Ney Üflemek? :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    Şu sıralar ney'e merak sarmıştım.Gidip bi plastik ney aldım salı günü.Kursa fln gitmiyorum,kendi kendime çözmeye karar verdim.Netten araştırdım ettim ama pek anlayamadım.Şu anda üfleyebiliyorum,ses çıkıyor gayet hoş,hatta bikaç bişey çalıyorumda ama kulaktan..Neyde notaları öğrenmek istiyorum. http://www.damdabitenot.com/nota.htm bu adreste var ama karışık geldi,şöyle standart,anlayabileceğim cinsten bir kaynak verebilcek olan varmı? hani "sadece aşiran perdesi kapalıyken re sesi çıkar" gibisinden? :)

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Neyi üfleyebilmek bile bir marifet...

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Potansiyel_Virus
    Potansiyel_Virus's avatar
    Dişi
    kendi kendine ses cikarabildiysen bravo genelde ilk seferinde beceremez kimse :) nota ariyorsunda sadece notalardan ibaret degil bende ney ufluyorum ama sicak,soguk,ilik nefes gibi ince bircok detayi var nota bulsan dahi teknik bilmezsen istedigin gibi calamazsin

Ucurtmalar ruzgar gucuyle degil,o guce karsi ciktiklari icin yukselirler.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

3 sene ney çaldım halk korosundaydım vs, bıraktım 2 sene evvel ama notlarım duruyosa scannerdan geçirip uplarım

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    T-Bag
    T-Bag's avatar
    Erkek
    ARkadaşımda bir ara ney vardı saatlerce uğraştım düzgün bir ses çıkaramadım aq zor ya...

Oyun yeni başlıyor...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek
    %3c
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    Almadan araştırmıştım zaten,zor deniyodu üflemek,ilk 2 gün bayaa bi uraştım :D ama sonra netten bakarak ederek ses çıkarmayı başardım...Nefes tekniklerindende haberdarım, onlarıda azçok denedim kalın nası çıkar ince nası çıkar ses gördüm(henüz tam yapamasamda :D) notaları bilirsem bişeyler çalmayı deneye deneye öğrenirim diye nota istedim :) bulabilirsen süper olur allura :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:
    -----------------------------
    Almadan araştırmıştım zaten,zor deniyodu üflemek,ilk 2 gün bayaa bi uraştım :D ama sonra netten bakarak ederek ses çıkarmayı başardım...Nefes tekniklerindende haberdarım, onlarıda azçok denedim kalın nası çıkar ince nası çıkar ses gördüm(henüz tam yapamasamda :D) notaları bilirsem bişeyler çalmayı deneye deneye öğrenirim diye nota istedim :) bulabilirsen süper olur allura :)

Hocam öncelikli olarak hayırlı olsun, neyden 5dk da ses çıkaranı da gördüm, 4 ay uğraşanı da :) Sonuç olarak erken ses çıkarmışssın tebrikler..

http://www.neyzen.com/ temel bilgiler için güzel bi kaynak oluşturabilir, nota dizilimini falan anlatıyor.. Ha bi de eski nota isimlerini falan öğrenirsen güzel olur, çünkü kursa falan gidersen sürekli bunlarla karşılaşacaksın, Türk Müziği ile batı müziği birbirinden çok farklı, bize do-re-mi-fa-sol-la-si-do yetmiyo :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:

Hocam öncelikli olarak hayırlı olsun, neyden 5dk da ses çıkaranı da gördüm, 4 ay uğraşanı da :) Sonuç olarak erken ses çıkarmışssın tebrikler..

http://www.neyzen.com/ temel bilgiler için güzel bi kaynak oluşturabilir, nota dizilimini falan anlatıyor.. Ha bi de eski nota isimlerini falan öğrenirsen güzel olur, çünkü kursa falan gidersen sürekli bunlarla karşılaşacaksın, Türk Müziği ile batı müziği birbirinden çok farklı, bize do-re-mi-fa-sol-la-si-do yetmiyo :)

neyzen.comdan öğrendim zaten üflemeyi :)  işte eski isimleri,karşılıkları vs öğrenmek istiyorum bende :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    neyi ? :d
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

ZoktriP bunu yazdı:

neyzen.comdan öğrendim zaten üflemeyi :)  işte eski isimleri,karşılıkları vs öğrenmek istiyorum bende :)

Hocam 3. Pdf te tek tek göstermiş notalari, aynı zamanda portrede de gösteriyor.. Oradan bak bence :)

http://neyzen.com/ney_metodu/ney_metodu_003.pdf

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 2901 Toplam Mesaj: 17