Oculus VR - Sanal Gözlük
-
İnternette gezinirken www.oculusvr.com diye bir site rastladım ve Biraz araştırdım facebook'un bu firmayı satın aldığını öğrendim http://www.aljazeera.com.tr/haber/facebook-oculusu-satin-aliyor Çok eğlenceli ve heveslendirici bir sistem hatta sitelerinde bile bu sistemin çalıştıracağı ve geliştireceği programları paylaşmışlar. Bazı yazlımcılarda şimdiden oyunlar ve uygulamalar paylaşmışlar.
Bende videolara ve oyunların önizlemelerine baktığımda heves yaptım bizde birşeyler katıp bir grup oluşturabiliriz diye düşündüm ve www.oculusvrtr.com olarak tescileme yaptım. Bizde bu alanda Türkiye'de hem türkçe kaynak verip oyun yazmaya hevesli bu alanda kendini geliştirmek isteyen yeni başlayanlara ışık oluruz diye düşündüm.
Maddi bir kaynak olarak düşünmedim ama bazı bölümleri kazancada çevirebiliriz. Online eğitimler verilebilir, Yapılan oyunlar satışa sunulabilir. Bu konuda benim gibi düşünenler yada böyle bir uygulamaya destek verip birlikte çalışabileceğimiz geliştirebileceğimiz arkadaşlara duyrulur.
Öneri ve yorumlarınızı merak ediyorum...
Saygılar... -
aylardır bunu dilimden düşürmedim :)
ayrıca buna benzer project morpheus da var sony nin geliştirdiği. Bunların yanında daha çok ilgimi çeken şey ise beyin sinyallerini algılayan ve sırf düşünce gücünü kullanarak oynayabileceğin oyunlar...
-
Hala araştırıyorum bende unity isimli bir program ile oyunları programlıyorlar. Nette baya kaynakta mevcut hatta bazı bir kaç türkçe eğitim videolarınada ulaştım. Bunları ilk olarak tek yerde toplamayı düşünebiliriz. Sonra hepsini katagorize edip adım adım şekillendirebiliriz.
Gelecek vaateden ve çok tutan bir sektör olcağını hissediyorum. Adamlar boşuna milyon dolarlık yatırımı yapmazlar diye düşünüyorum. İşin temelini öğrenip geliştirip daha fazla bilgi edinebilirsek böylesi yeni bir teknolojide ekstra bir özelliğimiz olur.
-
cok manyak bir olaya benziyor haci. komple tarihi bir mekani modelleyip icerisini bu gozlukle gezdigini dusun. aslinda hic de zor degil. ben saglam makina bulur bulmaz bizim mahallenin meshini cikartacagim." Cinema 4D" nin "Virtual Walktrhrough" ozelligi sayesinde klavye tuslariyla tipki oyunlardaki gibi mahallede dolasibilecegim :) her asamayi paylasacam zaten :D turisim sektorunde manyak bir piyasa olusturacam :) sadece fikir olarak birkac otele sundum projeyi adamlar dile benden ne dilersen diyor :)
-
Bende aynı şekilde düşünüyorum. Çok ciddi bir piyasa oluşacak. Hem maddi olarakta hemde bilgi olarakta apayrı birşey olacak...
-
Gün gelecek o koca gözlüğün yerini küçücük bir lens alacak.
Edit: Bknz: sony hmz-t3
CAgAtAy tarafından 04/May/14 01:15 tarihinde düzenlenmiştir -
CAgAtAy bunu yazdı
Gün gelecek o koca gözlüğün yerini küçücük bir lens alacak.
şimdilik en küçüğü google glass :) ama eminim dediğin gibi olacak.
-
Çok umutlu olduğum bir projeydi taaa ki facebook satın alana kadar. Biz facebook satın alsın diye kickstarterda destek vermedik bu projeye.
Proje kendi çizgisini kaybetmezse başarılı olur ki steam tam destek verdi hata kendi ellerindeki bu tarz bir projenin kaynak kodlarını paylaşmayı teklif ettiler. Bakalım facebook içine etmezse güzel bir proje olur yoksa kaybolur giderler.
-
RaAmLis bunu yazdı
Çok umutlu olduğum bir projeydi taaa ki facebook satın alana kadar. Biz facebook satın alsın diye kickstarterda destek vermedik bu projeye.
Proje kendi çizgisini kaybetmezse başarılı olur ki steam tam destek verdi hata kendi ellerindeki bu tarz bir projenin kaynak kodlarını paylaşmayı teklif ettiler. Bakalım facebook içine etmezse güzel bir proje olur yoksa kaybolur giderler.
Haklısın yine bilgi paylaşımlarına ihtiyaçları var tabi en önemlisi bizim gibi meraklı ve araştıran geliştiren kişileride unutmamak lazım. Başarılı olacağını düşünüyorum.
-
demin sitesine baktimda 2.versiyon (goz basina 960x1080 cozunurluk) icin pre-order acilmis 350$, alip almama konusunda kararsiz kaldim :S
VisualBoy tarafından 04/May/14 16:16 tarihinde düzenlenmiştir -
RaAmLis bunu yazdı
aynen öyle bu projenin facebook'a satılması çok büyük bir hayal kırıklığıydı benim ve herkes içinde öyledir. Dedigin gibi VR için ayrı kategori bile açtı steam sırf projenin önünü açmak adına.en başından beri projeyi takip edenlerdn biri olarak artık ümitli değilim.
FCN tarafından 04/May/14 14:02 tarihinde düzenlenmiştir