.Net Open Source Oluyor(Muş)
-
Microsoft will support .NET Core 5 on Windows, Linux and Mac.
WTF
Oha. Eğer bu olursa net bir şekilde söylüyorum JAVA ölür.Linux'te sıkıntısız çalışan bir .net düşünemiyorum bile. Java'yı yıllardır multi platform yüzünden kullanıyor şirketler. Hele ki MVC gibi güzel bir seçenek varken cidden ölüm olur. PHP'yi felan zaten düşünemiyorum.
Yeni CEO cidden akıllıca düşünüyor. Yeniden yazılım MONO ile felan olacak iş değildi zaten.
Hatta şu an C# ve .net ' in kucağına atlamayı bile düşünüyorum. Sağlam bir şekilde düşünüyorum hemde.
DrKill tarafından 13/Kas/14 13:47 tarihinde düzenlenmiştir -
DrKill bunu yazdı
WTF
Oha. Eğer bu olursa net bir şekilde söylüyorum JAVA ölür.Linux'te sıkıntısız çalışan bir .net düşünemiyorum bile. Java'yı yıllardır multi platform yüzünden kullanıyor şirketler. Hele ki MVC gibi güzel bir seçenek varken cidden ölüm olur. PHP'yi felan zaten düşünemiyorum.
Yeni CEO cidden akıllıca düşünüyor. Yeniden yazılım MONO ile felan olacak iş değildi zaten.
Hatta şu an C# ve .net ' in kucağına atlamayı bile düşünüyorum. Sağlam bir şekilde düşünüyorum hemde.
.Net ikiye ayrılıyor anladığım kadarıyla yada yeniden isimlendiriliyor tam olarak çözemedim. .Net Core 5 tüm platformalarda desteklenecek olan version-isim gibi sanki.
-
buzukatak bunu yazdırappermcs bunu yazdı
.net framework open source fakat Visual Studio ücretli :)
Ben olsam herşeyi free yaparım bi tek noktalı virgül (;) yapmaya izin vermem onu da satır başına satarım ehuehue :)
Bak yukarıda link verdim, Visual Studio Professional 2013'e eş değer Community Edition ücretsiz.
hocam ben notepad de de yazarım sıkıntı değil lakin Code first database gibi güzellikleri sunmayacaksa tfs desteği vermeyecekse geçiniz :)
Hiç açıp da bakmadım neyi destekliyor neyi desteklemiyor diye tamamen salladım bunları. Ama emin olduğum tek şey microsoft öpmeyeceği hatuna çiçek almaz :)

-
DrKill bunu yazdı
WTF
Java ile Php' nin sonu olmaz da microsoft eğer bunu yapmasaydı tarih olacaktı
-
ozgunlu bunu yazdıDrKill bunu yazdı
WTF
Java ile Php' nin sonu olmaz da microsoft eğer bunu yapmasaydı tarih olacaktı
Son derken biraz mübalâ yaptım hocam. Fazla abartmış olabilirim ama aşırı derecede pazar kaybı yaşarlar. Benim bahsettiğim aslında
Java derken JSP ve JSF den bahsettim. Normal javada pek sıkıntı olmaz. PHP de büyük bir pazar kaybedecektir. ASP.net MVC linux dede windows gibi işlevsel ve performanslı çalışırsa çoğu kişi asp.net MVC ye geçer. Zira firmalar zaten Windows Server lisans paraları vermek istemediklerinden php gibi alternatiflere yöneliyor.
Uygulama geliştirme platformu V. Studio linux e geleceğini sanmam ama.
-
peki visual studio mac de çalışıcak mı
override tarafından 13/Kas/14 16:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Bence böyle bir şey olmayacak. Bunun haberi kaç kez yapıldı sayısını unuttum. Velev ki bu yazılanların hepsi oldu; Microsoft satın aldığı Nokia gibi bir şirket bence. Zamanında çok popülerdi piyasada tekti. Symbian s40, s60'lar windows değerindeydi telefon kullanıcıları için vs vs. Peki sonra ne oldu dokunmatiğe geçiş, işletim sistemi güncellemeleri sıkıntılı oldu ve ilk tercih olan bir marka şuan kaçıncı tercih bilen yok. Microsoft'da böyle bence ve bu konudaki görüşüm; atı alan üsküdar'ı geçti bile. Şimdi open source yapsa tüm çözümlerini ne piyasayı etkiler ne de piyasada süregelen şeyler olumsuz yönde etkilenir. Avrupa'daki girişimlerin %70'i içinde Microsoft olmayan çözümleri tercih ediyor. 2 senedir LeWeb'te bir çok girişimle karşılaşıyor ve tanışıyorum. Microsoft'un stabil işlemeyen politikaları ve bazı şeylere hızlı adapte olmama sorunları nedeniyle avrupalı girişimler gözlemim sonucunda şuan windows phone ve windows x ile işleri yoksa microsoft'a pek bulaşmama taraftarı. Atı alan üsküdar'ı geçti dedim çünkü diğer çözümleri kullanıp kendine göre tool, algoritma vs vs vs yapan şirketler .net open source oldu diye hemen .net'e geçmez ve piyasada etkilenmez.
-
Virtualboxa kurup az biziklayim eve gidince
-
BayV bunu yazdı
Bence böyle bir şey olmayacak. Bunun haberi kaç kez yapıldı sayısını unuttum. Velev ki bu yazılanların hepsi oldu; Microsoft satın aldığı Nokia gibi bir şirket bence. Zamanında çok popülerdi piyasada tekti. Symbian s40, s60'lar windows değerindeydi telefon kullanıcıları için vs vs. Peki sonra ne oldu dokunmatiğe geçiş, işletim sistemi güncellemeleri sıkıntılı oldu ve ilk tercih olan bir marka şuan kaçıncı tercih bilen yok. Microsoft'da böyle bence ve bu konudaki görüşüm; atı alan üsküdar'ı geçti bile. Şimdi open source yapsa tüm çözümlerini ne piyasayı etkiler ne de piyasada süregelen şeyler olumsuz yönde etkilenir. Avrupa'daki girişimlerin %70'i içinde Microsoft olmayan çözümleri tercih ediyor. 2 senedir LeWeb'te bir çok girişimle karşılaşıyor ve tanışıyorum. Microsoft'un stabil işlemeyen politikaları ve bazı şeylere hızlı adapte olmama sorunları nedeniyle avrupalı girişimler gözlemim sonucunda şuan windows phone ve windows x ile işleri yoksa microsoft'a pek bulaşmama taraftarı. Atı alan üsküdar'ı geçti dedim çünkü diğer çözümleri kullanıp kendine göre tool, algoritma vs vs vs yapan şirketler .net open source oldu diye hemen .net'e geçmez ve piyasada etkilenmez.
tamam.
-
artık android'e ve ios'a c# ile tam verimle uygulama yazılabilecek deniyor ya peki bir sorum var? madem bunun önündeki tek engel open source olmamasıydı neden ios'a tam verimle uygulama yazmak için obj-c veya swift, androide yazmak için java kullanılıyor. piyasada bi ton open source dil var bunlarla nedne yazılamıyor?(yani yazılıyor da tamamen java ve swift gibi tam performans sağlayacak şekilde yazılamıyordu)