Notebook Uzmanları Buraya !
-
merhabalar arkadaslar 6 yıllık notebookum perte cıktı dıye dusunuyorum hala tamircide çünkü . Sıcak hava kompres fılan etmıslerde neyse gecelım.sımdılık aklımda lenovo z580a var 2 gb ekran kartı 6 gb ram ıle i7 ıslemcıyle black ops 2 fılan kaldırır dıye dusnuyorum maksımum para da 1750 tl olabılır daha yukarısı olmaz.vermısken tam verın demeyın :) bırde bu lenovo da bu modelde ekran kartı herhalde paylasımsız? Eger paylasımlıysa cod black ops 2 fılan kaldırmaz mı?onerılerınızı beklıyorum tesekkurler
-
Dün 6 yıllık bir laptop vardı arkadaşımda.Bilgisayar hp compaq.Açılıyor fakat ekranında şerit izleri çıkmış .parlaklık çok az.Ekran gidip geliyor vs.
Bilgisayarcıya götürüp 50tl ye sattık.İyi mi yaptık :D
Adam 50tl verince arkamıza bakmadan kaçtık -
-
abi senin bikaç tane daha notebook konunu hatırlıyorum sanki ya :D yada yanlış hatırlıyorum sanki mi...
herneyse paha biçilmez tavsiyem sana ;
artık yeni nesile geçmenin vaktidir. bi incele istersen üstad
-
karahanx bunu yazdı
abi senin bikaç tane daha notebook konunu hatırlıyorum sanki ya :D yada yanlış hatırlıyorum sanki mi...
herneyse paha biçilmez tavsiyem sana ;
artık yeni nesile geçmenin vaktidir. bi incele istersen üstad
hocam ısınacak fılan sıkntu olmasın ı7 takılsak ? :) ekran kartıda 1 gbsanırım lenovoda 2 gb sanırım -
Hocam sizin daha önceki konunuzu buldum, altına yorum da yapılmış. İkinci bir konu açmaya gerek var mıydı?
Konu: http://www.tahribat.com/Forum-1000-1500-Tl-Arasi-Notebook-171148/
Dediğiniz bilgisayarın linkini koyarsanız daha iyi olur, zira Lenovo z580a modelinin bir sürü alt sürümü var, hangisini istediğinizi bilemeyiz.
Ben yine de bulduğum bir tanesinin linkini koyayım:
Burada ekran kartı 2. sınıf, HDD 5400 rpm. Parasına göre çok iyi diye düşünüyorum. Yalnız işlemci 3. nesil olarak görünmesine rağmen RAM frekansını 1333 MHz olarak yazmışlar ki 3. nesil işlemciler 1600 MHz frekansı destekler. Bu konuda bir yanlış yazılmış bilgi söz konusu olabilir.
Bir de forumdaki bazı arkadaşların Lenovo z modellerinden biri ya da birkaçı hakkında alt kapağının yapıldığı malzemenin kaliteli olmadığı konusundaki mesajlarını hatırlıyorum. Kullanan arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur.
-
heralde bıze lenovo gozuktu yol olarak.
580a da ekran kartı dahılı mı ? -
swordfish konuyu görsün halleder
-
tosun bunu yazdı
Dün 6 yıllık bir laptop vardı arkadaşımda.Bilgisayar hp compaq.Açılıyor fakat ekranında şerit izleri çıkmış .parlaklık çok az.Ekran gidip geliyor vs.
Bilgisayarcıya götürüp 50tl ye sattık.İyi mi yaptık :D
Adam 50tl verince arkamıza bakmadan kaçtıkcompaq'ların genelde yaptığı şey la panel değiştirilirdi.. çipte yapabilir tabi hiç belli olmaz ama % 82,5 ihtimalle :D panel.
o dayı şimdi, klavye hdd o şu bu parayı kırdı lan :D siz aldığınız 50 tl ile kaldınız :D
@ konuya yorum, hocam muhtemelen çipi ısıtmış, zaten miladı dolmuştur onun..
dediğin makina istediğin oyunlarda orta / ileri seviye performans verebilir. ( ekran kartını incelemedim belki modellerde farklılık vardır. )
-
rapidhacker550 bunu yazdıheralde bıze lenovo gozuktu yol olarak.
580a da ekran kartı dahılı mı ?Hocam dizüstü bilgisayar ekran kartlarını masaüstü ekran kartları gibi düşünmeyin.
Ekran kartı genel özellikleri: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-630M.63761.0.html
Yukarıdaki linke bakarak, yalnızca genel özelliklerine değil, aynı zamanda hangi oyunun hangi çözünürlüğünde kaç FPS aldığını inceleyebilirsiniz. Bir fikriniz olur.
Öncelikle şunu bilmelisiniz, bu harici bir ekran kartıdır. Yukarıdaki linkte en yüksek bellek miktarı verilmemiş. Ancak dizüstü bilgisayar ekran kartlarının bir çoğu, kendi dahili hafızasının (kendi RAM'i oluyor) yanı sıra ihtiyaç dahilinde (yetmediği taktirde) bilgisayar RAM'i de kullanıyor.
İnternette bulduğum herhangi bir dizüstü bilgisayarın (muhtemelen ASUS) ekran kartı detayları (GT 630M): http://photocdn.sohu.com/20120223/Img335640814.jpg
Burada dikkat etmeniz gereken, bazı bilgisayar firmaları, ekran kartlarının bazı özelliklerini güç tasarrufu gerekçesi ile değiştirerek/kısıtlayarak kullanıyorlar. Yani, verdiğim 2. linkte göreceğiniz ekran kartı detayı sizin bilgisayarınız için geçerli olmayabilir. Bu değişiklikler genellikle hafıza bant genişliği üzerinde yapılıyor. Örnek vermek gerekirse, ASUS'un önceki nesil oyun bilgisayarlarında G53SX ile G74SX model bilgisayarların ekran kartları aynı modeldir. Ama G53SX'te kullanılan ekran kartının hafıza veriyolu genişliği 128 bit iken G74SX modelindeki aynı ekran kartının aynı özelliği 192 bit'tir. Aynı bunun gibi, harici 2 GB bellek yerine 1 GB dahili ekran kartı belleği, 1 GB kadar da RAM'den kullanılıyor olabilir. İleri düzey ekran kartı kullanan dizüstü bilgisayarları saymazsak diğer dizüstü bilgisayarlarda bu harmanlama çok kullanılıyor.
Verdiğim ilk linke bakarak detaylı inceleme yapabilirsiniz.
-
hp g6 2212 aldım 8 gb bellek i5 işlemci 2 gb ekran kartı bılıyorum ısınacak edecek ama napalım para buna yetti