Nazi Bayrağı Nerede Satılır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

@converse: Bu dediğin "şehri ele geçiriyonuzda çiftçiyi niye öldürüyonuz, o savaşmayı bilmiyodu" demek gibi birşey. Savaş durumunda herşey mübahtır... Unutma ki tarihi kazananlar yazar, Almanyaya "şöyle yaptı, böyle yaptı, daha da yapardı!" deniliyor. Peki ya rusya? Peki ya amerika? Bu ülkeler hiç mi birşey yapmadı? Neyse çok değişik yönleri var bu konuların gerek sanat, gerek bilim alanlarında gerekse başka alanlarda değişik etkileri olmuştur, bunlar uzun uzun konuşulabilecek konular.

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    wasd bunu yazdı

@converse: Bu dediğin "şehri ele geçiriyonuzda çiftçiyi niye öldürüyonuz, o savaşmayı bilmiyodu" demek gibi birşey. Savaş durumunda herşey mübahtır... Unutma ki tarihi kazananlar yazar, Almanyaya "şöyle yaptı, böyle yaptı, daha da yapardı!" deniliyor. Peki ya rusya? Peki ya amerika? Bu ülkeler hiç mi birşey yapmadı? Neyse çok değişik yönleri var bu konuların gerek sanat, gerek bilim alanlarında gerekse başka alanlarda değişik etkileri olmuştur, bunlar uzun uzun konuşulabilecek konular.

belkide çiftçi böyle olmak zorunda değildi

evet haklısın amerika rusya çok mu masum tabi ki değiller ama şu an konu hitler almanyası

Converse giyen uzaylı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Baba nedir sizin derdiniz ?

1- konu iş/güç kısmında, ne diye tartışma yaratıyorsunuz ?
    2- bir insanı faşist yada komünist diye niye yargılıyorsunuz ?

Bi öğürenemediniz amk insanlar sizden farklı şeyleri sevebilir ve onlara inanabilir. Sevdikleri/inandıkları değerlerin yanlış yada doğru olduğunu yargılayabilirsiniz fakat insanları yargılayamazsınız ! 

Çıkıp Hitler'i savunacak hali yok diye adamı gizliden yargılıyorsunuz. Diğeri de çıkıp "allahsız gomünist olacak halimiz yok" diye Hitler'i savunuyor.

Baba ne ayaksınız siz ?

Tartışma konusu olmadığı için daha fazla yorum yapmayacağım ama öğrenin birader : dünya üzerinde 7 milyar insan varsa, 7 milyarıda enteresandır. Birbirine en çok benzeyen 2 insanın arasında bile dağlar kadar fark vardır. Yeter aq.

http://cetinblog.com/144/fasist-olmayan-fasistler/

Öte yandan üstteki linkte faşist olmayan faşistleri yazdım. Faşizme hayır diyen Polonya'da 2 Türk Nazi işareti yaptı diye sorgulanıyor. Bu faşizmdir. Mercedes, reklamında normal çocuğu öldürmüyor ama Adolf adında genç çocuğu öldürüyor. Tehlikeleri erken fark edermiş. Bu faşizmdir. 

Yazacak çok şey var da yazmıyorum. Faşizme hayır diyenlerin büyük bir kısmı "onlara göre" faşist olanlara büyük bir şekilde faşist kampanyalar yürütüyorlar. Saçmalığın daniskasıdır. Yeter be arkadaşım. Bir insan Hitler'i sevebilir, Nazi Almanya'sına saygı duyabilir, Stalin ve Mao'ya tapabilir, Budist olabilir yada Erdoğan'ı destekleyebilir.

Kimse başkasına bunlar yüzünden baskıcı bir tutum sergilemesin. Buradan faşist yada komünist diye laf attığınız o adamlar, kendi zamanlarındaki büyük hareketlere büyük darbeler vurmuşlardır.

Hitler zamanında aynı Türkiye'de 1. Dünya Savaşı sonrası gibi Almanya'ya sömürgeci devletler tecavüz ettiği için Hitler türedi ve Avrupa'nın anasını sikti. Fakat Stalin, Mao, Cengiz Han 'ın Hitler'den aşşağı kalır yanı yok. İngiltere'nin, Fransa'nın faşistlik konusunda (din ve ırk) Nazi Almanyasından farkı yok.

Fakat İngilterenin bayrağını götünüzdeki donda bile taşıyorsunuz. Ayakta Nike, elde iPhone ; faşizme hayır, komünizme hayır.

Baba bi siktirin gitin. Önce oturup nasyonal sosyalizm, sosyalizm, totaliterlik gibi kavramları okuyun ; 1. ve 2. Dünya Savaşı'nda neler yaşanmış onları öğrenin. Tutturmuşsunuz bi ona hayır buna hayır, eminim sorsam ayrımını bilemezsiniz.

Yoksa Nazileri yada Sovyetleri destekleyen ve diğerine bok atan adamlara aslında ikisininde neredeyse aynı bok olduğunu anlatsam eminim algılayamaz. Size göre ikisi bambaşka şeyler....

**

Neyse gece saat 3, olurda tartışma konusu açarsanız ; nasyonal sosyalizm yada sosyalizmi destekleyip bok attığınız "diğer" görüşün aslında ne kadar birbirine benzediğini uzun uzun anlatırım. İnsanları yargılamadan önce, kendinizi yargılayın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek
    kalibre bunu yazdı

arkadaş bayrağı ne için istiyor bilmiyorum ama diyeceğim bi kaç şey var

Turkiyede yaşayıp nazi sempatizanlığı duymak kadar saçma bişey yoktur bence. aynı şekilde almayada yaşayıp bazı standartları elinde bulundurup "ülkem vatanım. türkün türkten başka dostu yoktur."  diye naralar atan türk vatandaşı tiplerde saçma.

şimdi sivri zekanın biri çıkar derki "madem türkiyede yaşayıp nazi sempatizanlığı yapmak saçma, sen neden sosyalizmi savunuyosun" diyecektir. demeden önce iki düşünceninde evrenselliğini araştırsın öyle yazsın bence.

diğer bi konu; "komunist olup dinsiz imansız olmadım" konusu. evet güldüm buna ama acıdım ya. türkiyede genç nesil hala bu kafada. yazık.onu diyen arkadaşa sorarım ?

kendi ırkını üstünü görmek için diğer ırkları yoksaymak dinin neresinde var acaba ?

savun(a)duğun islam dininde bile bütün insanların eşit olduğu yazar, hatta bütün dinlerde. eee şimdi düşün benmi dinsizim sen mi yoksa ?

"Komünist olup imansız olmadım" sözünden daha komik bir söz varsa o da "hem komünistim hem dindarım" sözüdür.

Ulan sizin gibi komünistlerden mi öğrenicez biz dini.. Fırsat bulsanız Allah'la, peygamberle dalga geçebilmek için elinizden geleni yapacaksınız. Komünizmin bütün dinleri yok saydığını söylememe gerek yok zaten onu siz bizden daha iyi bilirsiniz.

Türkiye'de nazi sempatizanlığının neresi saçmaymış. Bir Türk olarak yıllar boyunca orta asya daki Türklere kan kusturan komünizmi mi destekleyeceğimizi bekliyorsunuz bizden.? Komünizin karşısında ne varsa biz onun yanındayız..

Son olarak evet sonuna kadar Türk ırkçısıyım.. Ne islam da ne de diğer dinlerde ırkçılığın yeri yok. Fakat eğer Tanrı beni cezalandıracaksa bu yüzden cezalandırsın. O kısmı benimle Allah arasında kimse karışamaz. En azından biz mensubu olduğumuz ırkı yüceltmek için uğraşıyoruz. Elimize kızıl paçavrayı alıp rus yalakalığı yapmıyoruz..

xxx
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek
    paduwan bunu yazdı

Harbi karakter ve sereften yoksun olmak lazim nazi sempatizani olmak icin. 

Bir komünist sempatizanı olmak için de bir ırktan yoksun olmak, ırkını, milli değerlerini,dinini ve milliyetini yoksaymak demektir.

Şu da açıktır ki yalnızca hayvanlarda milliyete bakılmaz..

xxx
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek
    EMRE955 bunu yazdı
    paduwan bunu yazdı

Bir komünist sempatizanı olmak için de bir ırktan yoksun olmak, ırkını, milli değerlerini,dinini ve milliyetini yoksaymak demektir.

Merakımdan soruyorum, Havva ve Adem hangi ırktandı?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    Ayro bunu yazdı

egona hayran kaldım doğrusu,bravo kimse senin o aptal politika bilginle başa çıkamaz.

Converse giyen uzaylı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    Ayro bunu yazdı

Baba nedir sizin derdiniz ?

1- konu iş/güç kısmında, ne diye tartışma yaratıyorsunuz ?
    2- bir insanı faşist yada komünist diye niye yargılıyorsunuz ?

Bi öğürenemediniz amk insanlar sizden farklı şeyleri sevebilir ve onlara inanabilir. Sevdikleri/inandıkları değerlerin yanlış yada doğru olduğunu yargılayabilirsiniz fakat insanları yargılayamazsınız ! 

Çıkıp Hitler'i savunacak hali yok diye adamı gizliden yargılıyorsunuz. Diğeri de çıkıp "allahsız gomünist olacak halimiz yok" diye Hitler'i savunuyor.

Baba ne ayaksınız siz ?

Tartışma konusu olmadığı için daha fazla yorum yapmayacağım ama öğrenin birader : dünya üzerinde 7 milyar insan varsa, 7 milyarıda enteresandır. Birbirine en çok benzeyen 2 insanın arasında bile dağlar kadar fark vardır. Yeter aq.

http://cetinblog.com/144/fasist-olmayan-fasistler/

Öte yandan üstteki linkte faşist olmayan faşistleri yazdım. Faşizme hayır diyen Polonya'da 2 Türk Nazi işareti yaptı diye sorgulanıyor. Bu faşizmdir. Mercedes, reklamında normal çocuğu öldürmüyor ama Adolf adında genç çocuğu öldürüyor. Tehlikeleri erken fark edermiş. Bu faşizmdir. 

Yazacak çok şey var da yazmıyorum. Faşizme hayır diyenlerin büyük bir kısmı "onlara göre" faşist olanlara büyük bir şekilde faşist kampanyalar yürütüyorlar. Saçmalığın daniskasıdır. Yeter be arkadaşım. Bir insan Hitler'i sevebilir, Nazi Almanya'sına saygı duyabilir, Stalin ve Mao'ya tapabilir, Budist olabilir yada Erdoğan'ı destekleyebilir.

Kimse başkasına bunlar yüzünden baskıcı bir tutum sergilemesin. Buradan faşist yada komünist diye laf attığınız o adamlar, kendi zamanlarındaki büyük hareketlere büyük darbeler vurmuşlardır.

Hitler zamanında aynı Türkiye'de 1. Dünya Savaşı sonrası gibi Almanya'ya sömürgeci devletler tecavüz ettiği için Hitler türedi ve Avrupa'nın anasını sikti. Fakat Stalin, Mao, Cengiz Han 'ın Hitler'den aşşağı kalır yanı yok. İngiltere'nin, Fransa'nın faşistlik konusunda (din ve ırk) Nazi Almanyasından farkı yok.

Fakat İngilterenin bayrağını götünüzdeki donda bile taşıyorsunuz. Ayakta Nike, elde iPhone ; faşizme hayır, komünizme hayır.

Baba bi siktirin gitin. Önce oturup nasyonal sosyalizm, sosyalizm, totaliterlik gibi kavramları okuyun ; 1. ve 2. Dünya Savaşı'nda neler yaşanmış onları öğrenin. Tutturmuşsunuz bi ona hayır buna hayır, eminim sorsam ayrımını bilemezsiniz.

Yoksa Nazileri yada Sovyetleri destekleyen ve diğerine bok atan adamlara aslında ikisininde neredeyse aynı bok olduğunu anlatsam eminim algılayamaz. Size göre ikisi bambaşka şeyler....

**

Neyse gece saat 3, olurda tartışma konusu açarsanız ; nasyonal sosyalizm yada sosyalizmi destekleyip bok attığınız "diğer" görüşün aslında ne kadar birbirine benzediğini uzun uzun anlatırım. İnsanları yargılamadan önce, kendinizi yargılayın.

Hay ağzın bal yesin.

@emre955: İdeolojinin, ırkın dini olmaz. Allah kitap diyosun Türklük diyosun; Türklerin geçmişten bugüne kadarki dinlerine bir bak, hristiyanda var şamanda var paganda var. Sol kesimde inanan pek yok, ancak inanıpta sol ideolojilere sempati duyanlar olabilir. Dini bu olaya katmak saçma. +düşmanımın düşmanı benim dostumdur olayıda saçma. Bu konuda belki yerindedir ama genel olarak o fikir saçma.

:)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek
    SweeneyTodd bunu yazdı
    EMRE955 bunu yazdı
    paduwan bunu yazdı

Merakımdan soruyorum, Havva ve Adem hangi ırktandı?

K*rt olmadıklarına eminim..  Eğer ki k*rt olsalardı, daha cennetten çıkmada 20 tane çocuğa sahip olurlardı. Cennetteki yasak elmayı yemek yerine ağacı kökünden söküp götürürlerdi. Cennette bizim de hakkımız var deyip ayrı devlet kurmaya kalkarlardı, oraya buraya molotof kokteyli atarlardı..

xxx
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    EMRE955 bunu yazdı

"Komünist olup imansız olmadım" sözünden daha komik bir söz varsa o da "hem komünistim hem dindarım" sözüdür.

Ulan sizin gibi komünistlerden mi öğrenicez biz dini.. Fırsat bulsanız Allah'la, peygamberle dalga geçebilmek için elinizden geleni yapacaksınız. Komünizmin bütün dinleri yok saydığını söylememe gerek yok zaten onu siz bizden daha iyi bilirsiniz.

Türkiye'de nazi sempatizanlığının neresi saçmaymış. Bir Türk olarak yıllar boyunca orta asya daki Türklere kan kusturan komünizmi mi destekleyeceğimizi bekliyorsunuz bizden.? Komünizin karşısında ne varsa biz onun yanındayız..

Son olarak evet sonuna kadar Türk ırkçısıyım.. Ne islam da ne de diğer dinlerde ırkçılığın yeri yok. Fakat eğer Tanrı beni cezalandıracaksa bu yüzden cezalandırsın. O kısmı benimle Allah arasında kimse karışamaz. En azından biz mensubu olduğumuz ırkı yüceltmek için uğraşıyoruz. Elimize kızıl paçavrayı alıp rus yalakalığı yapmıyoruz..

Cehaletin diz boyu be kardeşim. Komünizm dinlere tepki olarak doğan bir sistem değildir. Komünizm ; liberal yani kapitalizme karşı bir fikirdir. kapitalizmde free market ve özelleştirmeler ağırlık kazanır.

http://www.tahribat.com/Forum-Herkesin-Izlmesi-Gerektigini-Dusunuyorum-Para-Dedektifi-188785/

Bu kapitalist bok yüzünden 80 kuruşluk ürünü pazardan 3-4 liraya alıyorsun bilgine ! Eğer yeteri kadar okuma yazma ve algılama yeteneğin varsa, Karl Marx'ı hiç değilse wikipedia'dan komünizmi okyabilirsin ;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%BCnizm

Görebileceğin üzre "din kötüdür, kakadır" diye bir şey yazmamış. Komünizm, kapitalist düzenin tek alternatifidir. free market, devletin ticarete hiç karışmaması fikrinin karşısında duran tek akımdır. Umarım kafandaki din ve komünizm arasındaki fark yeterince oturmuştur.

Karl Marx din vs.. burada bulabilirsin : http://www.marksist.org/teori/diger/2859-marks-ve-din

Fakat komünizmi dinsizlik olarak görmek cahillikten başka bir şey değildir. Türklere karşı yapılan hareketlere vs.. bende karşıyım. Dünyada her türlü faşizme "tü kaka" denirken ; Kıbrıs'ta insanların ölmesine göz yuman, Irak'ta, İran'da, Rusya'da, Çin'de ve hatta Fransa'da, almanya'da yapılan Türk ve islam karşıtı hareketleri (kültürel asimilasyon yada soykırıma varan davranışları) görmezden gelen başta Nato, AB ve BM'ye aşırı ötesi kılım.

**

Fakat mensubu olduğun ırk meselesine gelince ; o ırka gerçekten mesup olduğunu nereden biliyorsun ? 

http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkler

Görebileceğin üzre Türkler ortaasyadan gelen bir millettir. Peki senin gözlerin çekik mi ? Hoş bir noktada hepimiz Afrikalıyız çünkü insanlık Afrika'dan dünyaya yayıldı gibi teorilerde var. Evet Atatürk'ü, Türk olarak kültürümü seviyorum.

Fakat seninle çatıştığımız notka ; ben karşımdaki insana "Türk, müslüman, sünni" gibi bir pencereden değil , "insan" penceresinden bakıyorum. Bana göre herkes insan ve herkes insanca yaşamayı hak ediyor. Hatta benim yaşama hakkıma, özgürlüğüme ve eşitliğime saygı göstermeyenler bile !

Irkçılık yapıyorsan Osmanlı'yı da sevdiğini varsayabilirim. Bu notkada Osmanlı'nın Yahudilere ve diğer ırklara, dinlere yaptığını incelemeni tavsiye ederim. Osmanlı ırkçılıktan bir hayli uzaktaydı.

Zaten milliyetçilerin Osmanlı'ya bakıp ırk üzerinden politika yapmasını da oldum olası anlamadım.

Toplam Hit: 12621 Toplam Mesaj: 76