Oda Kokusu Giderme Hakkında
-
Selamlar,
Müstakil evimde açık terasın yarısını kapattım. Teras içerisinde kapalı alanların tam köşelerinde 2 tane pimaş borusu ile baca var. Muhtemelen banyo - wc giderlerine takılan havalandırma borusu.
Rüzgarsız havalarda sorun yok ama rüzgarlı havalarda az az gider kokusu geliyor. Eğer o boruları kökten körlersem bu koku evin içine gidebilir. O yüzden bunu tamamen körlemek mantıklı değil.
Sormak istediğim;
Dyson'un hava temizleyicileri bu koku sorununu çözebilir mi?
Yada alternatif ne yapabilirim?
Son çare uzatma ile camdan dışarı çıkaracağım ama bu son yöntemi en son yapmak istiyorum.
-
mağara adamısın hacı uğraşma bunlarla :)
işin şakası bir yana. ev muhtemelen 1. kat sanırım. boruları değiştirmeyi dene. dyson hava temizleyiciler kokuya çözüm olmayabilir. borular eskidir bu yüzden dipten vurunca koku doluyordur. birde yerde gider varsa üzerini ört ve içerisine top şeklinde olan kokulardan koy. birazda su dök içeride su mutlaka olsun ( varsa gider )
-
Freak bunu yazdı
mağara adamısın hacı uğraşma bunlarla :)
işin şakası bir yana. ev muhtemelen 1. kat sanırım. boruları değiştirmeyi dene. dyson hava temizleyiciler kokuya çözüm olmayabilir. borular eskidir bu yüzden dipten vurunca koku doluyordur. birde yerde gider varsa üzerini ört ve içerisine top şeklinde olan kokulardan koy. birazda su dök içeride su mutlaka olsun ( varsa gider )
Yok hocam ev dubleks müstakil. çatı yok, açık teras vardı, yarısını kapattım. kapalı yerde 2 tane pimaş boru kaldı dışa açılan havalandırma. ama bunlar artık dışa değil teras içine açılıyor.
kırmızılar dışarı açılan pimaş pvc boru. üstte çizdiğim benim kapatma yaptığım teras. cam 4 tarafı da. ama borular içeride kaldı. camlar kapalı kaldığında rüzgarlı havalarda hafif koku geliyor o kırmızı borulardan.
gider vs. hiçbir şey yok.

-
Once bir bez ile kapat bakalim evin icine koku gelecek mi?
Gelirse boru ile uzatip disari hava gitmesini saglaman en sagliklisi görünüyor.
-
ben mi anlamadim
bacanın ucunu iceri verip niye iceri kokuyor mu diyor?
dışarı ver öyleyse.
bunun neyine çözüm arıyorsun :)
-
futurist bunu yazdı
ben mi anlamadim
dışarı ver öyleyse.
Bende bu şekilde anladım eğer böyleyse
dirsek veya uzatarak ucunu odanın dışına vermelisin
4 tarafı cam dediğine göre dirsekle camdan çıkamazsın o zaman uzatarak tavanı delip dışarı verebilirsin ucunu
sonra boruya dekoratif vinyl tarzı veya ortama göre etrafını tuğla ile kaplayabilirsin
-
Gider işini düzgün ayarlasalar s boru ile koku gelmeyecek şekilde yaparlardı. Tabi bahsettiğin yerde mümkün mü bilmiyorum. Fayans altında kalacağından tabi ilk yaparken düşünmek lazım. Benim direkt banyo giderinden koku geliyordu. Rüzgarlı günde dışarıdan geç gelirsem bariz koku alıyordum.
Sen bi şekilde geçici olarak kapat bakalım içeri koku verecek mi? Çünkü içerdeki giderler S şeklinde kıvrımı olması lazım yoksa sürekli koku gelirdi evde. S şeklindeki yerde sürekli su durduğundundan kanalizasyon yönünde su gidişi olur ama ters yönde hava içeri giremez. Normali böyle tabi sikik bir usta yaptıysa o işi bizdeki gibi koku olur.
-
abi o zaman iki çözüm var. birisi fayansı kırıp borunun çıkışını dışarı vereceksin sonra tekrar fayans döşeyeceksin
ikinci çözüm ise boruyu uzatıp tavandan çıkış vereceksin ama muhtemelen yine koku olur...
en güzeli fayansı kırıp alttan dışarı çıkarmak. bunu kapatırken usta farketmemiş mi ?
ya da ek olarak borunun ucunu tıka. koku içeride kalıp mutlaka aşağı gidecektir lakin metan gazı sıkışmasından patlama olabilir gibi geldi. :)
-
futurist bunu yazdı
ben mi anlamadim
dışarı ver öyleyse.
Bacalar zaten içerideydi, içeri verip neden kokuyor demiyorum.
Kokuyu nasıl gideririm en kolay bir şekilde diye soruyorum.
Dyson hava temizleyicileri giderir mi diyorum. Yada alternatif ne yapabilirim diyorum.
Son çare camdan çıkaracağım ama bu son çareye kadar alternatif ne yapabilirim diyorum.
Neyi nasıl okudun da bu yanıtı verdin bilmiyorum.
-
Boruları yukarı çatı üstüne uzatıp kompozit giydirme yapmanı önerdi bir usta hocam
Bir diğer usta da şöyle demiş
O boruları yaptığın kapatmanın üzerine çıkarmaktan başka yapacağınız birşey yok ama baca uçlarına takılan fırfır lardan deneye bilirsiniz bilmem işinizi görürmü .kolay gelsin.
Headhunterz tarafından 24/Eyl/25 20:19 tarihinde düzenlenmiştir -
boru ağızlarının çaplarını ölç onun havalandırma kapakları var nalbur veya yapı marketten temin edebilirsin.