Ne Lanet Virüs Bu Ya Sabah Sabah
-
Dün akşam babam telden aradı pc ye virüs bulaştı uyarı felan geliyo dedi önemsemedim yarın silerim dedim sabah bir geldim açılırken mavi ekran geliyo gelen ekran fake olduuğu belli oluyo ama duvar kağıdını ne yaparsan yap kendine göre ayarlıyor duvar kağıdı seçeneği yok eset bir ip e bağlanma tespit ediyor ara sıra
sarı lacivert bi mesaj geliyor spyware virüsü bulaştı silmmek için spyfare virüsünü temizleyen anti virüs indirin diye ingilizce geliyor
AVg anti spyware yi indirdim tarattım 2-3 tane buldu yemedi
nod 32 hiç görmedi zaten
adware ile taratıyom oda bulacağı yok zaten yarın format atacağım da bu kodumun şeyini çözmeye yardm edin formattan önce deniyelim belki başkasının başınada gelir
-
Doğru aynı olay dükkana gelen bir makinadada vardı.
Güvenli moddan zorla yedekleri alabildim. Eğer diski 2 ye bölmüşsen, sistemin kurulu olduğuyu sürücüyü sil. Sonra format at :|
Yapacak bişey yok.
-
Bahsettiğin uyarı şöyle bir şey mi hacım ?

-
SuperAntiSpyware-http://downloads2.superantispyware.com/downloads/SUPERAntiSpywarePro.exe
Bununla taratıyosun abi virüs fake bir antivirüs veya spyware yüklemiş gözüküyo bu hepsini siler.Güvenli kipte taratmayı unutma.Ayrıca bilgisayarında Kaspersky ürünleri kullanırsan daha korunursun.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Dün akşam babam telden aradı pc ye virüs bulaştı uyarı felan geliyo dedi önemsemedim yarın silerim dedim sabah bir geldim açılırken mavi ekran geliyo gelen ekran fake olduuğu belli oluyo ama duvar kağıdını ne yaparsan yap kendine göre ayarlıyor duvar kağıdı seçeneği yok eset bir ip e bağlanma tespit ediyor ara sıra
sarı lacivert bi mesaj geliyor spyware virüsü bulaştı silmmek için spyfare virüsünü temizleyen anti virüs indirin diye ingilizce geliyor
nod 32 hiç görmedi zaten
adware ile taratıyom oda bulacağı yok zaten yarın format atacağım da bu kodumun şeyini çözmeye yardm edin formattan önce deniyelim belki başkasının başınada gelir
-----------------------------O spyware değil.
AdWare zaten : P
Bu konuda bi anlaşalım.
Ayrıca bence o durumsala en iyi çözümsel de
HijackThis dir.
-
BLaCkH4cK bunu yazdı:
-----------------------------SuperAntiSpyware-http://downloads2.superantispyware.com/downloads/SUPERAntiSpywarePro.exe
Bununla taratıyosun abi virüs fake bir antivirüs veya spyware yüklemiş gözüküyo bu hepsini siler.Güvenli kipte taratmayı unutma.Ayrıca bilgisayarında Kaspersky ürünleri kullanırsan daha korunursun.
-----------------------------yazılar felan koyboldu düzeldi gibi ama duvar kkağıdı sekmesi yokekran koruyucu sekmeside yok
açılırken güvenlik duvarı yok diye mesaj çıkıyo sonra kayboluyo :)
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Dün akşam babam telden aradı pc ye virüs bulaştı uyarı felan geliyo dedi önemsemedim yarın silerim dedim sabah bir geldim açılırken mavi ekran geliyo gelen ekran fake olduuğu belli oluyo ama duvar kağıdını ne yaparsan yap kendine göre ayarlıyor duvar kağıdı seçeneği yok eset bir ip e bağlanma tespit ediyor ara sıra
nod 32 hiç görmedi zaten
-----------------------------O spyware değil.
AdWare zaten : P
Bu konuda bi anlaşalım.
Ayrıca bence o durumsala en iyi çözümsel de
HijackThis dir.
-----------------------------evetevetevet hijackthis
-
alper msn e gel
-
Hoca, bazı antivirüs firmalarının live çalışan cd leri var, onlardan birini indir full güncelle ve sistemi onunla açıp tarat.
-
bende "şöyle yap" derdim de under hoca olaya parmak basmış :)
-
under benim pc ye bağlanıp bişiler yaptı düzeldi gibi de ekran koruyu ve duvar kağıdı sekmeleri yok bende bir resmi duvar kağıdı yaptım :) bunada şükür