NFC Li Telefonda Kart Kopyalama?
-
nfc olna bi telefonla elektronik kartları kopyalayıp onun gibi kullanabilirmiyiz. Mesela yurttaki kapıyı açan oda kartını kopyalaıp telefonun kart gibi kullanabilirmiyim yada oyun salonlarındaki manyetik kartlar için aynı işlemi yapabilrimiyim. Karta bir kere 5 tk yüklerim sonra kopyalayıp sınırsız şekilde istediğim oyunu oynarım böyle bir şey mümkünmü?
-
çizik.
Bu konu tam benlik. Otelde odaların kartlarını elektik kesikken okutmak yüklemek lazım.
opusdei tarafından 13/Ara/12 18:27 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam bende cizeyim bari :) otobus kartlarında da aynı işlem olur galiba :D
-
Degil. Kopyalayamazsin.
Nedenini soylemek gerekirse Mifare kart okutula bilir yada desfire kart okutula bilir (chip seti hepsinin desteklemiyor ama ben t20 ile yapiyordum)
kart gibi davrandirila bilinir (kart formatinda konusur ama kart simule edemez) Chip setlerine kartin icindeki her responsu aynen gondermesin die hardware'den limitlemeye gidiyorlar.
-
artık herşey NFC li olsun bıktım
her bok için ayrı kart , yok pehlivanoglu , karabıyık , tansaş , kipa , migros , metro , kentkart , öğrenci kartı , paracard
chp kart , müze kart , benzin indirim kartı , vakıfbank , akbank , pttkart , finans bank , enparacard
ulan daha fazlasını taşıyorum yanımda istemiyorum cüzdan patlıyacak s3 üm var NFC desteği var bazı ucuz cihazlarda da var NFC şunların hepsini entegre yapsınlar mk.
-
egokart vs bu kartları para vermeden omur boyu bakiye yükleyebilirsiniz böyle bir cihaz var adayhack blogunda vardı bulabilirsem yazıyım 80 dolar falan basit bir şekilde boş kart alıp istediğiniz gibi kod gonderip bakiye yükleyebiliyorsunuz =))
-
Power-Hacker bunu yazdı
egokart vs bu kartları para vermeden omur boyu bakiye yükleyebilirsiniz böyle bir cihaz var adayhack blogunda vardı bulabilirsem yazıyım 80 dolar falan basit bir şekilde boş kart alıp istediğiniz gibi kod gonderip bakiye yükleyebiliyorsunuz =))
MasterKey ? Sam ? Blacklist ? Whitelist ? nasilmis o kart oyle kredikartina atayim bol bol.
Bu kartlarin icine blok ve sektor yapisi vardir. dosya yapisinda farkli sd kartmi bu boyle
-
-
Power-Hacker bunu yazdı
125 KHZ olanlar da guvenlik onlemi yok gibi birsey kirmasi ve kopyalamasi basit ama mifare dedigin 13.56 kartlarin icine okumak veya klonlamak (klonlama islemi karta degil farkli bir cihaza yapiliyor. kartin seri no degistirilemez.) Sifresini biliyor olman lazim.
AKey ve BKey diye 2 tane sifresi mevcut mifarelerde Desfire dersen cok daha farkli tripledes algoritmalarindan gecen Master Key Card Key Reader Key ve bunlar uzerinden olusturulan Session key ohoo bu cihazlar bunlari kira biliyor ise bi milyon tane cihaz alirim. benim hayatim bu kartlar ile gecti ve gecmekte.
Dip not: suan banka alt yapilarinda bu kartlarin yazilimlarini yaziyorum; ve istanbul kart a kontur yukleyemezsin diyorum.
-
Kent kartlarda o işler yemez hacılar,
Server'a kayıtlı bilgiler ve sürekli güncelleniyor.
Telefondaki sim kart gibi düşünün, 20 TL yüklü hattın ve sim kartın var, kopyaladın, birinde bitti diğerinde de 20 TL olsun gibi birşey bu..
-
cızık