Nevruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kimisine göre nevruz, kimine nevroz, kimine bahar bayramı, kimilerine ise yenigün. Adı her ne olursa olsun mantık ve köken aynı.

Bu şenliklerin ve kutlamanın hepiniz için mutlu olaylara gebe kalmasını dilerim.

Not: Maksadım ortalığı bulandırmak birilerini kızdırmak veya kırmak değil ama cidden anlayamadığım bir konudur "Ben türk değilim Kürdüm, arabım vesaireyim " diyenlerin nevruza sahip çıkmalarını. Tamamiyle bir Türk bayramı olması hasebiyle Türk olmayı kendine yediremeyenler neden "biji bilmemne apo" "biji biji pkk" diye slogan atıp yırtık dondan çıkarcasına arz-ı endam ederler? Madem Türk değilsiniz bırakın bu kutlamaları kendi salak ideolojinizin reklamı olarak kullanmayı. Yada kutlayacaksanız adam gibi "kutlama" yapın ki "kardeş", "yoldaş", "yurttaş" olduğunuzu bilelim. Vallahi her nevruzda gördüğüm görüntüler tekrar yaşanacaksa "lanet olsun" demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Gelsedi birşeyler elimden hiç acımadan yaylım ateşi açardım "ayrımcılık yapanların" üstlerine..

Yine tekrarlıyorum benim derdim "kürtlerle","araplarla" değil birliği bozmaya çabalayan kendini bilmezlerle. Yoksa ayrımcılık yapan babamın oğlu olsa acımam keserim..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    Türk kürt karde$tir, pe$mergeler kalle$tir :P

... sorcerer & musket ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    Bu bayram Orta Asya'ya dayanan bir bayramdır, hepimizin ve amacına uygun kutlamak isteyenlerin bayramıdır. Bayramınız değil bayramımız kutlu olsun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Biji Proze Newroz

Biji Holy

Biji Tahribat

:)))

Cumle alem bilir Orta Asyada Baharin Gelisinin kutlanmasidir Nevruz.Sahip cikilmadigi icin propaganda araci olarak kullaniliyor gunumuzde.Meydanlara cikip bizlerinde bu bayrami coskuyla kutlamasi gerekir ki istenmeyen olaylar olmasin.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Creator
    Creator's avatar
    Erkek

ƒ-Eziz dostlar Novruz bayramınız mübarek. Nece bele bayramlara çıxasız...:

Menem gözel halamın oğlu neder?

.)твт(. Cяєатоя ~:

ne ?

ƒ-Eziz dostlar Novruz bayramınız mübarek. Nece bele bayramlara çıxasız...:

Men aslımı bulmuşam gardaş

Öz Türkçe konuşiram

Bugün Novruzdur gardaş

.)твт(. Cяєатоя ~:

ha ?

aquila non captat muscas! - d0gma.org
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    Kafkas Türklerinin kutladıkları bilinir günümüze kadar da gelmiştir , bugün ist.te manyaq hawa wardı tam bi nevruzdu yani :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Nevruz Azerbaycan'da Novruz, Kazakistan'da ve Tacikistan'da (Наурыз мейрамы) Navrız meyrami, Kırgızistan'da Nooruz, Kırım Türklerinde Navrez, Batı Trakya Türklerinde Mevris olarak kullanılır. Kelime manası olarak Farsça "Yenigün" anlamına gelir. Çin'den Avrupa içlerine kadar kuzey yarımküre insanlarının ortak bayramıdır. Bugün Türkiye'de bir gelenek Türk Cumhuriyetleri'nde ise resmi bayram olarak kutlanır. Baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Türk kavimleri tarafından M.Ö.VIII yy'dan günümüze kadar her yıl 21 Mart'ta kutlanır.

Oniki Hayvanlı Türk Takvimi ve Melikşah'ın Celali Takvimi'nde yılbaşı olarak belirlenen 21 mart, Divânü Lügati't-Türk'te de ilkbaharın gelişi olarak belirtilir. Türk edebiyatı ve musikisine de Nevruz; Nevruz-ı Asl, Nevruz-ı Arap, Nevruz-ı Bayati, Nevruz-ı Hicaz, Nevruz-ı Acem ve Nevruz-ı Seba olarak girmiştir. Tarihte pek çok devlet tarafından bayram ve gelenek olarak kutlanmıştır. Bunların başında Anadolu beylikleri, Eski Mısır, İran, Safavi, Sasani, Moğollar, Selçuklu ve Osmanlı gelir.

buda bir kapaktır

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

Bayramımız kutlu olsun.

Hoşgeldin baharr.

ah bahar ahh:)

Nevruz bir türk bayramıdır. amma ve lakin.

sizlerinde bahsettiği gibi, çeşitli provakasyonlar eşliğinde bu bayramı kendilerine adedip kötüye çeken.

hatta, en çok kullandıkları $ey..sanki zamanında esirlermişte o gün özgürlüklerine kavuşmuşlar veya hergün esirlermiş de o gün özgürlük izni almışlar edası ile nevruzu amacından çıkartarak bir özgürlük bayramıymış gibi kutlayanların, kutlarmış gibi yapanların bir yandan da gözlerinin uçları ile benim el hareketlerimi takip edenlerin,, aralarından geçip Kendi öz yurdumda,, içim ürpere ürpere yine kendi öz yurdumun ekmeğinden almağa gide gele ; ne hikmet ise bende nevruza karşı bir antipati oluştu.o havanın oluşturduğu içimde bu ürperti ve o yılansı bakışlar var oldukça bu antipati Allah nasip ederse çocuklarıma onların çocuklarına da yansıyacak.nokda.ya o gözlerin feri gidecek yada bu antipati devam edecek.bitti.diye bir ses duydum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    nevruzumuz kutlu olsun nevruza gölge düşürenlerde hibine olsun...

l enfer c est les autres Sartre ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    Yarın nevruz yazılanlara göre cok güzel bişey :) evet bi bayram mersin gibi bi yerde ne kadar kötü olur?

Şimdiden 6-7 tane panzer mersinin belli yerlerine demir attı.Yarın cogu anne herzamanki gibi bayram diye bildigimiz nevruzda cocuklarını okula göndermicek.

Bunun tek nedeni ise kendini bilmez üç beş salağın siyasi emellerini böyle güzel bi bayrama eklemesidir.

Kutluyabilenler için şimdiden Nevruzunuz kutlu olsun.  ( Yarın TV'lerde mersini izlersiniz artık )

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

yarın tahribat meydanında ateş yakıcaz herkes gelsin biji tahribat :D

Toplam Hit: 2410 Toplam Mesaj: 19