Nvidia Ekran Kartı 3D Hakkında
-
-
gözlükle izlenebilen 3D.Gerekli alet edevat varsa izleyebilirsin ancak.Ayrı bi aleti vardı nvidia'nın..
Kırmızı-mavi gözlükle de izlenebilir..
yanak tarafından 12/Şub/13 21:51 tarihinde düzenlenmiştir -
yanak bunu yazdı
gözlükle izlenebilen 3D.Gerekli alet edevat varsa izleyebilirsin ancak.Ayrı bi aleti vardı nvidia'nın..
Kırmızı-mavi gözlükle de izlenebilir..
gerekli alet edavat derken hocam :D ? kırmızı mavi gözlük var basit kağıttan. suan youtubedan red cyan video acsam gozlugu taksam izleyebilir miyim yani?
-
hocam şimdi bi ekrana ihtiyacın var ayrıca o 3d dediği ayrı sen bi başlattan 3d vision varmi ona bak ekrankartında o özelliğin olucagını sanmıyorum benimkinde zor var
o 3d oyun ayarları için felan yani günümüz 3d şeyi değil
0x656e tarafından 12/Şub/13 21:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Ka1nsha bunu yazdı
hocam şimdi bi ekrana ihtiyacın var ayrıca o 3d dediği ayrı sen bi başlattan 3d vision varmi ona bak ekrankartında o özelliğin olucagını sanmıyorum benimkinde zor var
o 3d oyun ayarları için felan yani günümüz 3d şeyi değil
var hocam hatta baslat menusunde hemen yazıyor 3d etkinleştir diyordu etkin suan
-
Peki hocam minecraftta 3 boyutu acıp denermisin ? Red cyan olur red cyan oynayabilirsin fakat gerçek 3d için ekrana ihtiyacın yani çünkü laptop un ekranı bunu desteklemiyordur fakat ekran kartın destekliyordur
-
minecraft oynamıyorum malesef :S benimde tahminim o yonde aslında yani 2 yıllık pc 3d desteklemez sanırım yani ekranı en azından :/
ama hafta sonu musait zamanımda minecraft denecem. dur youtube red cyan bi deneyeyim bakalım. ayarları hiç değiştirmedim hepsi varsayılanda suan. sonucu donecem buraya
aslında sinemada verilen 3d gozluk de var bir tane siyah camlı ama o işe yaramaz sanırım. ?
RotKerim tarafından 12/Şub/13 22:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Ka1nsha bunu yazdı
Peki hocam minecraftta 3 boyutu acıp denermisin ? Red cyan olur red cyan oynayabilirsin fakat gerçek 3d için ekrana ihtiyacın yani çünkü laptop un ekranı bunu desteklemiyordur fakat ekran kartın destekliyordur
minecraftta 3 boyutlu çok eğlenceli, ati hd3650 var ama onun için 3d özelliğe gerek yok sanırsam. gazetenin dinazor dergisiyle verdiği kırmızı-mavi gözlük iş görüyo
-
RotKerim bunu yazdı
minecraft oynamıyorum malesef :S benimde tahminim o yonde aslında yani 2 yıllık pc 3d desteklemez sanırım yani ekranı en azından :/
ama hafta sonu musait zamanımda minecraft denecem. dur youtube red cyan bi deneyeyim bakalım. ayarları hiç değiştirmedim hepsi varsayılanda suan. sonucu donecem buraya
aslında sinemada verilen 3d gozluk de var bir tane siyah camlı ama o işe yaramaz sanırım. ?
o yarar da ekranın göstermez be hocam
-
şimdi youtube'da test ettim.
http://www.youtube.com/watch?v=89cGA4-yPRw
bu videoyla. sonuç şu, daha once 2 ekran kartı oldugunu bilmediğim için driverın yüklü olmadığı zamanda bu videoyla aynı red cyan gozlukle denemiştim. sonuç aynı. tam anlamıyla oldu diyemiyorum. kedi yakınken iyiye yakın ama uzaktayken kötü. aynı videoyu telefonumda izlediğimde (evo 3D) göz yoruyor ama oldu diyebiliyorum.
ama şöyle tahmin ediyorum, driver yukluyken ve değilken aynı performansı aldıgıma gore muhtemelen driver ayarlarını düzenlemediğim için olabilir.
-
dostum o 3d bu 3d değil. Oyunlarda bildiğin 3 boyutlu grafik görüyorsun ya onu söylüyor.
Ayrıca 3d de var oda tv de film izliyorsun ya onun içinde ekran kartının 3d desteği olması lazım ki filmleri tv de izleyebilesin.
Yani ekran kartın bir kaynak ve 3d destekliyorsa bu kaynaktan alıp görüntü verecek 3d destekli bir ekran olması lazım. Laptop ekranı 3d ise tak gözlük ise değilse laptopu bi 3d tv ye bağla ekran kartın 3d aktarım desteklediği için film izlersin. Ayrıca 3d destekli oyunlarıda 3d olarak sana gösterir. O 3d bu yeşil mavi gözlük camlı kağıt gözlüklerden değil. passive ve active olarak bahsedilen gözlüklerle izlenen streoscopic midir nedir öyle 3d. Nvidia 500 serisinden sonra destekliyor diye biliyorum ati ise 6000 li seriler.
Çift ekran kartıda dediği nvidia nin optimus mudur nedir o teknolojisi. İşlemcinin üzerinde bir ekran kartın daha var. Maksat oyun oynamadığın zamanlar işlemcideki ekran kartı çalışır ve şarjı az yer. Oyun oynucağın zaman mecburen diğer ekran kartı devreye girer. Yoksa işlemcideki oyunu çalıştırmaz dandik kalır. Hani programı hangi ekran kartı çalıştırsın diye oradaki listeden kendin ayar verebiliyorsun.
Liquid tarafından 12/Şub/13 23:13 tarihinde düzenlenmiştir