folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Noel Baba Bizim Neyimiz?

Noel Baba Bizim Neyimiz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deli_gaffur
    deli_gaffur's avatar
    Erkek

Niçin yılın bu zamanı gelince her tarafı Noel Baba kılığına girmiş adamlar sarıyor?

Kırmızı şapkası, sakaldan görünmeyen yüzü, hoo hoo hoo gölüşü.....

Ekseriyet Noel gecesi gelir; bacadan içeri girer ve yanında getirdiği hediyeleri Noel Ağacının yanıbaşında asılı duran çoraplara koyar ve geyikli kızağına binip hooo hooo hoooo gülücükleri içinde evine gider. Tonton bir ihtiyarcıktır, tabiki sonderece iyi niyetlidir, çocuklarıda çok sever; haliyle çocuklarında onu sevmesi gerekir ki anlatılanalra bakarsak sevilmeeycek bir adamda değildir. bunu hepimzi biliriz Bize böyle öğretildi. Öğretildi çünkü biz neymiş bu Noel Baba bir araştıralım bir öğrenelim diye öğrenmedik. Her tv kanalında, her köşe basında, her mağazada göre göre, Noel baba'yı öyle bir özümsekik ki; onu asıl sahiplerinden çok sahiplenmeye başladık.

Öyleki: Bu gün bir öğrencim( ilköğretmim 3. sınıf) bana, Öğretmenim Noel Baba niçin sadece Noelde geliyor diye sordu! Beynimden vurulmuşa döndüm! Bize ne yapmışlardı böyle! ne hale getirmişlerdi!

Her ne kadar bazıları: “Dünya genelinde yapılan kutlamalar dinsel bir bağlamdan öte kültürel bir bağlam ifade etmektedir. Bu kutlamaları anneler günü, babalar günü, doğum günü gibi evrensel kültürün bir parçası olarak üretilen ve insanlığa mal olan olumlu bir davranış biçimi olarak görmek gerekir.”desede durum ortada.

Mahsum maskelere büründürülmüş, mesajlar çocuklarımızın bilinç altına göstere göstere kazınıyor. 

Ülkücüler için "sokak ortasında adam dövüyor" diyorlar. Yalan hoca, inanma sen! Bizim adam olanı dövdüğümüz nerde görülmüş?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

valla ben o mahlukata kılım.Onu bunu bilmem.Bizim bayramlarımızıda kutlaksak ya millete.

türkler gerçekten salak ya şimdi kızan olcak sen Türklerle nasıl konuşursun diye ama doğru bende Türküm ama bunu diyorum.Adamlar orda bizim gelenek göreneklerimizi bozuyor türkleri darma duman ediyor bişey demiyoruz.KAdına tecavüz etmişler ya hani tinerci piçler ab yüzünden serbest kalmış ab için hiç bir olaya bişey demiyoruz ama biz bizden geçiyoruz.

Ancak en ufak bişeyde ben Türküm ben dağıtırım Türk karşıtı site gidecek Türkleri sevmeyeni yığarım vs...Önce kendimizi korumasını bilelim.En iyi saldırı savunmadır..

Ha şu noal baba olayına gelince kardeşim ben yıl başını kutlarım yeni yılın gelişini.Aslında kutlamamda bahane işte tüm sevdiklerim bir arada duruyor görüşüyoruz falan ancak noeli kutlamam.

Ne kırmızı çorap asarım ne çam ağcı alırım nede başka bişey yaparım..

+1  bide cem yılmaz baba şçyle dior: onlar nasretdin hoca kılığına giriormu a.q ben niye şaşkoloz herifin tipine girim.. dimi ama dunyanın salağı biziz a.q :@

NesTo | same shit diffirent asshole
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yılbaşı kutlanmalıdır çünkü yani yeni yıla giriyoruz sonuçta aradan 365 gün geçmiş dimi :)

ama şu var ki noel baba bizim kültürümüz olmasada kabullenmemiz gereken nokta ülkece YABANCI ÖZENTİSİ (hatta batı diyelim) olduğumuzdur. bu yüzden noel babasınında paskalya yumurtasınında tikkisinde topluca a.k

hakkaten bu herif niye noelde geliyo sadece ?

çeşke kültürümüze sahip çıksaymışız ama geçti artık...

Zimbabwe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deli_gaffur
    deli_gaffur's avatar
    Erkek
    Kreston bunu yazdı:

yılbaşı kutlanmalıdır çünkü yani yeni yıla giriyoruz sonuçta aradan 365 gün geçmiş dimi :)

ama şu var ki noel baba bizim kültürümüz olmasada kabullenmemiz gereken nokta ülkece YABANCI ÖZENTİSİ (hatta batı diyelim) olduğumuzdur. bu yüzden noel babasınında paskalya yumurtasınında tikkisinde topluca a.k

Yahuu niçin geçti ! Geçti diyeceğimize sahip çıksak en azından bu doğrultuda birşeyler yapmaya çalışsak daha iyi olmaz mı?

Ülkücüler için "sokak ortasında adam dövüyor" diyorlar. Yalan hoca, inanma sen! Bizim adam olanı dövdüğümüz nerde görülmüş?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek
    deli_gaffur bunu yazdı:

Kreston bunu yazdı:

Yahuu niçin geçti ! Geçti diyeceğimize sahip çıksak en azından bu doğrultuda birşeyler yapmaya çalışsak daha iyi olmaz mı?

+1 bide kapıdan kovarsın bacadan girer derler o tip bişey bu amcamız heralde ben kokan coraplarımı assam olcek kalcak a.q :D(espri by:cem yılmaz)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

niçin mi geçti ? onu 2.mahmuda sormak gerek annesi gavur ne de olsa ondan sonra yeniçeri ocağı kalktı elbiselerimiz değişti herşey orda başlıyo geçmişe dönme imkanın varsa dön ve o adamı öldür. işte ozaman belki kanımızdaki avrupa özentiliği kalkar.

geçti arkadaşlar. geçecek değil işte kaybettik.

Zimbabwe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuDe_BoY
    RuDe_BoY's avatar
    Erkek
    ben noel babaya kılım a.q 17 yıldır bi hediye vermedi o.ç :P baba diolar bide a.q :D çocuklarını yılda bir kez hatırlayan babanın ben a.q :D ... valla benim için yılbaşının bi önemi yok normal yattığım saatte yatıyorum, extra fazla bişey yapmıyorum.. bana bu yüzden yobaz diyenler bile oldu ama önemli diil.. !!aslanlarında piresi olur :)!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aforizma
    aforizma's avatar
    Erkek
    noelin de a.q.  babasının da a.q.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek

aforizma bunu yazdı:

noelin de a.q.  babasının da a.q.

+1 olay bu yaaa

ayrıca kanımızda avrupa kanı yokdur olmadı olmicakda sadece rumlara kafam bozuk o konuda kurtuluş savasından kacarkene anamıza bacımıza tecavüz ettiler okdar yoksa asla kan bağı olmadıolamaz olmicakda(en azından ole olmasıni dilerim)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanaN
    CanaN's avatar
    Dişi
    noel baba köprü hesabi akrabam olur .

Holyone bizi discoya götürrrr !!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deli_gaffur
    deli_gaffur's avatar
    Erkek
    Kreston bunu yazdı:

niçin mi geçti ? onu 2.mahmuda sormak gerek annesi gavur ne de olsa ondan sonra yeniçeri ocağı kalktı elbiselerimiz değişti herşey orda başlıyo geçmişe dönme imkanın varsa dön ve o adamı öldür. işte ozaman belki kanımızdaki avrupa özentiliği kalkar.

geçti arkadaşlar. geçecek değil işte kaybettik.

II. Mahmut'un annesi hakkında ki bu bilgi kesin değildir. Şöyle ki ; Cezairli korsanalr tarafından esir edilip İstanbula getirilen,  Nakşidil Sultan ( değer adıyla Aimee) Sultan Mahmuttan sadece 9 yaş büyüktür.

Ayrıca elbiselerin değişmesini veya batı özentisini dönemin şartlarını göz önüne almadan değerlendirmek sonderece yanlış bir yaklaşımdır.

Ek olarak:   Ati-i karanlık görerek azmi bırakmak

Alçakça bir ölüm varsa eminim budur ancak

M. Akif  Ersoy 

Toplam Hit: 3206 Toplam Mesaj: 20