folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Nat Ayarı Yapmadan Karışıya Bağlanmak

Nat Ayarı Yapmadan Karışıya Bağlanmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Müridler MODEMDE NAT AYARI YAPMADAN KARŞIYA BAĞLANABİLMESİ GEREK
    PORT YÖNLENDİRMESİ YAPMADAN bunun mantığı nedir.

Msn nin mantığıda sanırım bunla aynı görüntülü konuşma mantığını arıyorum ama aynı msn deki gibi olması gerekiyor bu konuda somut bir örnek verebilirmisiniz bana

aynı ammy teamwiver gibi

@mod: Konuları ilgili kategorilere açmaya özen gösterelim,büyük harf kullanımından kaçınalım,Gereksiz yere konu gizlemeyelim. 

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lazz
    lazz's avatar
    Erkek

o saydıgın programların hepsının kendı serverları var ondan dolayı belkı port acmak felam gerekmıyo olabılır

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

kendileri zaten açıklamışlar hocam, handshake (el sıkışma- (çift taraflı client-server) ) olayı kendi serverlerı üzerinden oluyor o yüzden bizim port açma işlemimize gerek kalmıyor. direk olarak tcp bağlantı yapıyor o yüzden yine çalışması için firewall dan izin vermek gerek. denetim masasına girip güvenlik duvarında izin verilen programlara bakarsan teamviewer in servisi için izin verilmiş olduğunu görürsün, aksi halde firewall yine izin vermeyecektir..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bak burda güzelce özetlemişler  (ilk bağlantı kısmını)

pdfi buradan indirebilirsin

http://www.teamviewer.com/images/pdf/TeamViewer_SecurityStatement.pdf 

unbalanced tarafından 14/May/13 17:18 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

kendileri zaten açıklamışlar hocam, handshake (el sıkışma- (çift taraflı client-server) ) olayı kendi serverlerı üzerinden oluyor o yüzden bizim port açma işlemimize gerek kalmıyor. direk olarak tcp bağlantı yapıyor o yüzden yine çalışması için firewall dan izin vermek gerek. denetim masasına girip güvenlik duvarında izin verilen programlara bakarsan teamviewer in servisi için izin verilmiş olduğunu görürsün, aksi halde firewall yine izin vermeyecektir..

Hocam tamam bunu zaten biliyorum bana bunu kodsal olarak çalışan bir örneği lazım örnek bir kod yazabilirsen çok işimize yarayacak

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam araya adamlar server koymuş, zaten adamlar her şeyi kendi serverları üzerinden yapıyor. teamviewerlar onların serverlarına bağlanıyor ve

server gerekli bilgiyi iki tarafada yolluyor. birbirleriyle direk iletişimleri yok her şey şifreli biçimde server üzerinden gerçekleşiyor.. senin merak

ettiğin natsız olay anladım ama adamların kendi serverı var ve o işi onlar hallediyor, programlar ise (hem bağlanan hem bağlanılan) bir clientdır ve

sadece adamların bilgisayarına bağlanıyor. kendi bilgisayarında böyle bir sitem yapmak istiyorsan (reverse connection) mecburen portu açacaksın. 

bak mesela 

teamviewer ın bağlandığı ip ve portlar .. direk server ile iletişimde.. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam araya adamlar server koymuş, zaten adamlar her şeyi kendi serverları üzerinden yapıyor. teamviewerlar onların serverlarına bağlanıyor ve

server gerekli bilgiyi iki tarafada yolluyor. birbirleriyle direk iletişimleri yok her şey şifreli biçimde server üzerinden gerçekleşiyor.. senin merak

ettiğin natsız olay anladım ama adamların kendi serverı var ve o işi onlar hallediyor, programlar ise (hem bağlanan hem bağlanılan) bir clientdır ve

sadece adamların bilgisayarına bağlanıyor. kendi bilgisayarında böyle bir sitem yapmak istiyorsan (reverse connection) mecburen portu açacaksın. 

bak mesela 

teamviewer ın bağlandığı ip ve portlar .. direk server ile iletişimde.. 

Hocam bunları biliyorum burda kullanılan kod örneği lazım bana işte bunu kodsal olarak çalıştırmak için nasıl bir kod kullanıyorlar o lazım

HTTTP TUNNELLİNG TEKNİĞİ KULLANIYOR ama işte bunu kod olarak nasıl yapıyorlar

Mycity tarafından 14/May/13 17:56 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam Allah aşkına dalga geçme, sen hepsini denedin mi şimdi? 

madem öyle ben içinden rasgele bi tanesini seçtim ve çalıştırdım..  (localde.. ama global olarak da çalışır.. çünkü ayarlamalar o şekil yapılmış)

yerel ip adresini yaz (benimki 192.168.1.33 dü, cmd de  ipconfig /all ile öğrenebilrsin)

BdtServer içerisindeki klasördeki BdtServerCfg dosyasını notepadde düzenle 

users tagının altına ben şunları ekledim

<unbalanced

enabled  = "true"

password = "12345" 

admin    = "false"

stimeout = "12"

ctimeout = "1"

/>

buradaki bilgilerle de BdtGuiClient klasöründeki BdtGuiClient.exe açıldıktan sonra sağ alttaki notifications kısmındaki simgesine sağ tıklayıp configure client dedikten sonra tunnel tabında bu bilgileri girdim ve apply dedikten sonra çalıştı (program ilk açıldığında firewall için izin isteyecektir)

http://sourceforge.net/projects/bdtunnel/?source=navbar

neyse bundan sonra benim yapabileceğim bir şey yok.. hala çalışmadığını iddia ediyorsan bir şey diyemem.. 

kolay gelsin

unbalanced tarafından 14/May/13 18:42 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam Allah aşkına dalga geçme, sen hepsini denedin mi şimdi? 

madem öyle ben içinden rasgele bi tanesini seçtim ve çalıştırdım..  (localde.. ama global olarak da çalışır.. çünkü ayarlamalar o şekil yapılmış)

yerel ip adresini yaz (benimki 192.168.1.33 dü, cmd de  ipconfig /all ile öğrenebilrsin)

BdtServer içerisindeki klasördeki BdtServerCfg dosyasını notepadde düzenle 

users tagının altına ben şunları ekledim

<unbalanced

enabled  = "true"

password = "12345" 

admin    = "false"

stimeout = "12"

ctimeout = "1"

/>

buradaki bilgilerle de BdtGuiClient klasöründeki BdtGuiClient.exe açıldıktan sonra sağ alttaki notifications kısmındaki simgesine sağ tıklayıp configure client dedikten sonra tunnel tabında bu bilgileri girdim ve apply dedikten sonra çalıştı (program ilk açıldığında firewall için izin isteyecektir)

http://sourceforge.net/projects/bdtunnel/?source=navbar

neyse bundan sonra benim yapabileceğim bir şey yok.. hala çalışmadığını iddia ediyorsan bir şey diyemem.. 

kolay gelsin

Hocam çok önceden beri araştırıyorum o yüzden denedim

Toplam Hit: 1549 Toplam Mesaj: 14