Notebook Kasasından Elektrik Çarpması
-
Hacılar yeni bi notebook aldım daha 1 hafta olmadı şimdi aletin mousepad kısmının iki tarafına da alet şarjdayken dokunduğunda elektrik yüklü olduğunu hiseedebiliyorsun ama şarjdan çıkardığında böyle bişey yok yani bildiğin baya baya bi elektrik yüklü ya videosunu çektim sesini açarsanız elektriklenmeden dolayı çıkan sesi dinleyebilirsiniz birazdan yükleyecem. Daha önce böyle bişi hisseden oldu mu ne yapayım yollayayım mı servisine acaba
Şimdi farkettim ekranın arkası da hayvan gibi elektrik yükleniyo
-
-
KaRaKuLe bunu yazdı
Hocam kasaından elektrik çarpan modeller bile var.
genelde ya kasa metaldir ya da mause bölümünden çarpıyor ise orası metaldir.
garanti ye yolla tabiki.
-
ya kisa devre var sase yapiyor, ya da plaka gibi elektrik yukleniyor. gondermelisin.
-
Hocam benim dell laptop ta da metal kısım çarpıyordu telefon ettim servise parça gönderyoruz teknik servis elemanımız evinize gelip değişim yapacak dedi. Gelen teknik servis elemanı değişimi yaptı ama sorun düzelmeyecek daha öncede bu sorunla karşılaştım dedi. Prizlerde topraklama yok ondan oluyor, laptop ta sorun yok dedi. Gerçektende dediği gibi sorun devam ediyor ama topraklamalı prize takınca sorun yok.
-
Dandik marka ve model ürünlerde oluyor, HP Pavilion eski bir serisinde başıma gelmişti, topraklamalı priz kullanmaktan başka çare yok, ucuz etin yahnisi misal.
-
Arkadaşlarım, topraklama ile ilgisi yok. Neden mi? Sizin diz üstü bilgisarına taktığınız şarj aletinde topraklama hattı yok çünkü. Şimdiye kadar topraklama hattı olan da görmedim.
Sonuç olarak bilgisayarınız sorunlu. Muhtemelen üretim hatasıdır. Fakat doğrudan sistem içindeki akımla da karşılaşmıyorsunuz, statik elektrik.
-
YeniHarman bunu yazdı
Arkadaşlarım, topraklama ile ilgisi yok. Neden mi? Sizin diz üstü bilgisarına taktığınız şarj aletinde topraklama hattı yok çünkü. Şimdiye kadar topraklama hattı olan da görmedim.
Sonuç olarak bilgisayarınız sorunlu. Muhtemelen üretim hatasıdır. Fakat doğrudan sistem içindeki akımla da karşılaşmıyorsunuz, statik elektrik.
Topraklama neredeyse her laptopun adaptöründe vardır asıl ben olmayanını görmedim. Laptop ta topraklama şase üzerinden adaptöre iletilir, ayrı bir hattı yoktur.
-
Topraklama için ayrı hat olmak zorunda. Siz adaptörden bahsediyorsunuz ben adaptör ile bilgisayar arasındaki girişten.
-
Benim samsung i8910da 1,5. Yılda falan olmaya başlamıştı, garantide düzelttiler. Simdi ipadim 1 yillik, arkasinda kasanin metal kismindan carpiyor. Sanirim sorun bende :D
-
YeniHarman bunu yazdı
Topraklama için ayrı hat olmak zorunda. Siz adaptörden bahsediyorsunuz ben adaptör ile bilgisayar arasındaki girişten.
hocam ne demek istedin sen burada anlamadım. Yani adaptörde topraklama olabilir ama bu topraklama laptop a etki etmez mi demek istedin? Eğer öyle diyorsan benim laptoptaki metal kısımlar neden topraklamalı prizde elektrik çarpmıyorken topraklamasız prizde elektrik çarpıyor?
amg tarafından 21/Ara/12 09:05 tarihinde düzenlenmiştir