.Net Web Service İçin Cloud Platform Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selamlar,

Daha önce digital ocean kullanıyorduk, webservice apache cxf ile yazılmıştı ancak çinli arkadaş yan çizince biz de böyle ortada kaldık :) şimdi servise bile ulaşılamıyor. kodlarını da kullanmamızı istemiyor o yüzden ben servisi .net ile yazmaya karar verdim ve bir cloud servis arıyorum

öncelikle kesinlikle türkiye ile bağlantısı olmaması lazım.. microsoft un azure u var, daha önce kullanmıştım şimdi dreamspark aracılığı ile kullanayım dedim ama çok kısıtlı özellikler veriyor, db olarak bile mssql seçtirmiyor, mysql seçtim ama 20 mb alan verdiler :) ftp kapasitesi bile yazmıyor kim bilir ne kadardır o

azure servisleri çok iyi ama çok pahalı.. bizim projemiz belki ilk aşamada değil ama ileriki aşamada yoğun olacak, özellikle resim-video transferleri açısından.

O yüzden alternatif bakıyorum (cloud platform tercihim) windows tabanlı olacak. digital ocean iyiydi ama linux makineler.

Tecrübe ettiğiniz sistemler var mıdır? 

Amazon da bu işi yapıyor, daha önce hiç kullanan oldu mu? (http://aws.amazon.com/windows/)

mümkünse bir süre ücretsiz deneyebileceğimiz sonra uygun fiyata kullanabileceğimiz sistemler bakıyoruz. Aylık 1000 lira gibi bir para vermek istemiyoruz azure a.. ama azıcık bir şeyleri yükselttiğinde fiyat acayip uçuyor.. 

bir sanal makine oluşturmak istiyorum.. bizim web platform da python ile yazılmış, azure python da destekilyor o yüzden bu sistem de böyle bi şey olsa güzel olur :) adamların ne güzel heroku su var

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

daft önermişti sanırım hocam vultr de windows da kullanabiliyormuşsun.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

güzele benziyor hocam :) bakarım daha detaylı... 

farklı tavsiyelere de açığım.. ne kadar çok olursa o kadar iyi olur en iyisini bulmak için.

bu sistemleri kullananların da yorumları önemli.. mesela bu digital ocean da bi kaç kere sorun yaşadık.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

softlayer'a bakabilirsin hocam eski ve güvenilir bir firma. aynı zamanda IBM satın aldı. 

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    EnesErgun bunu yazdı

daft önermişti sanırım hocam vultr de windows da kullanabiliyormuşsun.

vultr çok güzeldir, şiddetle tavsiye ederim

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

teşekkürler arkadaşlar, softlayer da güzele benziyor.. 

başka tavsiyelerinizi bekliyorum ve hala merak ediyorum amazon aws yi kullanan var mı diye..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

AWS'i biz kullanıyoruz, bi sıkıntı yaşatmadı memnunuz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tamam hocam teşekkürler.. bakalım arkadaşlarla konuşup uygun bir çözümü seçeriz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek

Eğer kullanımın az olucaksa Amazon daha iyi

Eğer kullanımın fazla olucaksa IBM daha iyi

Eğer denemelik bişeyler istiyosan azure deneme hesabı olarak 425TL'lik kupon veriyodu yanlış hatırlamıyosam.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şimdi hocam yapacağımız sistemi dünyadaki gelişmiş ülkelere satmayı planlıyoruz, zaten şu aşamada isviçreden ve danimarkadan belediyelerinden teklif aldık.. Ama test amaçlı küçük yerlerde denemek istiyoruz. 

Azure un denemesi güzel ama fiyatları pahalı yoksa biliyorum o kredi olayını.

Diğerleri için bir deneyeyimim yok işte buradan sormak istedim ama öyle beklediğim gibi pek cevaplar alamadım..Yani ben de google da araştırıp bunları çıkarabilirdim ama ben kullanıcı deneyimini öğrenmek istedim. Ne gibi zorluklar var, avantajları nelerdir, güvenlik ne düzeydedir v.s. bir sürü kriterleri var.. Görünen o ki uygun bir zamanda yine detaylı araştırmayı benim yapmam lazım.

teşekkürler

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek
    KuZeTaR bunu yazdı

Eğer kullanımın az olucaksa Amazon daha iyi

Eğer kullanımın fazla olucaksa IBM daha iyi

Eğer denemelik bişeyler istiyosan azure deneme hesabı olarak 425TL'lik kupon veriyodu yanlış hatırlamıyosam.

Neden?

Toplam Hit: 1882 Toplam Mesaj: 16