Ney Almak İstiyorum
-
arkadaşlar ney denen alete merak saldım sesi hoşuma gidiyor nereden nasıl temin ederim acaba. çalmayı çok istiyorum belki yakında Türkiye nin en ünlü neycisi felan olurum :)
-
Ney üflenir bu arada çalınmaz
hatay samandağ kamışından çok güzel bir neyim var trt sanatçılarına ney açan bir usta tarafından yapıldı tanıdığımdır izmire falan yakınsan konuşabilirim.
birde sakın ilk önüne gelen müzik dükkanından almaya kalkma ney öyle heryerden ve herkesten alınmaz.
Hayırlı olsun yolun uzun :)
-
hocam sen üflersin ben çalarım herneyse şimdi sen bana elinde güzel bir ney olduğunu mu söylüyorsun. kusura bakma kpss çalışırken algıları değişiyor insanın acaba yanıltıcı şık mı der gibi bakıyorum cümlelere :) kayserideyim hocam ama manisada yakınlarım var
-
herşeyin bi kurali vardir hocam heryerde bi değim var ney ciiddi bir sekilde aglinmasi gereken ensturmandir ve uflenir. Insallah olursun ama hic zannetmiyorum ney nefes ile uflenen oyle tusu perdesi olmayan bi ensturman eger nefesin iyiyse hissederek uflersen iyi seyler cikacaktir ama bu yaklasimla zor gorunuyor isin. Neyci degil neyzen ayrica
-
öyle piyasadaki gibi oynak moynak şeyler için lmayı planlıyorsan alma hocam. klasik islam musıkısi seviyorsan üfle rica ediyorum çocuk oyuncağüına döndürdüler artık. kaval gibi üflüyorlar. başar dikici diye bi penisin kafası var sıçtı neyin içine.
-
müridler dardaım doluyum ne zamandır düşünüorum ney kurtaracak inş beni bu halden
-
bi de plastikten olanı var :D
amk flüt mü bu lan :D arkadaşların dediği gibi her yerden alma..
bi de zordur üflemesi .. boru gibim bişi ya .. üfleyemedim ben
-
hocam bir ayda ses çıkaran dabir yılda çıkaran da ... gibisinden bir duyum aldım araştırınca.. yani biraz nefes gerekiyormuş denildiği gibi
-
ben biraz uğraşıp sadece vuuu diye bi ses çıkarabildim ama kesinlikle tavsiye ederim bir arkadaşım üflüyorda dinlerken huzuru hissediyorsun içinde
-
bakalım hocam neler olacak
-
ney almak istiyorsun hocam :P