folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder New Easy TAB Bu Saçma Sapan Uygulamayı Pc'den Nasıl Kaldıracaz?



New Easy TAB Bu Saçma Sapan Uygulamayı Pc'den Nasıl Kaldıracaz?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    SSD ise evet, ömrü kısalır. SSD'lerin bir veri yazma ömrü vardır. Ama tabi çok kısa bir zaman değil elbette. Yine de ortalama yoğunlukta kullanılan bir bilgisayarda 2 sene dolaylarında ömrünü tamamlandığı söyleniyor.

    HDD ise hayır, fiziksel biçimlendirme yapmadığınız müddetçe temelde çok bir işlem yapmış olmuyorsunuz. Sadece sil, yaz, sil, yaz :) Ama tabi HDD okuma kafası sorunlu ve zaman zaman disk ile temas ediyorsa disk üzerinde hasarlı yerler (ki biz buna bad sector diyoruz) meydana gelir ve HDD kısa zamanda ölür. Bu sorunun gerçekleşmesi için de HDD çalışıyorken sarsıcı bir darbeye doğrudan ya da dolaylı olarak maruz kalması gerekir. Bilgisayar kapalı iken HDD'nin okuma kafası korumaya alınır ancak bilgisayar açık iken HDD sarsıntılara karşı hassastır, bilginiz olsun.

    Bazı durumlarda bazı şeyleri denemek için ard arda 3 defa format atmak zorunda kaldığımı bilirim :) Zaten internete bağlanan bir bilgisayara düzenli olarak 6 ayda bir format atılması tavsiye edilir.


    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 1906 Toplam Mesaj: 12