NTLDR Eksik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    arkadaslar su anda elime bir laptop geldi..hani derler kadınlarda akıl olsa erkeğin altına yatmazdı die....bunlarda o misal bişe yamış c nin içnden bişeler silmişler cd yi takıp format atmaya calıştım ama aynı ekran ın gelme süresi 3 saniye sürüo yani Bios a bişe iletilmi...bildiğim kadarı ile önce C ye format atmam gerek daha sonra kurmak lazım ama nasıl Format atacağım ben Bu C ye Bilen warsa yardım edebilirmi?

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

hocam ne yap et biosa gir fırst device yi cd rom olarak seç ve kaydet çık ondan sonra cd yi görecektir sende formatını atarsın

bios için ntldr eksik yazınısın gelmesini bekleme delete f11 f8 hatta üst f kısmında gerekirse piano çal mutlaka girer

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

laptopların biosları masaüstü pc lerdenbiraz farklı

laptoplarda boot sırasını değiştirmek biraz farklı f5 ve f6 tuşları ile oluyordu sanırım

en kolayı quick boot tabiki biostan disable edilmemişse pclerde genelde f11 yada f12 tuşlarına basınca geliyor

laptopu başlatırken quickbootu dene cd den başlatmayı seçersin

mademki türksün systeme göster ürksün
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    alexfarrow bunu yazdı:
    -----------------------------

laptopların biosları masaüstü pc lerdenbiraz farklı

laptoplarda boot sırasını değiştirmek biraz farklı f5 ve f6 tuşları ile oluyordu sanırım

en kolayı quick boot tabiki biostan disable edilmemişse pclerde genelde f11 yada f12 tuşlarına basınca geliyor

laptopu başlatırken quickbootu dene cd den başlatmayı seçersin

Teşekkürler bilmiyordum f5 f6 yı

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    sağolun hacılar su anda basladı format....hepinze tşk ederim...:D

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    O lanet bela benim de başıma geldi.Sality adlı virüs girmiş laptopuma.13 yıllık bilgisayar hayatımda belki de ilk defa bir virüs yüzünde bu kadar çektim :D.Bedi kötü tarafı virüsü güvenli modda taratıp sildim kasperle ama başka neyi sildiyse a.q. pc yi tekrar açtığımda aynen NTLDR eksik diyordu.Sonuçta resim,filmleri yedekleyip format attım :D

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

yaw bu NTLDR hatası formatsız çözülemiyor mu ?

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Erkek
    Ovv :( benim karşılaştığım en pis pc problemi.. geçmiş olsun.. ben ikincil bir hdd takıp diğer hddye msdostan kopyalayıp çözmüştüm.

Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

"Herşeyin Başı Format" Diye Bir atasözü Türetelim En İyisi.

Pc Nin açılmasını Sağlayanlardan Biri NTLDR. Başka Bir HDD'den Gösteririsin Olur Biter ...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    Felony bunu yazdı:

yaw bu NTLDR hatası formatsız çözülemiyor mu ?

Maalesef windowsun dandikliği çok bariz bi şekilde ortada, bazı sistemler dosyaları silindiğinde xp açılmıyor :) bunların başında ntldr,ntdetect.com, hal.dll dosyaları geliyor, registrydan bazı kısımlarıda silebilirsiniz (ocxlerin yada gerekli sistem dllerin,ocxlerin yüklendiği kısım) legion_of_doom arkadaşın başına da daha doğrusu onun arkadşın başına da bu geldi..

Formatsız çözümü var tabii, aynı servis packe sahip xp işletim sistemindeki ntldryi ve ntdetect.com u C dizinie kopyalayın. Varsa xp cdsiyle de halledebilirsiniz. Öncelikle biostan cd romu first boot yapmalkısınız. Bir arkadaş f5-f6 falan demiş, bunun bir standardı yok, tab tuşuna basınca size der setup(bios) a girmek için şu tuşa basın diye. Mesela benim laptop asus ve f2 ile giriyorum..

Neyse cd den açılışı yaptıktan sonra windowsu kurtar demeniz gerekli.(Admin şifreniz varsa isteyecektir) Bu kurtarma işleminde de size konsol gelecek. atıyorum Cd sürücünüz D olsun ve şu şekilde dosyaları kopyalayacaksınız

COPY D:\i386\NTLDR C:\ 

COPY D:\i386\NTDETECT.COM C:\

sonra sistemi yeniden başlatın. İşletim sisteminiz açılacak ancak boot.ini dosyasında hata olacak :)

1- C dizininde boot.ini dosyası oluşturun

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

bunları yapıştırıp kaydedin. Burada dikkat edilmesi gereken nokta. şudur.Benim windowsun  C ye kurulu olduğu için partition(1) da bir yazıyor.eğer D de ise 2 yapacaksınız.  İkinci bi hdd varsa onu sökün:)yada pasifleştirin. Çünkü burada işler iyice karışıyor. Yinede açıklayayım.Eğer ikinci disk primary ise işletim sistemi yüklü olan diskte secondry ise o zaman disk(1) yapmanız gerekir..

2. yol ise bunu manuel yapmak yerine, bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girin. Gelişmiş tabına tıklayın.Altta bulunan başlangıç ve kurtarma kısmından ayarlara tıklayın.. çıkan pencerede edite basarak otomatik boot.iniyi oluşturup yukarıdaki yazıları aynen kopyalayın. Ayrıca aşağıdaki resimdeki gibi seçenekleri ayarların..

hata ayıklama bilgisi yaz kısmındada ufak bellek dökümü (64 kb) yi seçseniz daha iyi olur :) varolan hatalar inceleyebilrisiniz..

Yazı tamamen bana aitttir, resim google a aittir:) :) Umarım açıklayıcı olabildim..

dark-coder

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Onarma yapılınca düzeliyor diye biliyorum
Toplam Hit: 2394 Toplam Mesaj: 14