Ne Öğrensem ?
-
SerYolcu bunu yazdızigor bunu yazdı
Programlamayla ilgili var mı bir öneriniz ? Photoshop-grafik tasarım vs. hoşuma gitmiyor. Kodlamalarla-matematikle ilgilenmek istiyorum. Bilgisayar mühendisliği derslerine girmeyi düşündüm boş günlerde, ama bulamadım uygun birşey.
Nasıl anlatırım bilmiyorum ama sırf eğlencesine, kendimi tatmin etmek için öğreneceğim.
Mesela silicon valley dizisini izledim geçenlerde, dosya sıkıştırma programı yapıyorlar. Bu tarz birşeyi yapmak için neler öğrenmeliyim ? Yada mesela zuckerberg facebook u yapmak için neler kullandı ? Eğlencesine öğreneceğim ve filmlerden gördüğüm bu siteler-programlar hoşuma gitti.
Biraz araştırdım, C, C#, PHP, VB ilginç görünüyor. Birşeyi merak ettiğimde inanılmaz bir enerji geliyor içimden ve şu an o durumdayım. Haftada belki 30 saatimi ayırabilirim bu işe.
Var mı hem eğlenceli, hem de bir faydasını görebileceğim bir öneriniz ? Yani mesela C öğrendim bir miktar ama şu an hiçbir işime yaramıyor, kullanıp birşeyler üretebileceğim bir öneriniz var mı ?
not: İngilizce biliyorum okuduğumu anlayacak kadar.
VB i baştan eleyelim.
.NET varken artık VB bilen birisi piyasada iş bulamaz... Bu yüzden senin öğrenmen de, bence boşa zaman kaybı olur.
Şimdi sen diyeceksin ki, ben para kazanmayı düşünmüyorum..
Ama ben diyeceğim ki senin harcağıdın zamanın para olarak bir karşılığı var.
Bu yüzden güncel ve piyasada sık kullanılan teknolojilere ağırlık vermek gerek.
Facebook gibi bir site kodlamak için sana neler gerekli onu anlatalım.
Web dünyasının temeli HTML dir, bu HTML yi bilmeden olmaz.
Sonra HTML yi istediğimiz gibi düzenlemek için CSS bilmen gerekiyor.
HTML ==> CSS den sonra işler çatallaşır. Burada bir seçim yapman gerekiyor.
yoluna ya .NET ile devam edeceksin ya da Açıkkaynak ile..
.NET ile devam etmek ister isen, ASP.NET veya C# öğrenmen gerekecek..
Açık kaynak ile devam etmek ister isen PHP ve daha kurumsal uygulamalar için JAVA öğrenmen gerekecek.
Yaptığımız / tasarladığımız web sitesinin üzerine biraz sos lazım, bunu da Javascript / Jquery ile yapmamız lazım.
C / C++ bilen birisi için PHP veya C# a geçmek kolaydır. Çünkü sözdizimleri yaklaşık birbirine benzer.
Bana kalırsa sen PHP ve sonrasında JAVA öğren... Microsoft a ve onun teknolojilerine güven olmaz...
Cok guzel aciklamissin sagol.
Birsey sorabilirmiyim
Gruplamissiniz ya web tasariminda java-php
Jquery ile javascript arasindaki fark nedir
futurist tarafından 09/Kas/14 12:05 tarihinde düzenlenmiştir -
futurist bunu yazdıCok guzel aciklamissin sagol.
Birsey sorabilirmiyim
JavaScript, etkileşimli ve dinamik sayfalar hazırlama imkanı veren bir betik (script) dilidir. Jquery, daha önceden yazılmış JavaScript kodlarının bütünüdür, yani bir JavaScript Kütüphanesidir. http://fatihturgut.org/tekno-blog/javascript-ve-jquery-arasindaki-fark-nedir/
-
benim geçtiğim yoldan geciyorsun.
abidik gubidik diller, photoshop, aftereffects, illustrator, coraldraw, pic programlama, ares proteus, baski devre cart curt, bok pusur her haltla ugrastim. hepsini de kullanabiliyorum.
Amaaa anladim ki gereksiz bilgiden uzak durmak gerekiyor.
mezuniyetten sonra ne yapacaksan o konuda calismani tavsiye ederim. sonra pisman olursun.
-
Kaan bunu yazdı
benim geçtiğim yoldan geciyorsun.
abidik gubidik diller, photoshop, aftereffects, illustrator, coraldraw, pic programlama, ares proteus, baski devre cart curt, bok pusur her haltla ugrastim. hepsini de kullanabiliyorum.
Amaaa anladim ki gereksiz bilgiden uzak durmak gerekiyor.
mezuniyetten sonra ne yapacaksan o konuda calismani tavsiye ederim. sonra pisman olursun.
Bölümümün yazılımla bir alakası yok, makine mühendisliğinin bir dalı. Bu dönem 2 gün olan bir dersi devamsızlıktan bıraktım ve 2 günüm boşa çıktı. Ekstra ders çalışmaya gerek yok zaten diğer derslerden sağlam notlar alacağım. 2. sınıfım, henüz yapabildiğim bir şey de yok. Spor yapıyorum, bölümle alakalı ilgilendiğim bir iki hobi de var. Ama yine de boş vaktim kalıyor ve ileride işime yarayabilecek bir şeyler öğrenmek istiyorum.
Bu sebeple hep merak ettiğim ve hoşuma giden yazılım dünyası ile ilgilenmek istiyorum. Mutlaka ileride bir işime yarar.
-
Mobil programlama öğren. tercihen Iphone.
-
ekmek mobil'de gelecekte. java da bilsen ac kalmazsın ama mobil akar ya.
ufak bi bilgilendirme yaparsak gecen sene bu dönemlerde facebook kullanan mobil sayısı ile şu anı karsılastırınca %38'lik bi artıs görünüyor.
facebook'un reklamlardan kazandıgı paranın %55'i de mobilden geliyor.
fyi
-
çizik
-
3d modelleme biliyorum demiştin. (Javascript veya C#) + unity öğren oyun programlamaya ilgin varsa. İngilizcen varsa yığınla kaynak var.
DrKill tarafından 09/Kas/14 14:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Teşekkürler herkese , mobil programlama ilgimi çekti. Sonuçta zevk için öğreneceğim ve ilgimi çekmesi yeterli. Araştırıyorm detaylıca.
-
futurist bunu yazdı
Cok guzel aciklamissin sagol.
Birsey sorabilirmiyim
Şöyle açıklayayım..
Hem PHP hem de JAVA ile etkileşimli web sayfaları yapabilirsiniz.
Örneğin Tahribat.Com forumu gibi..
Ancak PHP ile JAVA nın en önemli ayrımı, masa üstü uygulama kısmında oluyor.
PHP ile sadece web sayfası üzerinde çalışacak uygulamalar geliştirebilirsiniz.
Ama JAVA heryerdedir.
JAVA ile her türlü sistemi programlayabilirsiniz. Örneğin cep telefonları...
JAVA ile masaüstünde çalışacak programlar da yapabilirsiniz. Örneğin Minecraft oyunu, JAVA ile yazılmıştır.
PHP ve JAVA sunucu tarafında çalışır.
Yani siz internet sayfasında bir eylemde bulunursunuz, mesela bir butona basarsınız, bu
bu butona basmanız, karşı server e gider ve cevabı serverde hesaplanarak sonuç olarak sizin karşınıza dönür.
Örneğin, Tahribat forumunda bir konu başlığına tıklarsınız, server sizin tıklamış olduğunuz başlığı değerlendirir ve
karşılığındaki konuyu size gösterir.
Javascript ise, internet tarayıcı üzerinde çalışır.
Yani sizin bilgisayar ekranınızda çalışır.
Ekranda çeşitli efektlerde kullanılır.
Örneğin ekranınızda kar yağma efektinin yapılması gibi. Örnek link burada.. http://www.schillmania.com/projects/snowstorm
Jquery ise bir Javascript kütüphanesidir. Ama en önemli özelliği tarayıcı uyumluluk sorununu gidermesidir.