Obsesif Kompülsifler Buraya
-
http://www.psikonet.com/konu.asp?kid=193
Öncelikle yukarıdan uzman arkadaşlardan tanımını alalım.
Şu anda bile obsesif kompülsifim etkin.
Aranızdada gününü 1,5 saatten fazla bu düşüncelerle geçiren var mı?
Sıkıntıya girdiğiniz dönemler oldu mu?Yoksa tek miyim!? üyeü
Ben senelerdir(10-17 yaş) şizoidlik ve obsesif kompülsiflik yaşıyorum.Şikayetim yok,
gayet memnunum bu hastalıklarımdan.
-
benım bı dunya takıntıtım var hepsını buraya yazsam sasarsınız ama sımdı halı sahaya gıdıyorum haydın selamatle ama bı ara hıc sapkasız dısarı cıkmazdım bugun bı sapka gıyeyım dedım kendımı garıp hısettım :|
-
Obsesyon hemen her insanda az çok bulunur ve daha çok düşünce boyutunu temsil eder davranışa dönüştüğünde kompülsiftir artık.
Günlük yaşamınızı etkilemediği sürece sorun yok.
öRNEĞİN: Evden çıktıktan sonra geri dönüp kapıyı kapatıp kapatmadıgını kontrol eden biri bu durumdan dolayı gitmesi gereken yere işine, okuluna geç kalıyorsa CİDDİYE ALMAK LAZIM. -
galiba bendede var bu hastalık.evden çıkarken ocağı 50 kere kontrol ediyorum.sadece ocağı değil muslukları falanda.çıkarken kapıyı kitliyorum.30 defa çevirerek (aynı zamanda sayıyorum 30 a kadar) kontrol ediyorum.taki anahtar dönmeyince elim acıyana kadar.elim acıyınca kapının kitlendiğinden emin oluyorum.ve bu duruma sinir oluyorum.hiç te memnun değilim bu rahatsızlıktan.garip takıntılarım var.en ufak şeyden bi ton şey çıkarıyorum.kafam hep düşüncelerle dolu.Alkolizmi yendim bunuda yenerim umarım:))
-
ben de öyleyim :-/
belli bi yerden sonra engelliyorum büyük ölçüde ama özellikle düşüncelerimi kontrol edemiyorum
-
saçma sapan düşünce bende de dolu ama sanki teşhis koydum ya şimdi hepsi uçtu gitti saçmasapan bişey oldugnu düşünmeye başladım ahaha kendimle taşak geçiyorum şu an :D
-
sakız çiğnemensine aşırı sinir oluyorum ve sinirlerime hakim olamıyorum diye psikoloğa gittim. benim psikiyatriye sevk etti. onada gittim bana şizofreni teşhisi koydu. başka doktora gittim yok şizofreni değil psikoz dedi (başlangıcı). başkasına gittim sağlamsın dedi ve ben bıaktım boş olan psikoloji bilimini. sadece kitaplarda okuyunca güzel bu bilim hastası olmak sıkıcı. doktora söyledim kabullenmemen çok normal belirtiler böyle diyor. biliyorum şu an hasta olduğumu falan düşünüyorsunuz ama emin olun hiçbirşeyim yok. bunu kıyas yöntemiyle buldum. eğer ben şizofrensem o kadar az sağlam kişi var ki onlar tedavi olup şizofren olmalı. ayrıca bu bilim değilmiydi galileo ya ruh hastası diyen, bu bilim değilmiydi mozart a mongon teşhisi koyan. bence psikoloji bilimi normal insanlardan farklı olanları seçip onları normale dönüştürmeye çalışıyor. bu da yaratıcı ve farklı düşünen bazı düşüncelere öncü olan insanlara hasta muamelesi yapılmasını sağlıyor. tamamen toplum huzuru ve koyunculuk felsefesi sürsn diye bitakım insanlar tarafından yapılan bişey. arkadaşlar özgür olun takıntınız olabilir sinirli olabilirsiniz ve ya bazı şeyleri çok kafaya takıyor olabilirsiniz. siz şikayetçi olmadığınız sürece hasta değilsinizdir. bize damga vuranlara bana rapor verdikleri gibi "sağlam raporu" veriyorum. yıllarca bu utançla yaşasınlar.
-
benim uykuda boşalmaktan başka problemim yok alla şükür.
-
uyuşturucu kullandığım zaman yakınımdan geçeni vücudum her yerinde ısı sensörü varmış gibi hissediyodum ayık kafayla da yolda yürürken yakınıma gelenlere kafa özellikle kafa atma ihtiyacı duyuyodum sonra olum hasta mısın diyip geçiştiriyodum obsesif olarak kafama taktığım tek şey ayvalıktaki evin penceresini açık mı bıraktım acaba hep düşünüyorum eğer öleyse kafamı şişiricekler bi de bazen geceleri uyanıyorum beynimde düşünceler bi gürültü bi uğultu a.q noluyo anlamıyorum durduramıyorum da bundan 4-5 yıl önce insanlar yere tükürdüğünde sanki tükürcükteki mikroplar tükürcükler buharlaşıp havaya karışacakta ben de hasta olacakmışım gibi hissediyodum tükürmekten tükürenden nefret ederdim inş problem olar gördüğünüz şeyler düzelir
-
Sabah Lustral Akşam Zyzapin İçiyorum doktora git bi kaç test ve bitti.. : | işe yarıyomu bi fark görmedim ...
-
Askerlik muayenemde Antisosyal Kişilik Bozukluğu teşhisi koymuşlardı.Mecburi 6 aylık bir tedavi gördüm.Hastalığımın olduğuna inanmıyordum-ki hala inanmıyorum-.Daha sonra yapılan ayrıntılı görüşmeler ve testlerden sonra Sosyopati tanısı kondu 3,5 yıldır basta Solian, Teril gibi antiepiliptikleeri içmek zorunda bırakılıyorum.Ben içimde ki hay6vanı zincirinden tutup dolaştırmak istiyorum ama onlar belediye gibi davranıyor...Töbe töbe sabah sabah aklıma geldi gene a.q
Saygılar