folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ne Miskin Bir Milletiz !

Ne Miskin Bir Milletiz !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Şimdi yazacaklarımı kimse "şahsi adına konuş,ben öle değilim şudur budur " demesin.Genel olarak konuşuyorum.Burda milletiz dememin sebebide tamamen eleştiridir.Karalama falan gibi düşünüp,öküz altında buza aramayın.

Neyse uzatmadan konuya giriyorum.Bir bütün olarak içimizde hep bir tembellik var.Çalışmayı sevmiyoruz,sevemiyoruz.

Öğrenciyken "matematiği anlamıyorum "falan diyoruz geçiştiriyoruz,sonra işe başlıyoruz " bu iş çok zor " diyoruz iş beğenmiyoruz.Yaşlanıyoruz hep birileri hizmet etsin diye bekliyoruz,spor falan yapmıyoruz hamlıyoruz.

En basitinden size bir kaç örnek vermem gerekirse 1.dünya savaşından çıkınca hoşaf olmuş bir halde olan Almanya Hitlerle birlikde 2.dünya savaşına girdi yine hoşaf oldu çıktı.Ama şuan bakarsanız o Almanya Türkiyeyi 2 kere cebinden çıkaracak nitelikde.Kişi ilerlerse halk ilerler,halk ilerlerse ülke ilerler.Ülkenin ilerlemesi sadece ülkenin %10'unun calısması ile değil topyekün bir çalışma ile olur.

Mesela ben bile hocanın bana verdiği javascript ödevini 2 haftadır yapmıyorum.Sayfayı acıyorum önüme,2 satır yazıyorum sonra kapatıyorum.Bugün javascripti kodlasam yarın başka bir dil öğrenirim ondan sonra ileride bir webmaster olunca bu ülkenin bu eksik duvarına bir tuğlayıda ben koyarım.

Çalışmakdan zevk almayı öğrenmeliyiz,ama öğrenmek için önce çalışacağız sonra zevk aldığımızı anlayacağız.Unutmayın karadan gemiler yürütmüş neslin torunlarıyız.Yapamayacağımız hiçbirşey yok.Barbar Amerikalılardan hiç bir eksiğimiz yok ! Biz gençlik olarak toplumun işcileriyiz ve bu inşaatı bitirecek en önemli kişiler biziz.

Kendinize her zaman güvenin.Size son örneğimide verip konuyu sonlandırıyorum.Benim bir arkadaşım vardı matematiği hiç bilmiyordu gibi bişey adam 4 işlemden başka bişey bilmiyordu. 8. sınıfda temelden kasmaya başladı adam lise 1 de ve şuan diyor ki matematikde sınıf 2. benim.Bu gözümde büyüttüğüm şeyin kolaydan bile daha kolay olduğunu anladım diyor.

El alem gitti aya,biz kaldık yaya sözünü biz gittik aya,el alem kaldı yaya olarak değiştirmemiz çok zor değil ..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

çok güzel yazmışsın hocam tebrik ederim..

arkadaşının dediği gerçekten doğru bende lisedeyken matematikten 02 aldığımı hatırlıyorum.sonra mezun oldum.baktım ki matematiksiz üniversite kazanılmıyor yani afedersiniz yumurta tavuğun götüne dayandı geçen sene temelden kasmaya başladım ve şu anda gerçekten çok kolay geliyor.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    güzel bir yazı olmuş :) Ellerine sağlık..

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Illegal_Character
    Illegal_Character's avatar
    Erkek

katılıyorum dostum sahiden çok miskin milletiz.

ama sorunun kaynağına inmek lazım nerden geliyo bu miskinlik ?

Kibarlığım affedilmez bir küfürdür belki. Sen anla onu ! Kimse anlamadan ya sustum, ya suçtum. İki türlüde bana ziyandi. Ne insanlar anlayabildi derinliğimi, ne ben anlayabildim onlarin sığlığını. O yüzden hep sustum ve sustukça suç oldum. Ama hic işlenmedim...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    miskin ve çalışmayan bir millet oluşumuzu ülkemizdeki eğitim sistemine bağlamaktayım . çünkü o kadar saçma sapan şeylerle insanların beynini dolduruyolarki artık bir insan lisenin sonlarında geriye dönüp baktığında adam gibi aklında birşey kalmıyor veya gündelik hayatında veya ülkenin iyi bi yere gelmesi hakkında birşey öğrenemiyor . bu diğer ülkelerede bok atma meselesini anlamıyorum özellikle almanya zamanında dünyanın kaderini değiştirmiş bir millettir . almanlar her zaman çalışmıştır . amerika veya almanya olsun bırakın artık geriyi asıl şimdiye bakmamız lazım eskiye bakarsak daha biz çok düşünürüz . öncelikle yapılması gerekenler zamanında sscb nin uyguladığı yetiştirme taktiğini uygulamak (küçüklükten neye yatkınsan ona göre yetiştirme meselesi) olması gerekir . bir insanın kaderi bir sınava bırakılmamalıdır . eğitim sistemi doğru dürüst bir hale getirilmelidir . iş imkanları ve para konusu arttırılmalıdır ilerde çünkü çocuk diyoki üni mezunu olsamda işsiz kalıcam lise mezunu olsamda işsiz kalıcam bu sözlerin yerini yararlı şeyler almalıdır . ayrıca ülkemin eğitim sistemi yarış atı ve bilinçsiz bir toplum yerine yararlı şeyler okuyan düşünmesini bilen toplumlar yetiştirmesi gerekir . malesef sırf test çözmekle olmuyo bu iş .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

çok haklısın hoca ya

mesela şuanda össye hazırlanıyorum ve fizik ödevini yapmak yerine tbt de takılıyodum

yazını okuduktan sonra derse oturdum valla gaza gelmedim diil ne yalan sölim=) 

Zugzwang
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    doğru diyon hocam hep başkalarından bişi bekliyoz kendimiz üstümüze düşen görevi yapmıyoz.Ayrıyetten türk milletinin gazla çalıştını bu yazının müridler üzerindeki etkisinden çıkarablrsin xD
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    buza nedir hocam
    buzağı mı demek istedin :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:
    -----------------------------

Öğrenciyken "matematiği anlamıyorum "falan diyoruz geçiştiriyoruz,sonra işe başlıyoruz " bu iş çok zor " diyoruz iş beğenmiyoruz.

Doğru yazmışsın güzel yazı miskin ve üşengeç bir milletiz ama bu söylediğin çok saçma bişe.bu lafı söyleyenlere klasik bi önyargıyla yaklaşma biçimi :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek
    Çalışmakdan zevk almayı öğrenmeliyiz,ama öğrenmek için önce çalışacağız sonra zevk aldığımızı anlayacağız.Unutmayın karadan gemiler yürütmüş neslin torunlarıyız.Yapamayacağımız hiçbirşey yok.Barbar Amerikalılardan hiç bir eksiğimiz yok ! Biz gençlik olarak toplumun işcileriyiz ve bu inşaatı bitirecek en önemli kişiler biziz.........
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

skyvalet bunu yazdı:
    doğru diyon hocam hep başkalarından bişi bekliyoz kendimiz üstümüze düşen görevi yapmıyoz.Ayrıyetten türk milletinin gazla çalıştını bu yazının müridler üzerindeki etkisinden çıkarablrsin xD

yok ya hala burdayım çabuk geçti etkisi =) 

Zugzwang
Toplam Hit: 3913 Toplam Mesaj: 27