folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder NAZIM HİKMET VATAN HAİNİ Mİ, VATAN ŞAİRİ Mİ?



NAZIM HİKMET VATAN HAİNİ Mİ, VATAN ŞAİRİ Mİ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selenga
    Selenga's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Nazım Hikmet 1902 yılında Selanik'te doğmuş, 1963 yılında Moskova'da ölmüştür. Yani O'nun doğduğu şehirde, öldüğü şehirde Cumhuriyet sınırlarımızın dışındadır.. Annesi Celile Hanım, Babası ise Hikmet Bey'dir.
    Nazım'la birlikte 1921 yılında Rusya'ya kaçan  Vâlâ Nurettin "Bu dünyadan Nazım geçti" adlı eserinin 32. sayfasında Celile Hanım'ın,  büyükbabası olan Mustafa Celaleddin Paşa'nın, BORJENSKİ soyadlı Polonya'lı bir Yahudi olduğunu yazar. Yine aynı eserin 33. sayfasında ise Nazım'ın anneannesinin büyük dedesi olan Müşir Mehmet Ali Paşa'nın da Fransız asıllı bir protestan olduğu kaydedilmektedir. 8 Şubat 1977 tarihli Y.MİLLİ MÜCADELE dergisi  bakınız Nazım Hikmetin kimliği hakkında neler yazıyor:

    "Aslen bir Yahudi. Anne tarafından büyük dedesi Ferit Mustafa Celalettin Paşa, asıl adı Konstantin BORJENSKİ olan bir Polonya Yahudisi. Baba tarafından büyük dedesi Mehmet Ali Paşa ise Fransız kökenli olup; protestan mezhebine bağlı Magdeburg'lu Y.MİLLİ MÜCADELE dergisi  bakınız Nazım Hikmetin kimliği hakkında neler yazıyor:"Aslen bir Yahudi. Anne tarafından büyük dedesi Ferit Mustafa Celalettin Paşa, asıl adı Konstantin BORJENSKİ olan bir Polonya Yahudisi. Baba tarafından büyük dedesi Mehmet Ali Paşa ise Fransız kökenli olup; protestan mezhebine bağlı Magdeburg'lu Karl de Trois soyuna mensup.." Bu gerçek Nazım Hikmet tarafından bir şiirinde şöyle teyid edilmiştir:
     
    Lehistan'dan gelmiş dedelerimden biri...
    Göğsümüzü kabartmıyor değil
    Dedelerimden birinin lehli oluşu...

    NAZIM'A SAHİP ÇIKANLAR
     
    Moskova'da ziyaret ettiği bir sanat okulunun hatıra defterine "Moskova uyanan dünyanın yeni Kabe'sidir. Ben yaptığım bu hac'da yeni imanımın ışıklarını buldum " yazarak komunistliğini Rusya'da tescillettiren Ertuğrul  MUHSİN yaşadığı dönemde şüphesiz Nazım'ın en büyük hamisiydi.. Kafatası, Unutulan Adam gibi sonunda yasak kitaplar arasına giren eserler Ertuğrul MUHSİN' in  marifetiyle Şehir Tiyatrosu sahnelerinde günlerce oynamış, o zamanın tek film şirketi olan "İpek Film" Stüdyosunda da Nazım'a vazife verilmesi yine Ertuğrul Muhsin'in tavassutu ile olmuştur..  Nazım'ın hamiliğini yapanlar, O'nun moskovadan azgın bir komunist olarak döndüğünü bilmiyorlar mıydı?


    ATATÜRK'ÜN NAZIMIN ŞİİRİNİ DİNLEDİĞİNDE SÖYLEDİKLERİ...


    Nazım'ın oldukça basit piyesleri, yoldaşı Ertuğrul MUHSİN' in sayesinde Şehir Tiyatrolarında gösterime girince bu durum Nazım'a hem para hem de şöhret kazandırmıştı. Üstelik Nazım'ın şöhreti Atatürk'e kadar ulaşmıştı. Atatürk'te Nazım adına yapılan bu geniş reklam ve propagandaya pek iltifat etmediği için: "şunun şiirlerini bir de kendi ağzından plağa alın, getirin bakayım" talimatını verdi. Nazım'ın Hazer ve Salkımsöğüt adlı şiirleri kendi sesinden plağa kaydedilip ATATÜRK' e getirilmiş, ATATÜRK bu şiirleri dinledikten sonra aynen:


    "BU ŞİİRLERDE TÜRK MİLLETİNİN HAYATINA KASTEDEN BİR BOMBA VAR"


    demişti. Atatürk ona ilk notu vermiş, şiirlerinin muhteviyatındaki korkunç maksadı anlamış olmasına rağmen, Atatürk'e yakın olmaya çalışanlar,  Atatürkçülüğü kimseye bırakmayanlar, ATATÜRK' ün bu beyanından sonra bile Nazım balonunu şişirmeye devam etmişlerdir..


    NAZIM ATATÜRK'E DE SÖVÜYORDU...


    Nazım'ın 28 Kanunsani başlıklı şiiri dikkatle okunduğu zaman her hareket ve her hadisede Atatürkçülük'ten bahseden, bizdeki komunistlerin aslında Atatürk'ün adını bir maske, hatta bir cankurtaran simidi gibi kullandıkları daha iyi anlaşılır.. Nazım'ın ilk ve açık komunist propaganda yapan şiirine birlikte gözatalım...
    .........
    Trabzon'dan bir motor açılıyor
    Sahilde kalabalık
    Motoru taşlıyorlar
    Son perdeye başlıyorlar
    BURJUVA KEMAL' in omuzuna binmiş
    KEMAL KUMANDANIN kordonuna
    ............
    Nazım Hikmet görüldüğü gibi komunist Mustafa Suphi, Etem Nejat ve arkadaşlarının Trabzon açıklarında  motörlü kayıkta öldürülüşlerinden dolayı büyük bir kin içinde .......


    NAZIM'IN MOSKOVA HAVA LİMANINDA  VERDİĞİ BEYANAT


    Nazım Moskova'ya indiğinde kendini karşılayanlara ve Rus resmi haber ajansı İNTER TASS' a aynen şu şekilde konuşmuştur..


    "O kadar bahtiyarım ki! Ben bütün hayatımı, idealimi, aşkımı bu muazzam şehre borçluyum. BEN SOVYETLER BİRLİĞİNİN ÇOCUĞUYUM. Bugün memleketimin halkı Amerikan Emperyalistlerinin elinde esirdir. Türk Halkı Amerikan  üniforması giydirilerek Kore'ye kaatil olmaya gönderilmektedir.
    .....
    Stalin benim için çok mühimdir. Gözümün ışığı, fikirlerimin kaynağıdır. BENİ STALİN YARATTI.. Her şeyimi ona borçluyum..


    NAZIM'IN AHLAKI


    Nazım Hikmet ensest (aile içi cinsel ilişki) ilişkileri savunan meşhur sapık SİGMUND FREUD' u fazla okuduğunu ve O'nunla çoğu konuda paralel düşündüğünü yakın dostlarına  söyleyebilmiştir. Nitekim Nazım annesinden bahsederken:


    "Annemin gençliğini çok iyi hatırlıyorum. Aşık olduğum ilk kadındır. Freud'u okudunuz mu? Hayranı değilim fakat doğru gözlemleri var. BEN KENDİ ANNEME AŞIKTIM. Şaşılacak kadar güzel kadındı" demektedir. Herhalde cinsel sapkınlığı olmayan hiçkimse annesi için bu tabirleri kullanmaz...


    SON SÖZ


    1951 yılında Türk vatandaşlığından çıkarılan komunist Nazım için yapılan kampanyalar şüphesiz ilk değildir ve son da olmayacaktır.. Günümüzde de bu tür kampanyalar devam etmektedir..  Geçmişte Ankara'nın CHP'li  Belediye Başkanı Vedat DALOKAY,  terörist Deniz GEZMİŞ' in mezarından aldığı toprağı Moskova' da Nazım Hikmet'in mezarına koyarak bu işin   siyasiler içindeki yolbaşçısı olmuştu.. Günümüzde ise, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Eski Başkanı FAZİLET PARTİLİ ALİ MÜFİT GÜRTUNA  yaptığı Moskova ziyaretinde NAZIM HİKMET BORJENSKİ adlı bu YAHUDİNİN mezarı başında dua ederek (!), Nazım Hikmet'in mezarını İstanbul'a getireceğini ve ona anıt mezar yaptıracağını söyleyebilmiştir..
    Ve bu sözleri ile de ÜLKÜCÜLER' in YEŞİL KOMUNİSTLER sıralamasında başsıraya oturmuştur.
    SOSYALİSTLER,  YEŞİL - KIZIL TÜM KOMUNİSTLER, SAHTE ATATÜRKÇÜLER, SUSARAK ZULME DESTEK OLAN SAHTE MİLLİYETÇİLER, HOMOLAR, KOMOLAR, BİLUMUM DEYYUSLAR...
    Son sözü ben değil ORHAN SEYFİ ORHON söylesin.. Kulak verin, belki yüzünüz kızarır... tabi varsa..


    "BU MİLLET ÇOK ESKİ BİR TARİHTEN GELMİŞ, EN ÇETİN MÜCADELE İÇİNDE SAVAŞMIŞ, YOK OLMAMIŞ, HÜR YAŞAMIŞTIR. GENE ÖYLE OLACAKTIR. HİÇ BİR KOMUNİST ŞAİR BUNU DEĞİŞTİREMEZ. ORTADA TABİR YANLIŞI VAR. HÜRRİYET REJİMLERİNDE BU TÜRLÜ ŞAİRLERE VATAN ŞAİRİ DENMEZ, VATAN HAİNİ DENİR!"


    KAYNAKLAR:
    1-Nazım Hikmet vatan haini mi , vatan şairi mi?
    2-8 Temmuz 1976 tarihli Vatan Gazetesi (Şen olasın Nazım Hikmet- Aziz Nesin)
    3-1976 tarihli YENİÇAĞ dergisi Nazım Hikmet Özel sayısı (TDKP' nin Doğu Almanya' da yayınlanan bülteni)


    www.nazimhikmet.net adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2006
    Erkek

    aynı konu burda wardı zaten...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaCKHaL
    SaCKHaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2005
    Erkek

    Nazim Hikmet eger Vatan Haini olsa idi Türkçe siirlerini vatana iletmezdi...Bunun bir nedeni olmalidir ki Türkçe yazmistir... Sizin gibi ahlaksiz ve bilgisiz insan toplugugu oldugu sürece ne Türkiye gelisir ne de Türkiye'nin asil katilleri,teröristleri ortadan kalkar...Tek sözüm bos bos konusup egitimsiz Ülkücü olaylarina inanmayin; EGER ATATURK'cüyseniz!!...


     


    Yasayan en büyük sairlerden biridir Nazim Hikmet; ister kabul edin ister etmeyin!!!


    ...WE ARE NOTHING, WITHOUT NOTHING...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaparike
    kaparike's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    şiirlerini propaganda amaçlı gönderdi ama eğerki illa kominmizm diyorsanız tartışmaya hiç gerek yok bak nazım kominizmi seçmiş ve moskovaya gitmiş ve lenine staline tapmış. sınır kapılarımız açık yani arkadaşlar türkiye ve müslümanlıktan , türk milliyetçiliğinden bıktıysanız illaki başka bi inanç peşinde olmak istiyorsanız gidebilirsiniz nazım gibi ha illa bi insana tapmak istiyorsanız dünyada 6 milyar insan var seçin birine tapın.ama burası türkiye burası müslüman türkün ve türkiye cumhuriyeti vatandaşının memleketidir.burdaki yasalar adetler töreler inançlar ve sosyal yaşam biçimi böledir yani türk insanına yakışır bir yaşamdır. ister kabul edin ister etmeyin.sevmiyorsanız kabul etmiyorsanız defolun gidin türkiyenin sizin gibi sapık inançlı insanlara ihtiyacımı oldunu sanıyorsunuz yoksa tam tersi türkiyenin sizin gibi insanlardan kurtulmaya arınmaya ihtiyacı var.

    Anti Envato
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeriSaN
    PeriSaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2005
    Erkek
    kaparike bunu yazdı:


    şiirlerini propaganda amaçlı gönderdi ama eğerki illa kominmizm diyorsanız tartışmaya hiç gerek yok bak nazım kominizmi seçmiş ve moskovaya gitmiş ve lenine staline tapmış. sınır kapılarımız açık yani arkadaşlar türkiye ve müslümanlıktan , türk milliyetçiliğinden bıktıysanız illaki başka bi inanç peşinde olmak istiyorsanız gidebilirsiniz nazım gibi ha illa bi insana tapmak istiyorsanız dünyada 6 milyar insan var seçin birine tapın.ama burası türkiye burası müslüman türkün ve türkiye cumhuriyeti vatandaşının memleketidir.burdaki yasalar adetler töreler inançlar ve sosyal yaşam biçimi böledir yani türk insanına yakışır bir yaşamdır. ister kabul edin ister etmeyin.sevmiyorsanız kabul etmiyorsanız defolun gidin türkiyenin sizin gibi sapık inançlı insanlara ihtiyacımı oldunu sanıyorsunuz yoksa tam tersi türkiyenin sizin gibi insanlardan kurtulmaya arınmaya ihtiyacı var.


    tamamen katiliyom ya bu ulkeyi sevin ya da defolun gidin

    Dağlar Gışımış Yolcu Üşümüş Nasıl Edem Ben, Dağlar Harami Deşme Yarami PERİŞANIM Ben
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek

    ya komunist dir diildir... vatan haini yapmaz bunlar insani...

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoLLeGe
    CoLLeGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2005
    Erkek

    arkadaşLaR SizLeR iLk önce Asım Bezirci'nin NAZIM HİKMET adlı biyografisini bir okuyun. sonra Nazım Hikmet "RAN" ın otobiyografisini bi okuyun. sonra bunları yazarken düşündüğünüz şeyleri bi kez daha düşünün. Lütfen kuLaktan doLma LafLaRLa değiL de okuduğunuz biLgiLeRi yanSıtın. ayRıca konuyu açan kaRdeşim bana Nazım Hikmet'in Atatürk'e küfüR ettiği şiiRin tamamını yazıp yoLLaR mıSın? ben o böLümde bi çeLişkide kaLdım. komünizmin aLçakça bi şeRefSizLik oLduğu düşünceSine kapıLıp böyLe düşünen zayıf inSanLaRa dönüşmeyin. dinLEyeRek değiLde okuyaRak öğRenmeyi deneyin. şu dizeLeRi okuyup Nazım Hikmet RAN' ın vatan haini oLup oLmadığına Siz kaRaR veRin  :


    (...)


    Yine Türk'ün bayrağı


    Kaleleri yıkacak


    Yine Türk'ün gemisi


    Denizleri aşacak


    Yine Türk'ün sanatı


    Avrupa'ya taşacak


    Yine Türkün sinesi


    Vatan aşkıyla dolacak


    İşte bunlar emin ol


    Emin ol ki olacak


    (...)  


                 Na3bIM XNKMET


    nothing personaL
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoLLeGe
    CoLLeGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2005
    Erkek

    bu aRada konuyu açan kaRdeş Senden bi böLüm iStemiştim onu berealistwantimpossible@hotmail.com adresine yollarsan sewiniRim.....


     


    nothing personaL
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaparike
    kaparike's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    kulaktan dolma bilgi demiş bi tanesi ulan salak herşey ortada sende neyin ne oldunu çok ii biliyorsun daha anadaval gibi ne konuşuyon o nazım denen it koministin birisi ve koministler vatan haini olmaz demiş malın biride watan hainliği nedir bi öğrensin ilk önce lan o nazım denen enik türkiyeyi rusyaya peşkeş çekmek için elinden geleni yaptı bu vatanseverlikse sen de bir öküzsün

    Anti Envato
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoLLeGe
    CoLLeGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2005
    Erkek

    kaparike bunu yazdı:



    kulaktan dolma bilgi demiş bi tanesi ulan salak herşey ortada sende neyin ne oldunu çok ii biliyorsun daha anadaval gibi ne konuşuyon o nazım denen it koministin birisi ve koministler vatan haini olmaz demiş malın biride watan hainliği nedir bi öğrensin ilk önce lan o nazım denen enik türkiyeyi rusyaya peşkeş çekmek için elinden geleni yaptı bu vatanseverlikse sen de bir öküzsün



     


    sen kendini biLmeyen, önüne geLene hakaRet eden neyin ne oLduğundan habeRi oLmayan inSan dışı bi waRLıkSın. ben SöLeycek bişiy buLamıyoRum çünkü Sen SakatatLaRda yaşayan bi aSaLakSın . . .


    nothing personaL
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trk
    trk's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2004
    Erkek

    College e tamamen katiliyorum.


    LAFI ADAMA BÖYLE OTURTURLAR .


    MORT OLDUN; VE MORTLUGA LAIKSIN-  MAL HERIF!

Toplam Hit: 10698 Toplam Mesaj: 30