folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Odayı Küçültmek ( Yalıtımlı ) (Gazbeton Vs)



Odayı Küçültmek ( Yalıtımlı ) (Gazbeton Vs)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Selamlar. Öncelikle çok bakındım kategori bulamadım. Geneli de kilitlemişsiniz. Daha akla mantığa yatan bir kategori varsa taşıyalım :D

    Elimizde aşağı yukarı 15 metrekarelik bir odamız var. İçinde 65-75 derece aralığında çalışan 36 adet cihaz var. Kışın sıkıntı yoktu lakin havalar daha da ısınmadan acilen bi şekilde bu cihazların soğutulması gerekiyor. 

    Klima kullanacağız mecburen. Lakin oda gereğinden büyük ve tavanı da epey yüksek olduğundan  küçültelim dedik. Şuanki haliyle klima takarsak ana üniteyi binanın dışına çıkarmak için yamulmuyorsam 10-15 metre hortum çekeceğiz. Hem yoldaki kayıp hep de metresi 60 lira mıymış neymiş. Onun yerine odayı gaz beton, paravan, veya bilimum başka bir aygıt ile ikiye bölüp, yarısına cihazları, diğer tarafına da klimanın dış ünitesini koyalım istiyoruz.

    Böylece klimanın soğutacağı alan azalacağından belki 7/24 çalışmak yerine inverter modu devreye girer de rolantide çalışır. 

    Gazbeton ustaları fahiş fiyatlar çektiler. Isı yalıtımı yapabilecek şekilde dikdörtgen bi odayı ortadan ikiye bölebilecek herhangi uygun yollu bi çözüm arayışındayız. Tecrübesi olan, fikri olan, bilen gören duyan.... Beyin fırtınası için yardımcı olursa sevinirim.

    Bir de bu klimaların inverter olması gerçekten işe yarayacak mı? Klimasızken oda tahminimce 40-45 derece civarında seyrediyor sauna gibi. Bence inverter olsa da olmasa da o klima 7/24 full performans çalışacak orayı serinletebilmek için :D 

     


    ...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Sanayi tipi klima ise açık alanda olması gerek hocam. onun yaratacağı ısıyıda izole etmekle uğraşacaksın. ayrıca gaz betonla kendiniz bile yaparsınız çok zor değil. birde üzerine köpükle izolasyon dayadın mı bitti gitti. gaz betonun neyine pahalı çekiyor ipneler.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    yutong için ustaya ihtiyaç yok . 

    1 testere 1 mala 1 kürek . biraz  çimento yeterde artar biel . amelelikten anlamam derseniz .  tek sıkıntı yuTong m2 göre doğru hesaplayıp oraya getirmek gerisi çok kolay 

    https://www.youtube.com/watch?v=8171aWDywu4

    bunu herkes yapar 

    ------

    ucuz bölme yolu  . izalasonlu şekilde . 

     

    5 * 10 kalasları dikin . aralarındaki mesafe strafor kadar olsun . 1 tarafa su kontrplağı çakın . sonra strafor koyun diğer tarafınıda su kontrplağı ile çakın . 

     

    1 tane kapı bırakmayı unutmayın  :S

     

     


    Minimalist Değilim Tembelim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    kullanım amacı değişmeyecekse izobir tarzı ürünle tüm duvarları kaplat 5 cm olsa buzhane sınıfına giriyor zaten

    istersen alçıpanla üzerini kaplayarak düz bir duvar elde etmiş olursun

    sonrasında asma tavan yaptırarak yüksekligi azalt

    son olarak yaptırdığın asma tavana tavan tipi ihtiyacına göre klima al bence hocam önce 1 tane alırsın baktın olmuyor artırırsın

    bence en ucuz en verimli bu şekilde yalıtım yaparsın


    JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    alanı küçültürsen daha zor soğutursun çünkü büssürü sıcak eleman küçücük alanı çok daha kolay bir şekilde ısıtabilecek. her halükarda sıkıntı yani. Sana Chiller lazım..

    https://en.wikipedia.org/wiki/Chiller 


    Çok sıkılıyom
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    Hazır panellerden yap geç..


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

    alanı küçültürsen daha zor soğutursun çünkü büssürü sıcak eleman küçücük alanı çok daha kolay bir şekilde ısıtabilecek. her halükarda sıkıntı yani. Sana Chiller lazım..

    https://en.wikipedia.org/wiki/Chiller 

    çözemedim ne diye arayacağım nereden bulurum çilleri :D


    ...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moustafa
    Moustafa's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2016
    Erkek

    Gazbeton, Yün, Köpük, Strafor, Taş Yünü, Cam Yünü, Ahşap, Sızdırmaz iki yüzey arasında bulunan normal hava.. ısı yalıtım özelliğine sahip herşey sorununuzu çözecektir hocam. Tek sorununuz klima dış ünitesinin vereceği sıcaklığı dışarı atması gerek o yüzden yeni oluşturduğunuz odaya pencere veya havalandırma açmanız gerekecek.

    İnverter klima sıcaklığı hep ayarlanan seviyede tutacak şekilde stabil çalışacaktır, normal kompresörlü klimalarda sıcaklık aşağı yukarı dalgalanmalı olacak şekilde dur-kalklı çalışıyor. Her dur-kalk kompresürün ömrünü normal çalışma süresinden daha ciddi etkiliyor.

    Chiller'e ihtiyacınız olmayabilir ısı yükünü hesaplayıp ona göre cihaz seçerek sorunu çözebilirsiniz. Bayağı yüksek kapasiteli VRF klima cihazları da mevcut. 


    Mustafa
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    İkinci el klimada nelere dikkat etmek lazım, güvenilir olur mu sök tak bilmemne yapması


    ...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2011
    Erkek
    noname bunu yazdı

    İkinci el klimada nelere dikkat etmek lazım, güvenilir olur mu sök tak bilmemne yapması

    Hacı daha yeni klima aldım 2. el İzmir Çiğiliden Balıkesir'e getirdim :D Öncelikle ikinci elde alacaksan daikin, mitsubishi, airfell, toshiba bunlardan almaya çalış. İnverter olmasına dikkat et A enerji sınıfı olması açısından. Misal 24binlik aldım ilk başta 24 binlik açıyor sonra içerisi soğudukça 9bine kadar düşüyor.

    İzmir'de bi abimiz var istersen ararım.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    abi şimdi ne iş yaptığınla ilgili bir varsayımda bulunmak istemiyorum ki ya bitki yetiştirmeli ya da bir takım kazmalı kürekli birşeyler yapıyorsun beni ilgilendirmiyor tabikisi o yüzden şöyle bir örnek vereyim sana; 


    Hangisi olduğu önemli değil bir bankanın dataserverında göt kadar alana kocaman kuleleri dizmişler ve oksijen seviyesine kadar her şey kontrol altında tutuluyor. İçerisinin sıcaklığı -20°C civarında falan tutuluyor, yaz kış üstünde ne olursa olsun beş dk dan fazla durunca titremeye başlıyorsun ama kuleler öyle bi ısı transferi gerçekleştiriyor ki yaklaştığın zaman kutuplardan tropikale geçmiş gibi oluyorsun, haliyle dataserverın toplam enerji sarfiyatı soğutma sisteminkinden düşük çıkıyordu ki o zamanlar ben bu kadar teknik bi insan da olmama rağmen (çocuktuk avs) herşey aklımda kalmış olduğu gibi. 

     

    nereye varmaya çalıştığımı unuttum şimdi uykusuzluktan da demek istediğim duvar örmektense duvar kırmak ve doğal hava akışını kullanmak çooook daha kolay olabilir demeye getiriyorum, ya da 20 klima alıp bissürü masraf yapmaktansa 1 chiller alıp buz gibi soğuk su dağıtabilirsin sistemine. (veyahut 1 chillere para gömüp %5 kapasitede kullanacaksan aynı işi 2 klimayla da yapabilirsin gibi) 

    Bize bilgi lazım bilgi :D 


    Çok sıkılıyom
Toplam Hit: 2171 Toplam Mesaj: 15
klima gazbeton yalıtım