folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ne Olmak İstemiştin?

Ne Olmak İstemiştin?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    İdrak etmeye,daha doğrusu,ilkokula adım attığından itibaren,bir ŞEY olmaya çalıştırılıyorsun..”Okuyacak,adam olacak benim oğlum-kızımlar havada uçuşuyor..Lan daha 7 yaşındayım,okula gitme sebebimin bir ŞEY olabilmek için olduğunun farkında bile değilimki..Heralde o yaşta şöyle düşünmüşümdür,okul eğlenceli,güzel,arkadaşlar var,oy oy oy oyunlar falan…Yani hiçbizaman 7 yaşındayken “ben ileride,antropoloji okuyacam” diyen bi çocuk duymadım,ama genelde fiks laflar vardı: Doktor olmak istiyoruuum,örtmen olucam falan..Bunlar da kesinlikle çevreden gelen telkinler tarafından söyletilen cümlelerdi..Peki ebeveyinler iyi mi ediyor?Bence hayır..Ulen daha 7-8 yaşındayım,sen bana sürekli doktor,hakim,mühendis diye kastırırsan,kendimi ona kitlerim,ve sanki diğer meslek dallarının onlara nazaran daha kötü olduğunu düşünürüm bilinçaltımda..Telkin edilen mesleği yapamassam da büyük ihtimal mutsuz olurum,kendimi ebeveyinlerime karşı mahçup hissederim..

Ya farklı olsaydı?Telkinlere maruz kalmadan,bi 16′ma gelseydim,şöyle etrafımdaki pembe toz bulutları dağılsaydı,dünyayı kavramaya başlasaydım da,kendi kararımı kendim verseydim?Olmaz mıydı?Mesela ben belki oto tamirciliği hasretiyle yanıp tutuşan bir bireyim,ya da mobilya işi bana acayip haz veriyor..?Neden herkes üniversite okumak gerek kanısına sahip?Üniversite okumak,lisans bilgisi almak ve yola öyle devam etmek midir mutluluk?

Ulan ben mi daha mutluyum,yoksa şu an Orta Asya bozkırında,kımız yapmak için en gürbüz atından süt sağmakta olan soydaşım mı acaba?

Tıp okudum bitirdim diyelim,Tusuda geçtim,artık bir doktorum,işim var eşim var,maddi durumum iyi,hatta bebek 6 aylık oldu geçen gün baba bile dedi diyelim..Yahu aklım başka işte kaldı be benim..!

Seçimleri biz yapalım,telkinler elbette olacak,ama sen diğer kulağını açık bırak,birinden girsin diğerinden çıksın,sana telkinde bulunanlar iyiniyetlerini gösteriyorlar ama hayat senin,yapacağın tercih neticesinde o hayatı sen yaşayacaksın,hem de her gün,her saniye!

Bi sor bakalım kendine,ne olmak istemiştin?

Çekil,Önümden Çekil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Gerekli ceseratim olsaydı intihar ederdim ebedi uyku....olmak istemedigim yada olmak istedigim ne ola ki bana ne kazandırsın hepimiz milyarlarca,trilyonlarca hatta katrilyonlarca insandan biri olrarak gecip gidicez ne var elimizde koca bir hiç tirilyonlarca yıldızın gunes sisteminin içinde sadece bir gezegen ve için yasayan bir canlı olarak hayat ne kadar komik dısardan bakıldıgında kaldiki hepimiz Tanrıyla seytanın kucuk bir bahsi için yaratılmısız.

Dısarıda sabhaın körunde kalkan bir cöpcu yerleri temizler niçin para para niçin baskalarının urettigini almak için onlar neden uretir onlarda baskalrının urettiklerini almak için hahahaha ulan ne kdar komik hee sacmalık bide zeki derler insan için hadi ya hepimiz sadisttiz hepmiz baskalarının eziyet cekmesinde zevk alıyoruz eger öyle olmasaydı herkes hayattan zevk alırdı yalan mı.

niye okula gidiyon calısmak için iyi para kazanmak için okadar oku eee sonra mezun ol iş bul ve calıs evet guzel ev aldın bir karın ve bir dolu piçin var ne oldu simdi sen hayatı kazanmısmı oluyorsun yemek ye calıs yemek ye calıs sıc işe seviş uyu bu mu yani insan bırakalım insanı kutsamayı bizler bir hiçiz hiç hiç hiç insan uremek için yasar gerisi teferruat.

hee benim gibi cesarti olmayanlar için yasama baglanıcak kavramlar kalır onları tuttun ve savun gerisi bos ve hiç

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Erkek
     aynen öle hocam. ilkokulda annem babam öyle ısrar etmiyiyodu hatta neredeyse konusu bile geçmiyodu benim oğlum şu olcak bu olcak ama ailemde dahil olmak üzere dayılarım elektrik mühendisi, petrol araştırma bilmem şeysi ama hiçbiri kendi işini yapmıyo annemin teyzeleri hala sag 5kişi 5ide öğretmen çocuklugumdan beri kafama çakıyolar oğlumuz doktor olcak matematiğim iyiydi önceden basladılar matematik öğretmeni olacak duydukça hep gülerdim şimdi ise herkez benden ümidi kesti :):):)  yeterki adam ol ayaklarına yatıyolar 

şimdi bi sorsam kendime ne olmak istiyorum hayatımı diri tutmak için ne yapabilirim?

şu şartlar altında hala bilmiyorum. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

Gerekli ceseratim olsaydı intihar ederdim ebedi uyku....olmak istemedigim yada olmak istedigim ne ola ki bana ne kazandırsın hepimiz milyarlarca,trilyonlarca hatta katrilyonlarca insandan biri olrarak gecip gidicez ne var elimizde koca bir hiç tirilyonlarca yıldızın gunes sisteminin içinde sadece bir gezegen ve için yasayan bir canlı olarak hayat ne kadar komik dısardan bakıldıgında kaldiki hepimiz Tanrıyla seytanın kucuk bir bahsi için yaratılmısız.

Dısarıda sabhaın körunde kalkan bir cöpcu yerleri temizler niçin para para niçin baskalarının urettigini almak için onlar neden uretir onlarda baskalrının urettiklerini almak için hahahaha ulan ne kdar komik hee sacmalık bide zeki derler insan için hadi ya hepimiz sadisttiz hepmiz baskalarının eziyet cekmesinde zevk alıyoruz eger öyle olmasaydı herkes hayattan zevk alırdı yalan mı.

niye okula gidiyon calısmak için iyi para kazanmak için okadar oku eee sonra mezun ol iş bul ve calıs evet guzel ev aldın bir karın ve bir dolu piçin var ne oldu simdi sen hayatı kazanmısmı oluyorsun yemek ye calıs yemek ye calıs sıc işe seviş uyu bu mu yani insan bırakalım insanı kutsamayı bizler bir hiçiz hiç hiç hiç insan uremek için yasar gerisi teferruat.

hee benim gibi cesarti olmayanlar için yasama baglanıcak kavramlar kalır onları tuttun ve savun gerisi bos ve hiç
    nikahlı karından yaptığın çocuklar piç mi oluyo hoca

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    çok güzel bi konu olmuş.anlamsız geliyor bana dünya

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:

Yahu sen ne kadar güzel anlatmışsın olayı, (Piç kısmına katılmıyorum, sanırım ahlaki değerler giriyo araya.) Hakikatende hani biz yokken milyarlarca sene geçti en ufak sızı bile hissettikmi, yok, eee uyku bize zor geldimi yok, yine uyusak ne olr yahu aslında bir hiç olmak bir var olmaktan daha tatlı galiba.

Hepimiz Sadistiz, Allah ile Şeytan arasındaki Söz Düellosunda kimin üstün yada kimin haklı olduğunu ortaya çıkarmak adına Akıl sahibi olduğu halde eziyete mahkum edilmiş Mahkumlarız. Madem Mükemmeldik neden Mükemmel bir yaşam tarzı bize tahsis edilmedi. Ölmek istiyorum yahu. :(

Madem Mükemmeldik, neden Evrendeki bilgileri öğrenebilmemiz konusunda tabu engelleri var önümüzde, Beynimizin belli bir kısımdan sonrasını algılaması engelleniyor, Öğrensek aşsak dahi neden Melekler tarafından engelleniyor. Neden neden neden. ? 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    dostum insanı bir kademe ustedir sadece bir kademe bunu bize sanki mukemmelmişiz gibi aktaranlar aslında insanın acizliginden yaralananlardan baska birileri degildir bizler tvler karsında unlu sinema unlu aktorler sarkıclar filmlerle buyumus bir nesiliz buyuk ödul törenleri sahsalı hayatlar bunların hepsi zihnimiz afyonlamaktan ileri gitmez bize toz pembe bir dunya içinde zihnimiz bir metre yukarda yasama katlanır kılanların sistemi ölmemize bile karısyo bana ve benim gibilerde cesaretsizlik asılamalarıda bu yuzden boyun egelim hala zihnimizi afyonlayıp hayat mucadelesi verelim baskalarının zevk almasını saglayan acılar cekmemize katlanabilir hayat zorlukları adını takmalarıda bosuna degil her kimse ne  olursa olsun dunyanın en guzel gözlu ipek saclı muhtesem kokulu kadını boyu ve kilosu kadar bir mezarda yasamaya mahkum o öldugunde onunda vucdunda benimde vucumda kurtlar cıkıcak ve o muhtesem bayan muazzam guzellik öldukten 1 ay sonra mezarından cıkarıldıktan sonra onun pesinden kosanların en kötu kabusu olmıyacak mı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Cocuklugumdan beri soyledigim seydir,guzel bir sahil kasabasi ,yada yakinlarinda akarsu olan bir kasaba olacak ,balik tutabilecegim...yesil olacak,kislari biraz cetin gececek,odunumu ben kiracagim,sobami yakacagim...kopeklerim olacak...bir ciftlik veya bir koylunun yaninda isci olarak calisacagim.Ama agir bir is olmayacak,temel ihtiyaclarimi giderecek kadar para kazanayim vs...Tom Sawyer manzarasi yani :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:
    dostum insanı bir kademe ustedir sadece bir kademe bunu bize sanki mukemmelmişiz gibi aktaranlar aslında insanın acizliginden yaralananlardan baska birileri degildir bizler tvler karsında unlu sinema unlu aktorler sarkıclar filmlerle buyumus bir nesiliz buyuk ödul törenleri sahsalı hayatlar bunların hepsi zihnimiz afyonlamaktan ileri gitmez bize toz pembe bir dunya içinde zihnimiz bir metre yukarda yasama katlanır kılanların sistemi ölmemize bile karısyo bana ve benim gibilerde cesaretsizlik asılamalarıda bu yuzden boyun egelim hala zihnimizi afyonlayıp hayat mucadelesi verelim baskalarının zevk almasını saglayan acılar cekmemize katlanabilir hayat zorlukları adını takmalarıda bosuna degil her kimse ne olursa olsun dunyanın en guzel gözlu ipek saclı muhtesem kokulu kadını boyu ve kilosu kadar bir mezarda yasamaya mahkum o öldugunde onunda vucdunda benimde vucumda kurtlar cıkıcak ve o muhtesem bayan muazzam guzellik öldukten 1 ay sonra mezarından cıkarıldıktan sonra onun pesinden kosanların en kötu kabusu olmıyacak mı

Hocam Yaratanın insanın önüne tüm bilgileri öğrenenememesi için çektiği perde Kuran' ı kerimde de geçmektedir. Bu perde neden çekilmiştir Önümüze, nedenler arttırılabilir. Neden diye gider sorular.  Bazı belirtiler göstermektedirki insanoğlundan bir kaçı zamanda Yolculuk sınırlarını bile aşmıştır, bazı deliller ele geçirilmiştir bu hususta, peki Zaman kavramını bile kontrol edebilecek kadar üstün olan insan, bu fani bedende bile bu olayların üstesinden gelebildiyse Tabu perdeleri kaldırıldığında nelere kadir olabilir bunu düşünmek bile istemiyorum, Zannımca hayal edebildiğimiz her şeyi gerçekleştirebilecek güce ulaşabilmemiz zor olmayacaktır.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

dostum zamanda yolculuk edilmiş ölumsuzluk bulunumus bunlar bana bir dolu safsatadan baska hiç bir sey ifade etmiyo zamanda yolculuk etsek ne olucak sınırmız ömrumuz,bizim acizligimiz bu en basında zaten en buyuk olay olucak diye baktıgmız zaman yolculugu,zaten bizlere bahsedilen zaman olgusundan öte degilmi ben bunu kuyrugunu yakalamanın yolunu bulmus köpege benzetirim sonuc ne eger bizleri Tanrı yarattısysa ölumsuzlugu hiçbir zaman bulamıyacaz eger bulursak Tanrı yoktur bulmus ama soınradan yok edilir söylemleri sanki gazı kacan ama sonradan farkdilip vanası kapatılan bir tupe benzer Tanrı mukemmelse böyle bir seye zeval vermeden önce önlemini alamazmı

karıncalar yuvaları dısnda ve cevresinden baska uzerinde yasadıkları dunyayı hayal edebilirlermi he kaldıki ettiler sonuc ne olurdu hiç,aynı insan gibi belki bizde hayal edemedimiz dunyada bir karıncayız ama sonuc tıpkı karınca gibi bir hiç.bizim sınırmız var oda ölum işte bu bizi mukemmmel kılmıyo

insanın mukemmeli kendisi gibi olanlara kibirlenmesinden öte gitmeyecek bu böyle geldi ve gidecek  

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi
    Değişiyor hep.

allcolorsarebeautiful.net
Toplam Hit: 6044 Toplam Mesaj: 55