Network Monitoring Programı Lazım
-
Müridler evde çok dandik bir internet sistemimiz var ve çok sayıda kullanıcı bağlanıyor. Yeni router aldık ve arayüzü çok dandik ve çok karmaşık (asus rt-n12). Network monitoring programı lazım ama şu şekilde olmalı. MAC adres gösterecek o mac adresin ne kadar down/upload yaptığını gösterecek. Bende çok download yapanları mac'ten banlayacam ve bi süre giremeycekler.
Elimdeki asus router ile trafiğe bakabiliyorum fakat hangi mac adresinin ne kadar internet kullandığını göremiyorum. Bildiğiniz bedava bi tool varmıdır ? netten baktım hem bişi anlamadım heme çok komplike şeyler vardı.
Şimdiden tşk :)
-
hocam onun için tüm netin senin pcnden çıkması gerekmez mi yada bi fw üzerinden ? istedigin özellikli modemler mevcuttur belki.
-
Hocam hatirladigim o routerde o ozellik vardi. Programla cozebilecegini pek sanmiyorum cunku inyernet sunucun senin pc olmasi laxim yani sen interneti dagitiyo oan lazimki akan datayi goresin.
-
ayhun bunu yazdı
Hocam hatirladigim o routerde o ozellik vardi. Programla cozebilecegini pek sanmiyorum cunku inyernet sunucun senin pc olmasi laxim yani sen interneti dagitiyo oan lazimki akan datayi goresin.
bilmiom hocam bakıorum işte. valla heryere girdim çıktım yok data paketlerini refresh ede ede yapıordum tp-link'te bunda öle bir olay yok
-
hocam ağları , bağlananları, trafiği, detaylı şekilde görebilecek birçok program mevcut(comview, wireshark vs.)
ancak sen interneti dağıtmak istiyorsan bir nevi köprü oluşturman gerekli, pfsense tarzı bi arayüzle de onu kontrol etmen gerek. öteki türlü öyle bir şansın olduğunu sanmıyorum.
-
cankol bunu yazdı
hocam ağları , bağlananları, trafiği, detaylı şekilde görebilecek birçok program mevcut(comview, wireshark vs.)
ancak sen interneti dağıtmak istiyorsan bir nevi köprü oluşturman gerekli, pfsense tarzı bi arayüzle de onu kontrol etmen gerek. öteki türlü öyle bir şansın olduğunu sanmıyorum.
yok hocam wireshark fln deil olay. wireshark benim hangi iplere gittiğimi fln gösterio. benim dediğim olay bir router var elimde 5 pc bağlı.bu 5 pc den hangisi en çok download edio onu görmek istiyorum.wireshark'ta sadece benim bağlandığım ipler gözüküor
-
Hocam bu cihazinmi ip dagitiyor yoksa baska bi cihazlami ip dagittiriyorsun? (Yani onunde modem varmi yokmu) eger varsa router kurulumunu kablonu wana takarak yaparsan sorunun cozulebilir ne gibi diye sorarsan soyleki cihaz router modda calisirken belki o fonksoyonu devreye aliyor olabilir birde firmware versiyonun kac. Ayrica eger o modrm icin custom rom varsa onu yukleyerekte cozebilirsin mesela
Sunu bi incelemende fayda var
https://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Asus_RT-N12
Yaptigin islemi iyice arastir daha sonra mesuliyet kabul etmem adimiz tu kaka olmasin))))
Edit. Tomato diye bi firmware daha varmis anladigim kadariyla bunda network monitor ozelligi var
ayhun tarafından 29/Şub/16 00:09 tarihinde düzenlenmiştir -
-
0x656e bunu yazdı
Hocam ya mac adresi değiştirilirse ?
yok hocam öle bi durum :D valla netten baya baktım böle bişi yok...eski tp-link'te refresh edip paketleri kontrol ediodum her refreshte 200-300 paket çekeni banlıodum. bunda refreshleme durumu olmadığından göremiorum
-
Bir sistemci olarak önerim modifiye firmware varsa modemin icin onu kurMan gerekir yada pfsense kur p4 makinaya interneti onun üzerinden ver istediğini yapabilirsin yani firewall olmadan kimin ne halt yediğini goremezsin suda olabilir 2. El bi cyberoam firewall bul lisans girmeden kullanabiliyosun rol yazamiyosun sadece. LOG viewerdan kimin ne halt yaptığını hani siteye girdiğini bile görebilirsin ;-)
-
http://routerboard.com/RB450G şundan alabilirseniz ki 450 TL civarı bulursunuz. Çok ayrıntılı, herşeyi yaparsınız.