folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Nuh'un Gemisi Bulundu... (Mu)?¿

Nuh'un Gemisi Bulundu... (Mu)?¿

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnt
    cnt's avatar
    Erkek

bilmemkaçbininci geleneksel nuhun gemisi bulundu olayı bu yılda yapılmış oldu artık önümüzdeki senelerede  buluşmak üzere

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu Nuh'un gemisi de ayrı bir muamma...

Livescience.com a göre dünya üzerinde 5 ila 100 milyon tür arası canlı var. Bilim şu ana kadar bunların 2 milyonunu keşfedebildi.

Bu muhterem nasıl bir adammış ki her bir türün çiftini bulup gemiye atmış :S Fili zürafası kutup ayısı kaplanı...

Hayvanları geçtim bitkiler böcekler bakteriler var. 40 sene kassan bunlar toplanmaz, hele ki o çağda.

Bir de bütün bunlar tahta ve çivilerle yapılmış bir gemide taşınıyor. Acaba gemiyi ancak bir peygamberin kullanabileceği über nano teknolojiyle mi donattılar diyecem, efsaneye göre gemi yapıldıktan sonra bile çoğu kişi Nuh'un uyarılarını takmadığına göre olsa olsa kıçıkırık bir gemidir bu. Taşınan hayvanlar da olsa olsa kümes hayvanıdır.

Zaten aşurenin malzeme "yetersizliğinden" çıkan bir tatlı olduğu efsanesini de düşünürsek, böyle bir gemi varsa bile kapasitesi hakkında bir fikir edinebiliriz.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

Z-CHAN bunu yazdı:
    -----------------------------

Livescience.com a göre dünya üzerinde 5 ila 100 milyon tür arası canlı var. Bilim şu ana kadar bunların 2 milyonunu keşfedebildi.

Bu muhterem nasıl bir adammış ki her bir türün çiftini bulup gemiye atmış :S Fili zürafası kutup ayısı kaplanı...

Hayvanları geçtim bitkiler böcekler bakteriler var. 40 sene kassan bunlar toplanmaz, hele ki o çağda.

Bir de bütün bunlar tahta ve çivilerle yapılmış bir gemide taşınıyor. Acaba ancak bir peygamberin bulabileceği über nano teknolojiyle mi gemiyi donattı diyecem, efsaneye göre gemi yapıldıktan sonra bile çoğu kişi Nuh'un uyarılarını takmadığına göre olsa olsa kıçıkırık bir gemidir bu.

Zaten aşurenin malzeme "yetersizliğinden" çıkan bir tatlı olduğu efsanesini de düşünürsek, böyle bir gemi varsa bile kapasitesi hakkında bir fikir edinebiliriz.

Nuh'un ilk insanlardan olduğunu göz önüne alırsak tufanı bölgesel düseye indirgeyebiliriz bu da hayvanları oldukça az mikrata düşürüz

veya mesela balinaların penguenlerin gemiye binmesine gerek var mıdır?

sonra zamanle türler çeşitlenebilir (türün türe dönüşmesi değil de mesela kediler arası çeşitlenme gibi...)

bu şekilde düşündüğünde gerçekleşme ihtimali mevcut değil mi sence de?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

bir ara cizre'de filan diyorlardı :|

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

bu iddianın sahibi evanjelistler :) bunu gözönünde bulunduralım.

dünyadaki güçler savaşının bir parçasıdır bu da.tıpkı barnabas incili iddiaları gibi.kutsal tabut asa vs meseleleriyle bağlantılı.

aslına bakarsanız nuh "peygamber" in gemisi hakkında bir çok iddia var.bunlardan birisi de bu geminin nükleer enerjiyle çalışan büyük bir gemi olduğudur.geçmiş dönemlerdeki uygarlıkların "kur'an ın ifadesiyle azgınlıklarından dolayı birden yokedilmeleri" ulaştıkları bilim&teknoloji hakkında kesin bilgiye sahip değiliz.yani en azından hala tekerleği icat etmekle meşgul değillerdi.

bu iddiaya bir diğer kanıtta kur'an daki ebabil kavramıdır.ebabil konusunda kuş diyenler de vardır ancak bunun mucizevi yanına baktığımızda bunun savaş uçakları veya daha ileri bir teknolojiye işaret ettiği de bilinen bir gerçektir.

öte yandan zülkarneyn peygamberin evrenler arası/galaksiler arası yolculuk ettiği iddiası da bir hayli güçlüdür.bunu ne şekilde yaptığını "Allah yapar bizim aklımız ermez" e bağlamak meselenin teknik kısmını ihmal etmek demektir.bu yolculuklar bu iddiaya göre yüksek teknolojiyle çalışan araçlarla yapılıyordu..araştırmak lazım...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

Nuh'un ilk insanlardan olduğunu göz önüne alırsak tufanı bölgesel düseye indirgeyebiliriz bu da hayvanları oldukça az mikrata düşürüz

veya mesela balinaların penguenlerin gemiye binmesine gerek var mıdır?

sonra zamanle türler çeşitlenebilir (türün türe dönüşmesi değil de mesela kediler arası çeşitlenme gibi...)

bu şekilde düşündüğünde gerçekleşme ihtimali mevcut değil mi sence de?

Hayvanları niye almışlar ki gemiye o zaman türlerin yokolacağı falan yokmuş madem lokal bir selse...

Atıp tutmuşlar besbelli türklerin kurttan türediği efsanesinden daha gerçek olduğunu düşünmüyorum Nuhun gemisinin.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

Z-CHAN bunu yazdı:

Hayvanları niye almışlar ki gemiye o zaman türlerin yokolacağı falan yokmuş madem lokal bir selse...

Atıp tutmuşlar besbelli türklerin kurttan türediği efsanesinden daha gerçek olduğunu düşünmüyorum Nuhun gemisinin.

hoca neyi görmek istersen onu görüyosun

kusura bakma da bi teist nasıl kendi lehine bişeyleri kafasına göre yorumluyosa bazen sen de kendi kafana göre yorumluyosun

objektifliğini keybettiğin zamanlar oluyor

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

ben bu olayın sembolik olduguna inanıyorum daha ziyade. tabi bilgim pek kapsamlı degil ama. Kur'an da genelde sembolik anlatımlar yapıldıgından bu kanıya vardım

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

Bir de bütün bunlar tahta ve çivilerle yapılmış bir gemide taşınıyor. Acaba gemiyi ancak bir peygamberin kullanabileceği über nano teknolojiyle mi donattılar diyecem, efsaneye göre gemi yapıldıktan sonra bile çoğu kişi Nuh'un uyarılarını takmadığına göre olsa olsa kıçıkırık bir gemidir bu. Taşınan hayvanlar da olsa olsa kümes hayvanıdır.

konu bu değil hacı nuhun gemisi varmı yokmu diye konu açarsak dediğin yazılır nuhun gemisinin varolup olmadığını tartışmıyoruz...

benim Dini inancıma göre nuhun gemisi var sana göre yok olabilir.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

ultrAsker bunu yazdı:

ben bu olayın sembolik olduguna inanıyorum daha ziyade. tabi bilgim pek kapsamlı degil ama. Kur'an da genelde sembolik anlatımlar yapıldıgından bu kanıya vardım

evet sembolizm de var işin içinde zaten sembolizm olmadan din olmaz gelde bunu bazı adamlara anlat...

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 12588 Toplam Mesaj: 72