folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Neden Yerli Ürünlerimizi Destekleyemiyoruz ??



Neden Yerli Ürünlerimizi Destekleyemiyoruz ??

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ağustos/2003
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    oliWeR bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

     

    casper a gelince, arkadaşlar ülkemiz direnç dahi üretmiyor, laptop mu üretecek? tüm hazır parçaları alıp birleştirip satıyor. bi asus kendi

    donanımını üretebilen firma, keza samsung da öyle..  bildiğim kadarıyla casper sadece kasayı yapıyor. zaten bir çok firma çin,vietnam,malezya

    gibi ucuz iş gücüne sahip yerlerde üretim fabrikalarını açıyor.

     

    asus kendi donanımını mı üretiyor? mesela asus un işlemcisimi var? veya ekran kartı chipset imi var? yok. ama en azından piyasadan kaliteli mal toplayıp ona göre topluyor.

    bilgisayarcılık yaptığım dönemlerde casper ürünlerinin içerisinde doğru düzgün piyasada olmayan markaları belli olmayan ramlar kullanırlardı biostar anakartlar kullanırdı sonraları foxcoon ana kart msı anakart kullanmaya başladılar ki halen kendi bilgisayarını toplayan bir çok kişi msi ana kart kolay kolay kullanmaz en azından ben dükkanda topladığım 1-2 anakart hariç hiç msi anakart kullanmadım. tam olarak bilmesemde markalarında kaliteleri var 1. sınıf 2. sınıf gibi adam 1. sınıfını kullanırken bizimkiler 2. sınıfını mı kullanıyor ne yapıyor sa bu gün bir toshiba ile aynı özelliklerde dizüstü üretseler bile toshibada ısınma sorunu yokken exper çatır çutur yanıyor. 

    hocam asusun anakartı yok mu? asus un cd romu yok mu? bu işleri bırakmış olabilir takip etmiyorum ama bu dediklerim var. işlemci için zaten iki firma var, diğerleri özel amaçla üretiliyor. asus bir donanım firmasıdır, casper ise üretim. arada çok fark var. ayrıca konu dağılıyor :)

     

    konuyu dağıtmak istemezdim asusu kötülemek içinde yazmadım yanlış anlaşılmasın ama demek istediğim "bi asus kendi donanımını üreten firma" sözü yanlış. evet belirli ürünler üretiyor belirli patentleri kullanarak ama bu kendi donımını üretiyor manasına gelmez ve zaten tamamen kendi donanımını üretsin diyende yok :) anlatmak istediğim aynı donanımla bi asus yapsın bi casper vey exper yapsın muhtemelen asusun bilgisayarı casperden daha az sorun çıkarır veya hiç çıkarmaz. o yüzden biz casper yerine asusu tercih ederiz. ki asus bence anakart konusunda çok başarılı bi firma :)

     

    yerli ürün konusuna gelirsek de dediğin kadar kötü durumda olduğumuzu düşünmüyorum. mesela beyaz eşya konusunda güzel yerlerdeyiz ve dünya çapında markalarımız var.  tekstil konusunda dünya çapında markalarımız olmasa bile çok güzel ürünler üretebiliyoruz. en azından dünya markalarına fason ürün üretiyoruz. gıda sektörü iyi seviyelerde belki markaları yabancı ama bir çoğu türkiyede üretiliyor yani demek istediğim Türkiyede üretim var güzel şeyler üretiyoruz bazı sektörlerde ama markalaşma problemimiz ver ve en büyük sorunumuzz bence markalaşma sorunu. markalaşmaya gereken yatırımı yapmıyoruz.


    Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek

    Ayrica Turkiye'den ne umdugunuzu cok merak ettim dogrusu. Ortalama egitim suresi 6 yil olan bir millet.

     

    Neden yerli mali kullanmiyoruz.

    1 - Yerli mallari cok kalitesiz.

    2 - Turkler olarak her isin icinde bir pustluk ya koyuyoruz yada ariyoruz. (Ornek; Cpanel i Turkler yapsaydi asla kullanmazdim)

    3 - Turklerde bir konuda uzmanlasma yok. Maymun istahli, ayran gonullu gibi

    4 - Bizlerde is ahlaki yok.

    5 - Bizlerde saygi ve sevgi yok.

    6 - Bizdeki esnaflar terbiyesizin dik alasi. (Bknz: muridin teki musterisine "Fakir moruk" diye hitap ediyor)

    7 - Musterinin birsey bilmedigini anladigi anda sikmeye calisir.

    8 - Bir ise baslamadan once o isin ibneligini arastiriyoruz.

    9 - Plan yapmadan "yav, hele bi baslayaggg, gerisi Allah kerim" gibi bir mantiga sahibiz.

    10 - Egitim yok. Siz universitelerden her yil mezun olan muhendsileri egitimlimi saniyorsunuz %99 halen kara cahil.

    11 - Arastirma yok.

    12 - Okumak yok.

    13 - Ozveri yok.

    14 - Is aski yok

    15 - Hayat bilinci yok

    16 - Amac yok.

     

    Aktif Bilisim denilen rezil kepaze yerden template aldim, PSD leri actim mk adamlar layerlari birlestirmisler. Hec bi halt yapamiyorsun template uzerinde. Kavga dogus duzenleyip verdiler ama 15 gun sonra.

     

    Birader silah alacakti, hani vatanseveriz ya dedikki gidip Turk mali tabanca alalim. Neyse internetten arastirdim millet illallah etmis. Silahforum da adamin teki sarsilmazmiydi ne sikimdi ona dava acmisti(silahforum.com da milyon tane sikayet var), silahi emniyete alinca otomatik horoz dusuruyor. Gitti Baretta aldi. ohh mk mis gibi. Ben asla Turk mali silaha canimi emanet etmem.

     

    Peki ne var? Hec bi bok yok. Turkiye bu kafayla bi 100 sene sonra TBT de yine ayni konu acilir. Tek fakla simdi konuyu acan Unbalanced 100 yil sonra acacak kisi Balanced olur.


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    kalite yok kalite yok diyoruz  çünkü  kalitenin ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz 

    "KALİTE  insana değer vermektir"

    müşteriye değer verirsin insan olduğu için malı satın aldıktan sonra memnunmu düşünürsün

    müşterisi olduğun adamlara değer verirsin nasıl zikerim diye bakmazsın   

    işçine değer verirsin adamlar çalışırken zorlanıyomu sıkılıyomu düşünürsün ne kadar ucuza çalıştırırım diye bakmazsın 

     

    daha bu yaz staj yaptığım fabrikada patron gelince işçiler kaçışıyodu ters bişey görüp laf etmesin diye patron gidince geri gelirlerdi

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @oliver, hocam ben casper a iyi yada kötü demiyorum aynı şekilde asusa da. sadece asus donanım üreten bir firmadır. ama salt değil. bildiğin gibi laptop,cep telefonu gibi şeyler %100 bir yerden çıkartılamaz, maliyet fazla artar. bende asusun laptobu var chipseti intel, hiç bir şeyi asus değildir belki bir kasası asustur. ama asus un kendi ürünleri de var bunu kast ettim. casper ise sadece toplayıcı firma. bir şey üretemez donanım bazında. 

    @sniperscope, hocam dört dörtlük yorumlamışsın :) sanırım biz kötü bir milletiz. gavur denilen adamlara bakıyorum da hiç kötülük düşünmüyorlar,

    yalan söylemeye ihtiyaç duymuyorlar, ne bileyim bi çok şeyde daha ahlaklıdırlar iş konusunda özellikle. insan ilişkileri soğuk olsa da türkler gibi

    çıkar amaçlı üç kağıda dayalı şeyler yapmıyorlar en azından ben görmedim.. kendimize müslüman diyip de çoğu pisliğin böyle insanlardan çıkması

    acı verici..

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    @oliver, hocam ben casper a iyi yada kötü demiyorum aynı şekilde asusa da. sadece asus donanım üreten bir firmadır. ama salt değil. bildiğin gibi laptop,cep telefonu gibi şeyler %100 bir yerden çıkartılamaz, maliyet fazla artar. bende asusun laptobu var chipseti intel, hiç bir şeyi asus değildir belki bir kasası asustur. ama asus un kendi ürünleri de var bunu kast ettim. casper ise sadece toplayıcı firma. bir şey üretemez donanım bazında. 

    @sniperscope, hocam dört dörtlük yorumlamışsın :) sanırım biz kötü bir milletiz. gavur denilen adamlara bakıyorum da hiç kötülük düşünmüyorlar,

    yalan söylemeye ihtiyaç duymuyorlar, ne bileyim bi çok şeyde daha ahlaklıdırlar iş konusunda özellikle. insan ilişkileri soğuk olsa da türkler gibi

    çıkar amaçlı üç kağıda dayalı şeyler yapmıyorlar en azından ben görmedim.. kendimize müslüman diyip de çoğu pisliğin böyle insanlardan çıkması

    acı verici..

     

    Bak hocam, ahanda simdi gazetede okudum, metin aynen asagidaki gibi.

     

    Diyarbakır' da, "Sağlıkta Dönüşüm Programı" kapsamında TOKİ tarafından yaptırılan ve 3 yıl önce hizmete giren 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi sorunlarla boğuşuyor. Binanın yapımındaki fiziki sorunlar ve eksiklikler nedeniyle her yağmur yağdığında drenaj sisteminin olamaması nedeniyle hastane sular altında kalırken, hastanenin 21 asansörünün büyük kısmı ise can ve mal güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle servis dışı bırakıldı. Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç.Dr.Muhammed Güzel Kurtoğlu, yaşanan sorunlar nedeniyle tespit davası açtıklarını ve konuyu Bakanlığa rapor ettiklerini belirterek, öncelikle asansör sorununu çözmek için ihale yapacaklarını söyledi. HABER: Ferit ASLAN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR DHA

     

    Burada is ahlaki tavan yapmistir hocam, eger adam sana Cuma gunu saat 1 de biter diyorsa o mal/hizmet cuma gunu saat 1 de biter.

    aklasik 4 yil once TR den misafirlerim geldi, birinin valizi ucakta kaybolmustu. Emirates'in buradaki ofisini aradik. dedilerki falan gun saat 9 da elinizde olacak. Allah sahit; kadinin dedigi gun saat sabah tam 9 da kargo sirketinin kuryesi otelin lobisine girdi. Bizimkiler agzi acik resmen soka girdiler.

    sniperscope tarafından 07/Şub/13 03:53 tarihinde düzenlenmiştir

    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı
     

    Bak hocam, ahanda simdi gazetede okudum, metin aynen asagidaki gibi.

     

    Diyarbakır' da, "Sağlıkta Dönüşüm Programı" kapsamında TOKİ tarafından yaptırılan ve 3 yıl önce hizmete giren 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi sorunlarla boğuşuyor. Binanın yapımındaki fiziki sorunlar ve eksiklikler nedeniyle her yağmur yağdığında drenaj sisteminin olamaması nedeniyle hastane sular altında kalırken, hastanenin 21 asansörünün büyük kısmı ise can ve mal güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle servis dışı bırakıldı. Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç.Dr.Muhammed Güzel Kurtoğlu, yaşanan sorunlar nedeniyle tespit davası açtıklarını ve konuyu Bakanlığa rapor ettiklerini belirterek, öncelikle asansör sorununu çözmek için ihale yapacaklarını söyledi. HABER: Ferit ASLAN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR DHA

     

    Burada is ahlaki tavan yapmistir hocam, eger adam sana Cuma gunu saat 1 de biter diyorsa o mal/hizmet cuma gunu saat 1 de biter.

    aklasik 4 yil once TR den misafirlerim geldi, birinin valizi ucakta kaybolmustu. Emirates'in buradaki ofisini aradik. dedilerki falan gun saat 9 da elinizde olacak. Allah sahit; kadinin dedigi gun saat sabah tam 9 da kargo sirketinin kuryesi otelin lobisine girdi. Bizimkiler agzi acik resmen soka girdiler.

     

    ben de çok gördüm hocam iş ahlakının ne denli oturduklarını. yani adamlarda zerre kötülük yok düşünmüyorlar. bizdekiler en ucuz nasıl

    halledebilir onun derdindeler,  maliyetten kısmak için afedersin analarını bile satacak duruma geliyorlar.. bunu hem türkiyede hem de avrupadaki

    türklerde gördüm. avrupalılara acıyorum ki türk ve araplarla birlikte yaşıyorlar.. her türlü üç kağıdı bizim millet çeviriyor, illallah etmişler .. ben

    adamlara hak veriyorum, bize barbar diyorlar ona da katılıyorum.. beyinlerimiz evrimini tamamlayamamış iş konusunda özellikle.. bilmiyorum bu

    nasıl düzelir ya da düzelir mi ... ama bana dokunuyor milletimin böyle durumda olması.. 

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek

    unbalanced, yazini ve postlarini komple okudum dostum. bir muhendis olarak cevap vereyim nacizane. su an us de bir universitedeyim ve biraz karsilastirma yapasim geldi.

    basta sunu soyleyeyim, bizim universitelerimizdeki proflarla, asistanlarla, ogrencilerle, buradaki prof, asistan, ogrenci arasinda zeka olarak gram fark yok. burdaki kral ulkedeki kral universitedeki proflar nasilsa, aynen bizim hocalarimizin, ogrencilerimizin de ayni kafasi calisiyor. 

    peki neden onlar habire birseyler yapiyor, bizler yapamiyoruz diyorsak?

    bunun destekle de ilgisi yok. kaliteli olmayan mali, mali yapan kisi kendisi bile uzun sure kullanmaz. Mesele surdaki, bir kaliteli muhendisi digerlerinden ayiran en buyuk ozellik, ogrendiklerini pratige dokmus olmasidir. yani BIRCOK deney yapmis olmasidir. hayal dunyasina geliveren bir seyin bile deneyini yapabilecek maddi imkana sahip olabilmesidir. Evet kardesim, asil mesele MADDI YETERSIZLIK!!! 

    Burada universite harclari, donemlik 10bin dolar. hocalarin aldigi maas aylik 20bin dolar. Asistan bir doktora ogrencisinin aldigi maas 2000(kendi maasi) + 5500(research icin okulun verdigi maas) = 7500 dolar. Sadece deney-arastirma yapilmasi icin kurulmus kat kat binalardan mutesekkil laboratuvarlar var. Hicbir asistan, hicbir prof, hatta hicbir ogrenci, muhendisligi yatarak gecirmiyor, geciremiyor. Kitap lazim olsa, kutuphanede, internet lazim olsa okulda beles, ofis lazim olsa, her doktora ogrencisinin kendi odasi var. 

    IBM, Microsoft, Ericsson, FBI, CIA ve nicelerinin bir gozu universitelerde. Her allahin gunu bolum baskanindan mail geliyor. Su firma calisacak adam ariyor, bana mail atiyor diye. Ilgilenenler basvursun, bana bildirsin diye. Haberlerde, gazetelerde rastgelmissinizdir, butun yeni arastirmalar hep UNIVERSITELERDEN cikar. Carnigie Melon, Princeton, UCLA, MIT vs. bunlar boyle boyle dunya siralamasinda ilk siralarda yerlerini koruyorlar.

    Bir de bizim universitelerimize bakiyorum. Para yok, para olmadigi icin, calisma yok. Calisma olmadigi icin "korler sagirlar birbirini agirlar" var. Firmalar universiteden henuz mezun muhendisi reklam icin ise alir, 750 lira maas verir. Gozu bilimde degildir. Devlet ise kontenjan icin alir, arge yaptirmaz, isi ozel sektore devreder, basina bu muhendisi anliyor(!) diye diker. hani yolsuzluk olmasin hesabi.

    Mesele parada bitiyor dostum. Bir nesil para olmadigi icin calismadi. Para cogalmaya baslayinca, once yukardan baslayarak avama kadar olan milletin karni doyacak. Bir nesil de onlarin doymasi icin harcanacak. Daha sonra bakacagiz ki, para var, karnimiz tok, napsak ki? e hadi calisalim bari o zaman diyecegiz? 3 nesil sonra gorusuruz artik :)

     


    All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Haci yerli yada yabancı farketmez. Bir ürün hele hele marka olmak isteyen bir ürün senin yada onun bunun bireysel desteği ile yükselmez. Ürün iyiyse alıcı bağdattan gelir zaten.

     

     


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2012
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    sniperscope bunu yazdı
     

    Bak hocam, ahanda simdi gazetede okudum, metin aynen asagidaki gibi.

     

    Diyarbakır' da, "Sağlıkta Dönüşüm Programı" kapsamında TOKİ tarafından yaptırılan ve 3 yıl önce hizmete giren 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi sorunlarla boğuşuyor. Binanın yapımındaki fiziki sorunlar ve eksiklikler nedeniyle her yağmur yağdığında drenaj sisteminin olamaması nedeniyle hastane sular altında kalırken, hastanenin 21 asansörünün büyük kısmı ise can ve mal güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle servis dışı bırakıldı. Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç.Dr.Muhammed Güzel Kurtoğlu, yaşanan sorunlar nedeniyle tespit davası açtıklarını ve konuyu Bakanlığa rapor ettiklerini belirterek, öncelikle asansör sorununu çözmek için ihale yapacaklarını söyledi. HABER: Ferit ASLAN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR DHA

     

    Burada is ahlaki tavan yapmistir hocam, eger adam sana Cuma gunu saat 1 de biter diyorsa o mal/hizmet cuma gunu saat 1 de biter.

    aklasik 4 yil once TR den misafirlerim geldi, birinin valizi ucakta kaybolmustu. Emirates'in buradaki ofisini aradik. dedilerki falan gun saat 9 da elinizde olacak. Allah sahit; kadinin dedigi gun saat sabah tam 9 da kargo sirketinin kuryesi otelin lobisine girdi. Bizimkiler agzi acik resmen soka girdiler.

     

    ben de çok gördüm hocam iş ahlakının ne denli oturduklarını. yani adamlarda zerre kötülük yok düşünmüyorlar. bizdekiler en ucuz nasıl

    halledebilir onun derdindeler,  maliyetten kısmak için afedersin analarını bile satacak duruma geliyorlar.. bunu hem türkiyede hem de avrupadaki

    türklerde gördüm. avrupalılara acıyorum ki türk ve araplarla birlikte yaşıyorlar.. her türlü üç kağıdı bizim millet çeviriyor, illallah etmişler .. ben

    adamlara hak veriyorum, bize barbar diyorlar ona da katılıyorum.. beyinlerimiz evrimini tamamlayamamış iş konusunda özellikle.. bilmiyorum bu

    nasıl düzelir ya da düzelir mi ... ama bana dokunuyor milletimin böyle durumda olması.. 

     

    neyse Edit

    Atakan tarafından 08/Şub/13 13:18 tarihinde düzenlenmiştir

    Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    konu kalite insanda değer vermek felan olmuşken paylaşayım dedim

    konu hayali kahramanlar felan değil orya çekmeyin ama

    türkiyedeki çocuk hastanesi:

    ecnebi çocuk hastanesi


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 3524 Toplam Mesaj: 34