Odayı Sigara Dumanından Arındırmak
-
tam benim en büyük derdimin üzerine basıldı :(
aklıma gelen , ince bir boru dışarda sigara tabiki :) sonrada kalın boru üfürmeye .
bende çare bulamadım . ama vardır mutlaka takipteyim
-
icat falan yapacağınıza mutfak aspiratörünü düşündünüz mü hiç ?
-
odama aspiratör takarsam abest kaçmaz mı biraz?
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
icat falan yapacağınıza mutfak aspiratörünü düşündünüz mü hiç ?
-----------------------------sürekli çalışıyor ama banamısın demiyor. bunu 1 senedir deniyorum. altında içersen belki ama odayı temizlemiyor
-
Aktif karbon u akvaryumculardan temin edebilirsiniz.Bilginize.
-
ben odada mum yakıorum dumandan eser kalmıo ,)) yoksa gözlerim çok yaşarıo ama mum warken hiiç koku bile kalmıo ,))
-
hocam sisteme şunu yapabilirsin girişe bir fan daha sonrasında ince bez daha sonrasında ise yağmurlama sistemi... daha sonrasında havayı tekrar içeri verebilirsin. ancak tam anlamıyla bir temizleme yapacağını zannetmiyorum. kaldı ki fabrikaların bacalarında kullanılan sistemde sadece yukarıdaki yağmurlama sistemi vardır.
sistemin yararı ne olur diye soracak olursan bez ve yağmurlama sistemi ile dumanın içerisindeki katı partikülleri direk olarak temizleyebilirsin. hatta bez kullanmazsan daha da kullanışlı olur. çünkü iki de bir bezi temizlemek zorunda kalmazsın.
sistemin eksisi ne olur diye soracak olursan da sistemde kullanacağın fan güçlü olmalı ya da bacanın dibinde sigara içmen gerekli. aksi taktirde sistem havayı temizleyene kadar koku zaten etrafa sinecek ve bir işe yaramayacaktır.
-
irwa bunu yazdı:
ben odada mum yakıorum dumandan eser kalmıo ,)) yoksa gözlerim çok yaşarıo ama mum warken hiiç koku bile kalmıo ,))
-----------------------------bunun mantığı nedir? bilimsel bir açıklaması varmıdır?
@tacir
hocam bu aktif karbon diyemi satılıyo yoksa ne bilim böle bir marka model bi firma adı altında mı satılıyo bu aralar civarda baya bi mimlendim kimyasallar üzerine her an şikayet edebilirlerr.. buralar pek tekin değil zati :)
artı bu aktif carbonu bulduk diyelim hava için kullanımı nasıl olucak?
-
Hocam, valla böyle birşey hep aklımda vardı ancak çok üşengeçim. Öncelikle havayı alıp temizleyen birşey düşünüyorsan aletten geçecek havanın debisinin yüksek olması gerekli bu duurmda aletin boyutlarını arttırıyor. Ne kadar çok hava o kadar hızlı temizlik demek. Su filtresi fikrini sevdim zaten şu sulu elektrik süpürgelerini ne zamandır inceclemek istiyordum, ancak gazı suda çözmek zordur katı parçacıklardan bahsetmiyoruz gazların sudaki çözünürlüğü hakkında birkaç makaleye ihtiyacın olacak. ( Suyun sıcaklığı azaldıkça çöz. artar vs.) Bunun dışında halihazırda var olan mum yakmak gibi çözümleride araştırmanı öneririm işin fiziğini çözersen benzer yapıları kullanmak mümkün olabilir.
Şu anda bu mesajı bile kapı pencerr açık evde polarla oturup yazdıgımı düşünürsek benide alıcı listene ekleyebilirsin hocam. Başarılar. :) -
ricin bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
-----------------------------bunun mantığı nedir? bilimsel bir açıklaması varmıdır?
@tacir
hocam bu aktif karbon diyemi satılıyo yoksa ne bilim böle bir marka model bi firma adı altında mı satılıyo bu aralar civarda baya bi mimlendim kimyasallar üzerine her an şikayet edebilirlerr.. buralar pek tekin değil zati :)
artı bu aktif carbonu bulduk diyelim hava için kullanımı nasıl olucak?
-----------------------------Hocam aktif karbon dedimi verirler ama marka olarak çeşitleri var ama tetra,sera, Haqos
örn
http://www.petmarket.com.tr/Sera-Super-Karbon-1000-gr,PR-1638.html
Havada nasıl kullanılır bilmiyorum hocam söyleyene soracaksın.
Akvaryumda filtreye vb sistemlere konuyor yani suyun akışına.
Kolay gelsin.