ürünü hemen yenisi ile degistirir. Cünkü alan müsteri bunu en iyisi olarak aliyor o yüzden bir hata varsa firma hemen yenisini vermek zorundadir. 

    Bu seviyeye gelmek ya da anlamak belki zor olabilir. Insanlarin hayatlarinda her sey "kalite" oldugunda, yaptiklari isler de kaliteli olmak zorundadir. Calistigim firmalardaki stajyerleri görüyorum, türkiye'de kendine senior diyen bir sürü adami cebinden cikarak kadar bilgileri var hepsinin. O yüzden isvicreli'lerin ürettigi ürünler ya da bilim ile, türklerin ürettikleri arasinda daglar kadar fark var. Kimse kolay kolay türk ürününe güvenmez.. Cünkü bilir ki ucuz iscilik, düsük kaliteyle üretilmistir. Elbette banglades, cin'den daha iyi yapiliyor ama hala standartlar cok cok geride. Siz farkinda misinizdir bilmem... Ama görünen bu.

    Belki bu yazdiklarimdan dolayi kizacaksiniz ancak tespit ettigim durum böyle.. Önemli olan tabi sizlanmak degil, calismak, daha cok calismak ve daha iyi olmak. Ama zaten kendinizi cok iyi görüyorsaniz, bastan kaybetmissinizdir. Umarim türkiye'de de bu kalite anlayisi degisir, is ahlaki olusur, insanlar sömürülmez ve emeginin karsiligini alir ve genclerimize firsat verilerek kendilerini daha cok gelistirip, daha iyi isler yapmalari saglanir.

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    Tecrübelerini paylaşman çok güzel. Teşekkürler.

    Takipteyim.


    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek
    wert bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

    En önemli kisimlardan birini atlamisim :) Evet yazilim almis basini gidiyor, her gün yeni bir seyler cikiyor. Cok sey kacirdik, kaciriyoruz..

    yazı için sağol 

    bu kalın yaptığım kısma gelirsek

    IT sektörünün amk hergün pokemon adı gibi yeni birşey çıkıyor :| 

    :D

     

    İlk pokemonların yerini hiçbirşey değiştirmez. Yenilerin hepsi boktan boktan pokemonlar. Nerden çıktı bu kadar pokebok ? İzleyen aydınlatsın ve bu Ash niye büyümüyor


    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe